Η δύναμη της φιλανθρωπίας: Άνθρωποι μοιράζονται μερικές από τις καλύτερες πράξεις που δέχτηκαν ποτέ

Η δύναμη της φιλανθρωπίας: Άνθρωποι μοιράζονται μερικές από τις καλύτερες πράξεις που δέχτηκαν ποτέ

Ο μέσος Αμερικανός πραγματοποιεί πέντε καλές πράξεις ανά μήνα και μάλιστα, θέλει να πραγματοποιήσει περισσότερες, σύμφωνα με έρευνα.

Μερικές από τις συνηθέστερες καλές πράξεις είναι να βοηθήσει κάποιον, δίνοντάς του οδηγίες (66%), να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή για έναν ξένο (65%) και να πληρώσει για το γεύμα ενός ξένου (53%).

Άλλες καλές πράξεις που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί κατά το προηγούμενο έτος ήταν: να βοηθήσουν κάποιον να μεταφέρει τα ψώνια του στο σπίτι (55%), να πάρουν τα απορρίμματα ή τα σκουπίδια (53%) και να δώσουν χρήματα σε έναν φτωχό (47%).

Η έρευνα που πραγματοποίησε το OnePoll για λογαριασμό της Vitamin Angels , εξέτασε τις φιλανθρωπικές συνήθειες της Αμερικής και διαπίστωσε μάλιστα ότι, οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να κάνουν μια καλή πράξη όταν έχουν και οι ίδιοι δεχτεί μια καλή πράξη από κάποιον άλλον.

Διαβάστε επίσης: Ο “δρόμος” της γνώσης: Το υπαίθριο σχολείο στο Νέο Δελχί που διδάσκει σε πάνω από 300 φτωχά παιδιά

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της έρευνας:

TOP 10 πιο κοινές καλές πράξεις

 1. Βοηθήσατε κάποιον με οδηγίες – 66%
 2. Κρατήσατε την πόρτα ανοιχτή για έναν ξένο – 65%
 3. Αφήσατε κάποιον με λιγότερα προϊόντα να πάει πιο μπροστά στη σειρά σε ένα κατάστημα – 60%
 4. Βοηθήσατε κάποιον να διασχίσει το δρόμο – 60%
 5. Ολοκληρώσατε μια δουλειά για ένα μέλος της οικογένειας ή ένα φίλο – 56%
 6. Δώσατε χρήματα για ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα σε κατάστημα που κάνατε τα ψώνια σας – 56%
 7. Δωρίσατε ρούχα σε ένα κατάστημα που προσφέρει σε φτωχούς – 55%
 8. Βοηθήσατε κάποιον να μεταφέρει τα ψώνια του στο σπίτι – 55%
 9. Επιστρέψατε ένα χαμένο αντικείμενο που βρήκατε – 55%
 10. Πληρώσατε για το γεύμα ενός ξένου – 53%.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν επίσης να μοιραστούν το ωραιότερο πράγμα που ένας ξένος έχει κάνει ποτέ γι ‘αυτούς. Διαβάστε μερικές από τις απαντήσεις τους:

 • «Ένας ξένος κάποτε, μου έδωσε μια αλλαξιά ρούχα και λίγο τσάι και μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω το ντους του, όταν βρέθηκα έξω σε μια σοβαρή καταιγίδα, στη Φλόριντα, σε ένα επαγγελματικό ταξίδι.»
 • «Δεν είχα να πάω πουθενά, δεν είχα καθόλου χρήματα και ένας ξένος με πήγε στο πλησιέστερο ξενοδοχείο, πλήρωσε για τη διαμονή μου, μου αγόρασε ένα ζεστό γεύμα και μου έδωσε εκατό δολάρια».
 • «Ένας υπάλληλος σε ένα κατάστημα ήρθε στο γιο μου που έκλαιγε απαρηγόρητος και του πρόσφερε ένα σνακ για να τον ηρεμήσει».
 • «Οδηγούσα στη μέση της νύχτας με το μικρό παιδί μου όταν έσκασε το λάστιχο. Το αυτοκίνητο κύλησε στην άκρη και βρισκόμουν σε μια πολύ ήσυχη και σκοτεινή πλευρά του δρόμου. Ένα φορτηγό όχημα σταμάτησε, ο οδηγός του με τράβηξε πάνω, έβαλε το παιδί μου να καθίσει στην καμπίνα του για να ζεσταθεί και μου άλλαξε το λάστιχο».

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι, όχι μόνο με το χρόνο τους αλλά και με τα χρήματά τους.

Από τους ερωτηθέντες που δωρίζουν σήμερα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, οι μηνιαίες χρηματικές δωρεές τους είναι κατά μέσο όρο 41,39 δολάρια.

Παρά τις φιλανθρωπικές τους συνήθειες, 7 στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αισθάνονται ένοχοι εάν δεν δώσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Επιπλέον, το 83% συμφώνησε ότι επιθυμούν να μπορούν να δίνουν περισσότερα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους ενώ, τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι οι χρηματικές δωρεές είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι η φιλανθρωπία θα επιτελέσει το σκοπό της.

Με πληροφορίες από: 

swnsdigital.com 

&

goosnewsnetwork

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα