Πώς να συνδεθείς με το σοφό εαυτό σου μέσω των ονείρων σου

dream

Όλοι βλέπουμε όνειρα, αν και μπορεί να μην τα θυμόμαστε. Όταν γράφεις τα όνειρά σου σε ένα ημερολόγιο, έστω και τα μικρά αποσπάσματα που θυμάσαι, το ασυνείδητό σου αρχίζει να παίρνει το μήνυμα ότι ακούς. Όταν περάσει αυτό το μήνυμα, θα ανακαλύψεις ότι θυμάσαι περισσότερο τα όνειρά σου.

Πριν πέσεις για ύπνο, ζήτα από το σοφό εαυτό σου καθοδήγηση για κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Φέρε αργά την ερώτησή σου στο νου σου και κράτα την ενώ αποκοιμιέσαι. Ίσως θα ήταν καλό να έχεις ένα μικρό κασετόφωνο δίπλα σου, για να καταγράψεις κάποιες σκέψεις ή εντυπώσεις που μπορεί να σε ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα.

Επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάσαι τα όνειρά σου όταν μπορείς να ξυπνήσεις ήρεμα και φυσιολογικά, κάνε αυτή την άσκηση χωρίς να βάλεις ξυπνητήρι. Μερικές φορές τα όνειρά σου θα σου προσφέρουν σημαντικές υποσυνείδητες εμπνεύσεις.

Ο Γκάρι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα όνειρά του σαν έναν τρόπο για να καταλάβει γιατί συνεχώς αρρώσταινε.
Κάθε νύχτα έκανε στο σοφό εαυτό του την απλή ερώτηση: “Τι χρειάζεται να μάθω;”

Τις δύο πρώτες νύχτες δεν μπορούσε να θυμηθεί τα όνειρά του, αλλά συνέχιζε να κάνει την ερώτηση. Την τρίτη νύχτα είδε ένα πολύ δυνατό όνειρο. Είδε έναν άνθρωπο, να δέρνει ένα άλογο. Παρ’ όλο που αυτός ο άνθρωπος του φαινόταν γνωστός, δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει.

Καθώς παρακολουθούσε τον άντρα να χτυπάει το άλογο, έπιασε τον εαυτό του να μην μπορεί να μιλήσει. Ήθελε να τον σταματήσει αλλά δεν μπορούσε να πει λέξη.

Όταν κουβεντιάσαμε με τον Γκάρι το όνειρο και τι σήμαινε γι’ αυτόν, είπε ότι είχε την αίσθηση πως τόσο το άλογο όσο και ο άντρας που το έδερνε αντιπροσώπευαν πλευρές του εαυτού του.

Ο Γκάρι ένιωθε πως το όνειρο του έλεγε να σταματήσει να είναι τόσο σκληρός με τον εαυτό του, να πάψει να απαιτεί απ’ αυτόν να συμμορφώνεται με τόσο υψηλά κριτήρια.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Βρες χρόνο για τη ζωή σου” της Cheryl Richardson από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα