Συνέντευξη με τον Νευροβιολόγο Dr. Gene Ang, PhD με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα

Συνέντευξη με τον Νευροβιολόγο Dr. Gene Ang, PhD με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα

Συνέντευξη του Νευροβιολόγου Δρ. Gene Ang, PhD
από την Δήμητρα Τσακίρογλου για το The Athens Institute for Mental Imagery

Μια νέα πρακτική στο πεδίο της ενεργειακής ιατρικής, Διαχείριση Κβαντικής Ενέργειας, αποκτά όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση στην Αμερική και στην Ευρώπη. Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα το 2018, το Athens Institute for Mental Imagery συναντήθηκε με τον Dr. Gene Ang, PhD, εμπνευστή της πρακτικής αυτής, για να μάθει για τις αρχικές εμπειρίες του με την Ενεργειακή Ιατρική και πού τον έχουν οδηγήσει σήμερα.

Δρ. Gene, είσαι Νευροβιολόγος. Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Καταρχήν, σ’ ευχαριστώ που με κάλεσες να μοιραστώ με τους Έλληνες αυτό που κάνω και φέρνω στην Ελλάδα.

Είχα ακολουθήσει την παραδοσιακή ακαδημαϊκή οδό μόρφωσης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στην Νευροβιολογία και έπειτα την διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο Yale. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τη μεταδιδακτορική υποτροφία μου μελετώντας την επίδραση των υπερηχογραφημάτων στον αναπτυσσόμενο εγκεφαλικό φλοιό. Επί σειρά 8 ετών δίδαξα Νευροανατομία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale, καθώς και Γνωστική Νευρολογία στο κολέγιο του Πανεπιστημίου του Yale.

Με τέτοιο επιστημονικό υπόβαθρο, πώς ασχολήθηκες με την ενεργειακή ιατρική;

Ενώ μελετούσα και εργαζόμουν στο πεδίο της συμβατικής επιστήμης, πάντα είχα την αντίληψη μιας άλλης πραγματικότητας που δεν περιορίζεται στην φυσική πραγματικότητα που ζούμε. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου, είχα ως πρότυπο τους επιστήμονες Bernie Siegal και Larrie Dausey, οι οποίοι ενώ παρέμειναν στον τομέα της συμβατικής ιατρικής, ήταν πρωτοπόροι στον τομέα της ολιστικής υγείας. Ωστόσο, το 2008 μετά την μεταδιδακτορική μου υποτροφία, επέλεξα να ασχοληθώ πλήρως με την ενεργειακή ιατρική και το 2011 ξεκίνησα την διεξαγωγή του πρώτου εκπαιδευτικού σεμιναρίου Διαχείριση Κβαντικής Ενέργειας σύμφωνα με τις θεραπευτικές αρχές των Αρκτούριων.

Η οικογένειά σου πώς αντιμετώπισε αυτή την επιλογή σου να ασχοληθείς με την ενεργειακή ιατρική;

Οι γονείς μου με είχαν αναθρέψει με υψηλούς ακαδημαϊκούς στόχους και αυτό με εκπαίδευσε στην αριστεία όλων όσων έκανα, τυπικό χαρακτηριστικό της μεταναστευτικής Ασιατικής κουλτούρας. Επειδή, όμως, από νεαρή ηλικία είχα έφεση για την πνευματική διάσταση της ζωής, μετά από περίοδο 15 ετών, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου και όταν πλέον εισχώρησα ολοκληρωτικά στην ενεργειακή ιατρική, η οικογένειά μου είχε ήδη αποδεχτεί την κατεύθυνση που είχα επιλέξει, ειδικά αφού ακόμα ασχολούμαι με την ιατρική… απλά σε άλλη μορφή.

Πώς αντιμετώπισαν οι επιστημονικοί σου συνάδελφοί την μετάβαση αυτή;

Μέσα στους πρώτους 8 μήνες απ’ ότου είχα μπει ολοκληρωτικά στην ενεργειακή ιατρική και είχα αρχίσει την θεραπευτική πρακτική μου, το Τμήμα Ολοκληρωμένης Ιατρικής του Πανεπιστημίου Yale με κάλεσε να δώσω μια παρουσίαση πάνω στην ενεργειακή ιατρική. Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν από τον χώρο της νοσηλείας και των κοινωνικών λειτουργών. Ελάχιστοι επιστήμονες και ιατροί.

Θέλει αρκετό κουράγιο να συνυπάρχεις σε επιστημονικούς χώρους όταν έχει γίνει πλέον γνωστό ότι έχεις στραφεί σε μια κατεύθυνση που δεν έχει αποδεχτεί ακόμα η επιστήμη.

Η εμπειρία μου, μού δείχνει ότι το απολαμβάνουν, ακόμα κι αν έχουν τις επιφυλάξεις τους, και πείθονται περισσότερο από την δική τους εμπειρία στα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τις θεραπευτικές συνεδρίες, παρά από τα λόγια μου.

Κατά πόσο ήταν εύκολη ή δύσκολη η μετάβαση αυτή για σένα;

Πριν ασχοληθώ πλήρως με την ενεργειακή ιατρική, ήμουν ολότελα αφοσιωμένος στην συμβατική επιστήμη που μερικοί αποκαλούν σήμερα «το σύγχρονο θρήσκευμα». Η συμβατική επιστήμη επικεντρώνεται στην φυσική πραγματικότητα, την οποία ερευνά σε όλο και μεγαλύτερο βάθος, εισχωρώντας στις μικρότερες πτυχές της, όπως στην Μοριακή Ιατρική όπου ερευνώνται το DNA και τα γονίδια. Το θέμα είναι ότι δεν παύει να περιορίζεται στην φυσική διάσταση.

Από την πλευρά της συνειδητότητας, αν τοποθετήσεις κάποιον που είναι πολυδιάστατος, όπως είναι ένας ενεργειακός θεραπευτής ή ένας πνευματικός αναζητητής, σε μια συνάντηση του Νευροβιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Yale όπου η συνειδητότητα είναι ολότελα εστιασμένη στην φυσική πραγματικότητα και αρχίσει αυτός ο άνθρωπος να εκστομίζει λόγια όπως «πολυδιάστατη πραγματικότητα» ή οτιδήποτε σχετικό με την πνευματική διάσταση των πραγμάτων, η ατμόσφαιρα ελαφραίνει και αρχίζουν τα αστεία. Βρισκόμουν, λοιπόν, σε αυτό το επίπεδο συνειδητότητας της συμβατικής επιστήμης και πρέπει να πω ότι ασκείται αρκετή πίεση για να παραμείνει κανείς σε αυτήν.

Ήταν λίγο δύσκολη η μετάβασή μου και χρειάστηκαν να περάσουν δύο χρόνια μέχρι να καταφέρω να κόψω εντελώς τα νήματα που με βάρυναν και με τραβούσαν πίσω στην παλιά πραγματικότητα. Κι αυτό που συνέβαλλε στον απεγκλωβισμό μου ήταν τα βιώματα μιας άλλης πραγματικότητας, μη ορατής, που είναι εξίσου συνειδητή και πραγματική.
Το κλειδί είναι να παύεις να αναζητείς επιβεβαίωση έξω από σένα και να εμπιστεύεσαι όλο και περισσότερο την δική σου διαίσθηση και την αλήθεια που αντιλαμβάνεσαι.
Με αυτή την μετάβαση αισθάνθηκα απελευθερωμένος πράγμα που είναι πολύ ευχάριστο. Η ελευθερία αυτή ήρθε και με την συνειδητοποίηση του σκοπού που έχω να εκπληρώσω στην ζωή κι αυτό συνοδεύεται από την αίσθηση ευθύνης μου απέναντι σε αυτό που έχω να εκπληρώσω και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχομαι σε επαφή.

Για να έρθουμε στο σήμερα, τι είναι αυτό που σε εμπνέει και σε ωθεί στις θεραπευτικές συνεδρίες και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια Διαχείρισης Κβαντικής Ενέργειας;

Μετά από μια περίοδο 11 ετών διεξάγοντας ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες, και έχοντας καταλαγιάσει ο αρχικός ενθουσιασμός του ενεργειακού θεραπευτή, έχω έρθει στο σημείο που πλέον βλέπω αυτό που προσφέρω ως υπηρεσία στους συνανθρώπους μου. Ζητούν να εκπαιδεύσω θεραπευτές στην πρακτική αυτή και αυτό κάνω τώρα φέρνοντας το εκπαιδευτικό σεμινάριο Διαχείριση Κβαντικής Ενέργειας σε όλον τον κόσμο, όπου με καλούν.

Μπορείς να μάς μιλήσεις συγκεκριμένα για την Διαχείριση Κβαντικής Ενέργειας που φέρνεις στην Ελλάδα;

Η πρακτική της Διαχείρισης Κβαντικής Ενέργειας είναι εμπνευσμένη από την επαφή μου με την συνειδητότητα των Αρκτούριων. Ο Αρκτούρος είναι ένας πραγματικός φυσικός αστέρας, αλλά η πνευματική διάσταση με την οποία συνδέομαι είναι μια ανώτερη συνειδητότητα και ενέργεια η οποία προέρχεται από ένα πρίσμα πνευματικών όντων που ονομάζονται Αρκτούριοι.
Πρόκειται για μια πραγματικότητα διαφορετική από τη συμβατική επιστημονική πραγματικότητα. Η φυσική πραγματικότητα είναι μία από τις πολλές διαστάσεις. Υπάρχουν άλλες διαστάσεις εξίσου έγκυρες και αληθινές και μάλιστα ανεξάρτητες από την φυσική διάσταση.

Η πρακτική της Διαχείρισης Κβαντικής Ενέργειας είναι κάτι που εμπνεύστηκες από τους Αρκτούριους. Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα των ενεργειών που διαχειρίζεσαι;

Οι ενέργειες με τις οποίες, λοιπόν, συνδέομαι προέρχονται από ένα πρίσμα της Πηγής ή της Θείας Ενέργειας. Αυτό το πρίσμα συνδέεται με το αστέρι του Αρκτούρου, αλλά ουσιαστικά είναι η πνευματική διάσταση των Αρκτούριων.

Στις θεραπευτικές συνεδρίες διαχειρίζομαι την ενέργεια με σκοπό την ίαση και την επιτάχυνση της πνευματικής ανάπτυξης, ενώ στα σεμινάρια διδάσκω τις τεχνικές συντονισμού με τις συχνότητες αυτής της πνευματικής διάστασης, ώστε να μπορούν κι άλλοι να τις εφαρμόζουν στην δική τους πρακτική.

Οπότε στο σεμινάριο και στις θεραπευτικές συνεδρίες, τι συμβαίνει ακριβώς;

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι διαχειριζόμαστε την ενέργεια αυτή για να επιφέρουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα βελτίωσης. Πρόκειται, όμως, για παρουσία, παρά για διοχέτευση της ενέργειας μέσα από μας. Η ενέργεια αυτή δεν διαπερνά τον συμμετέχοντα. Εμφανίζεται στο ενεργειακό του πεδίο και ο συμμετέχοντας την παρατηρεί και συντονίζεται με αυτήν για να την ενεργοποιήσει και να την διαχειριστεί.

Η ενέργεια αυτή έχει μια δική της νοημοσύνη. Μπορείς να την κατευθύνεις συνειδητά, λέγοντάς της να πάει, για παράδειγμα, στο συκώτι ή στο σημείο όπου έχει εμφανιστεί ένα πρόβλημα. Αν, όμως, αφήσεις την ενέργεια να ρέει, από μόνη της εντοπίζει το άμεσο πρόβλημα που χρήζεται θεραπείας.

Μιλάμε για συντονισμό. Θα θέλαμε να συντονιστούμε με μια ενέργεια που εμπιστευόμαστε.

Απ’ ό,τι έχω παρατηρήσει, δεν μπορούμε να συντονιστούμε με κάτι που δεν εμπιστευόμαστε. Η ενεργειακή ιατρική είναι εξαιρετικά αποδοτική και ήδη αρκετοί την έχουν υιοθετήσει στην πρακτική τους. Με όποιον μιλήσεις θα δεις πώς εμπιστεύονται αυτό που οι ίδιοι αισθάνονται και βιώνουν όταν συντονίζονται. Η κάθε ενεργειακή πρακτική είναι μια γλώσσα και μια οπτική για να εκφραστεί αυτό που ήδη ο καθένας έχει έμφυτα μέσα του. Υπάρχουν πολλές πρακτικές και η Διαχείριση της Κβαντικής Ενέργειας είναι άλλη μια γλώσσα και οπτική.

Πώς μάς βοηθά η Διαχείριση Κβαντικής Ενέργειας στην καθημερινότητά μας.

Επειδή μιλάμε για συχνότητες, πρέπει να καταλάβουμε ότι η κάθε λέξη και πράξη ενός ατόμου έχει μια ενεργειακή απήχηση στην συνειδητότητα όλων των ανθρώπων. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να πιστεύει κάποιος ότι για να έχω μια αίσθηση του ποια είσαι, θα πρέπει εσύ κι εγώ να παρευρισκόμαστε στον ίδιο χώρο ή να επικοινωνούμε με κάποιον τρόπο. Όταν μιλάμε για δονήσεις και συχνότητες, δεν απαιτείται να παρευρισκόμαστε στον ίδιο φυσικό χώρο για να στείλουμε και να λάβουμε πληροφορίες ο ένας από τον άλλον.

Ο καθένας μας είναι ουσιαστικά ένας μη-τοπικός πομπός και δέκτης. Ο όρος «μη-τοπικός» είναι μια ορολογία της κβαντικής φυσικής που χρησιμοποιείται στην προσπάθεια εξήγησης αυτών των παραψυχολογικών φαινομένων ή των φαινομένων της διαίσθησης και της έκτης αίσθησης. Οπότε, όπως λέει και ο Δαλάι Λάμα, μπορείς να βρίσκεσαι σε μια σπηλιά διαλογιζόμενος για 10 λεπτά, αλλά για αυτά τα 10 λεπτά η συνειδητότητά σου είναι προσβάσιμη κι από άλλα άτομα και ό,τι σκέφτεσαι ή κάνεις έχει μια παγκόσμια απήχηση.

Όταν μάθεις να συντονίζεσαι με ενέργειες, δονήσεις και συχνότητες ανώτερης συνειδητότητας, επηρεάζεις θετικά την συνειδητότητα και την φυσική πραγματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε το γνωρίζεις είτε όχι, κι αυτό επιφέρει μια ευεργετική μετατόπιση στην ζωή, σε προσωπικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο. Επιταχύνεται η πνευματική σου ανάπτυξη και είσαι σε θέση να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου.
________________________________________
Ο Dr. Gene Ang, PhD θα βρίσκεται στην Αθήνα για να διεξάγει το πρώτο και δεύτερο επίπεδο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου Διαχείριση Κβαντικής Ενέργειας. 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα