Τα πιο συχνά μας «λάθη» με τις πετσέτες του μπάνιου

Τα πιο συχνά μας «λάθη» με τις πετσέτες του μπάνιου

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε φρεσκομυρωδάτες και απαλές πετσέτες στο μπάνιο, ωστόσο όπως είναι λογικό μετά από κάποιες πλύσεις, οι πετσέτες σκληραίνουν και δυστυχώς βάζουμε κι εμείς το… χεράκι μας σε αυτό με κάποια λάθη τα οποία κάνουμε κατ’ επανάληψη, άρα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα δεν επιθυμούμε!

Πρώτο λάθος: Αφήνουμε τις πετσέτες να στεγνώσουν διπλωμένες
Ουκ ολίγοι και για την ακρίβεια οι περισσότεροι από εμάς μετά το μπάνιο διπλώνουμε τις πετσέτες μας και στη συνέχεια τις αφήνουμε να στεγνώσουν κρεμασμένες στο μπάνιο.
Αυτό είναι μια… κακή επιλογή! Η υγρασία καταστρέφει το ύφασμα και οδηγεί στο να αυξάνεται η μούχλα και τα βακτήρια στο εσωτερικό τους. Ακριβώς για αυτό το λόγο, φροντίζουμε να τις απλώνουμε κάπου ανοιχτές, ιδανικά σε κάποιον εξωτερικό χώρο.

Δεύτερο λάθος: Χρησιμοποιούμε μαλακτικό… Πολύ μαλακτικό!
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι με το να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο μαλακτικό, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουν. Λάθος! Η καλύτερη λύση -όσο περίεργο και αν ακούγεται!- είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε μαλακτικό στο πλύσιμο των πετσετών σας, ή να το κάνετε έστω μια φορά το μήνα.

Τρίτο λάθος: Δεν τινάζουμε τις πετσέτες αμέσως μετά το πλύσιμο
Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα και σπανίως το θυμόμαστε… ποιο είναι αυτό; Να τινάζουμε καλά τις πετσέτες μετά το πλύσιμό τους! Αυτό το βήμα βοηθά στο να παραμένουν αφράτες για πολύ περισσότερο και… φρεσκομυρωδάτες!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα