Σώμα και κεντρικό νευρικό σύστημα: Πώς τα ενεργοποιούμε με μια απλή τεχνική

Σώμα και κεντρικό νευρικό σύστημα: Πώς τα ενεργοποιούμε με μια απλή τεχνική

Η απλή αυτή τεχνική επαναφέρει την καλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, ενεργοποιώντας τον δεξιό και τον αριστερό εγκέφαλο, το άνω και το κάτω σώμα, το αυτόνομο νευρικό σύστημα και το ηλιακό πλέγμα, μαζί με την αναπνοή.

Χρησιμοποιείται ακόμη ένα κεντρικό σημείο του υπογάστριου, για να δημιουργήσει κέντρα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, όπου καλλιεργείται η δημιουργικότητα και η βεβαιότητα.

Όταν ενεργοποιούμε το μοτίβο αυτό στο σώμα, την ίδια στιγμή «μηδενίζουμε» τον χρονισμό των συστημάτων αυτών για τελειότερη λειτουργία, σαν μία μηχανή αυτοκινήτου που πρέπει να είναι τέλεια συγχρονισμένη προκειμένου να πάρει μπροστά.

Πώς θα κάνετε την άσκηση

Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά τόσο, ώστε να απέχουν μεταξύ τους όσο και οι ώμοι σας, κοιτάξτε ευθεία και κάντε ένα βήμα μπροστά με το δεξί σας πόδι.

Λυγίστε το δεξί σας γόνατο και στηρίξτε λίγο από το βάρος σας πάνω του.

Σηκώστε το αριστερό σας χέρι ίσια μπροστά σας σε γωνία σαράντα πέντε μοιρών, στην ένωση τοίχου και ταβανιού, και κατεβάστε το δεξί σας χέρι πίσω σας, στην ένωση τοίχου και δαπέδου, σε γωνία σαράντα πέντε μοιρών.

Στρέψτε το κεφάλι σας αριστερά, προς το χέρι που είναι ψηλά, και κλείστε το δεξί σας μάτι. Εισπνεύστε, μετρήστε μέχρι το δέκα και νιώστε αισθήματα αγάπης, ευτυχίας και συγχώρεσης. Η αίσθηση αυτή θα πρέπει να συσσωρεύεται χαμηλά, κάτω από τον αφαλό σας.

Εισπνεύστε από τη μύτη σας και κατεβάστε τον αέρα χαμηλά στο στομάχι, έτσι που όταν εισπνέετε το στομάχι σας να φουσκώνει και όταν εκπνέετε να μαζεύεται – αντίθετα με τον τρόπο που αναπνέει η πλειονότητα του δυτικού κόσμου. Μείνετε στη θέση αυτή μέχρι να μετρήσετε μέχρι το δέκα ή για όσο περισσότερο μπορείτε, και μετά πηγαίνετε πάλι στο κέντρο και επανέλθετε σε κατάσταση ηρεμίας.

Κάντε το ίδιο και από την αντίθετη πλευρά. Αν κρατήσετε την ανάσα σας μέχρι που να μην μπορείτε άλλο, ο εγκέφαλος αρχίζει να αξιολογεί και, θέλοντας να κάνει οικονομία στο οξυγόνο, τερματίζει τα κυκλώματα του σώματος που έχουν πίεση.

Αν τη στιγμή εκείνη σκέφτεστε και αισθάνεστε σκέψεις αγάπης στον πυρήνα σας, θα αρχίσετε να επαναδιαρθρώνετε και να διορθώνετε τα μοτίβα που βρίσκονται σε αυτό το υποσυνείδητο επίπεδο, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι. Οι σκέψεις που θα πάρουν τη θέση τους έχουν υψηλότερη συχνότητα και τεράστια ένταση, λόγω του κρατήματος της αναπνοής.

Κάντε την άσκηση αυτή δύο ή τρεις φορές από την κάθε μεριά, δύο φορές την ημέρα. Καλές ώρες είναι αμέσως προτού πέσετε για ύπνο το βράδυ και αμέσως αφού σηκωθείτε το πρωί. Τις ώρες αυτές, η συνειδητή και η υποσυνείδητη πλευρά του εγκεφάλου κουβεντιάζουν πιο στενά. Αν ποτέ ξυπνήσετε στις τρεις ή στις τέσσερις η ώρα το πρωί, καλό είναι να κάνετε την άσκηση αυτή ξαπλωμένοι. Ανοίγοντας την πόρτα αυτή ερχόμαστε πιο κοντά στη μεγάλη Αλήθεια και Πραγματικότητα και είναι πολύ πιθανότερο να κάνουμε θαύματα.

Όταν κάνετε αυτή την άσκηση, να αισθανθείτε ένα συναίσθημα αγάπης για τον εαυτό σας. Σκεφτείτε πώς θα αισθανόσασταν αν σας αγαπούσε τρομερά η φύση, ο Θεός ή εσείς οι ίδιοι, ή αν αγαπούσατε κάτι ή κάποιον άλλον και δημιουργούσατε τη δόνηση της άνευ όρων αγάπης.

Η άσκηση αυτή μεταμορφώνει το νευρικό σύστημα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Keiti Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα