Σχολείο προσφέρει το περισσευούμενο φαγητό σε μαθητές που το έχουν ανάγκη για να μην μένει κανένας νηστικός

Σχολείο προσφέρει το περισσευούμενο φαγητό σε μαθητές που το έχουν ανάγκη για να μην μένει κανένας νηστικός

Στην σχολική συνοικία Elkhart στην Ιντιάνα, ένα πολύ όμορφο πιλοτικό πρόγραμμα έχει αρχίσει να λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό.

Η συγκεκριμένη συνοικία της Ιντιάνα λοιπόν, κάνει τα πάντα για να σιγουρευτεί πως οι μαθητές των σχολείων της δεν θα μείνουν πεινασμένοι όσο θα βρίσκονται μακριά από τον χώρο του σχολείου.

Μπορεί για μερικούς, το πρωινό και το μεσημεριανό να είναι κάτι αυτονόητο, για μερικούς άλλους όμως, το φαγητό που σερβίρεται στα σχολεία της περιοχής ίσως να είναι και η μοναδική πηγή τροφής που έχουν.

Γι αυτό λοιπόν, το φαγητό που δεν σερβίρεται ή δεν καταναλώνεται κατά την διάρκεια των γευμάτων, αντί να οδηγείται στους κάδους των απορριμάτων, μοιράζεται σε μαθητές του σχολείου που το έχουν ανάγκη, κάτι το οποίο έχει διπλό όφελος και φαγητό που δεν πάει χαμένο και δεν μένει κανείς νηστικός.

Κάθε Παρασκευή λοιπόν, 20 μαθητές που το χρειάζονται, φεύγουν από το σχολείο με μία ακόμη τσάντα η οποία περιέχει 8 γεύματα!

«Είμαι περήφανη γι αυτό το πρόγραμμα», δηλώνει η Melissa Ramey της Ακαδημίας Ηγεσίας του Επιμελητηρίου (η Ακαδημία βοήθησε ιδιαίτερα στην υλοποίηση του προγράμματος), ενώ συνεχίζει: «Ήταν ιδιαίτερα στενάχωρο, να γνωρίζουμε πως υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν το σαββατοκύριακο σπίτι και δεν έχουν τίποτα να φάνε».

Να σημειώσουμε κλείνοντας, πως το πρόγραμμα γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία και πρόκειται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές της Ιντιάνα.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα