«1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων»: Νέο και παλιό ενώνονται και ανταλλάσουν απόψεις

«1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων»: Νέο και παλιό ενώνονται και ανταλλάσουν απόψεις

Στο πλαίσιο του Olympia Culture Festival, διοργανώνει την «1η Συνάντηση Νέων  Συγγραφέων», με την φροντίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Για ένα τριήμερο, στις 7-9 Οκτωβρίου 2016, στον πολυχώρο «Λυκαβηττός» διοργανώνεται συνάντηση συγγραφέων που έχει ως θεματικές το αστυνομικό μυθιστόρημα στη σημερινή εποχή, την εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας και τα κόμικς .

Σκοπός αυτής της συνάντησης, είναι να προωθηθεί η συγγραφή και να στηριχθούν οι νέοι λογοτέχνες και κυρίως να δημιουργηθεί ένα forum συζήτησης και ιδεών γύρω από τους νέους συγγράφεις. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν μερικούς από τους γνωστότερους Έλληνες λογοτέχνες και να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες και τα μυστικά κάθε είδους λογοτεχνίας.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Τα θέματα που θα αναλυθούν την πρώτη ημέρα, έχουν στόχο την ανάλυση της Αστυνομικής λογοτεχνίας. «Γιατί διαβάζει ο κόσμος αστυνομικό μυθιστόρημα; Το έγκλημα ως λογοτεχνική ιστορία». Στην συζήτηση παίρνουν μέρος οι Δημήτρης Μαμαλούκας, Χρήστος Παπαδημητρίου , Δώρος Αντωνιάδης, Χίλντα Παπαδημητρίου.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Η θεματική της δεύτερης ημέρας κινείται γύρω από την Παιδική λογοτεχνία. «Εισήγηση πάνω στην πορεία και την εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας, πώς συμβάλλει στην ζωή των παιδιών, ο μύθος ως εργαλείο εκπαίδευσης».

Εισηγητές της ομιλίας είναι οι Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος Λότυ Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου, Χρυσάνθη Τσιάμπαλη, Νικόλας Ανδρικόπουλος. Παράλληλα θα λάβουν χώρα ανεξάρτητες ομιλίες με ελεύθερο θέμα και προσκεκλημένους ομιλητές τους: Μανίνα Ζουμπουλάκη , Χάρη Βλαβιανό, Δημήτρη Μπουραντά, Τάσο Γουδέλη, Αντώνη Αντωνάκο .

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Η συνάντηση τελειώνει με πολύχρωμο αφιέρωμα στον κόσμο των κόμικς και θέμα «Διεθνείς τάσεις και εξέλιξη των κόμικς, η εικονογράφηση ως τέχνη». Καλεσμένοι δημιουργοί είναι οι Τάσος Μαραγκός, Γιώργος Γούσης, Βέρα Καρτάλου και άλλοι.

Η είσοδος στις ομιλίες για την 1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων είναι δωρεάν.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Πολυχώρος «Λυκαβηττός», Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3647200, 210 9211812

email: politistikoparko.athens@gmail.com

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα