Συνοικίες Φωτός : Τελευταία μέρα του Athens Spirit Film Festival

findinghapiness

Η τελευταία μέρα του Athens Spirit Film Festival είναι αφιερωμένη στις “Συνοικίες Φωτός”. Ήρθε η ώρα να αναβιώσουμε το όραμα του Πλάτωνα…Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 18:00 – 23:00, Αμφιθέατρο Τεχνόπολις 17:00
Προσέλευση κοινού 18:00 Προβολή ταινίας “Finding Happiness” (1η προβολή)
20:30 Πάνελ με θέμα “Συνοικίες Φωτός” (Καλλίπολη, Αείφαρον, Ανάντα, Νταμανχούρ)*

Πόσο νόημα έχει η φιλοσοφία όταν δεν εφαρμόζεται στην πράξη; Ως αντικείμενο του φιλοσοφείν, ο Σωκράτης θεωρούσε το ερώτημα “τινί τρόπω χρη ζην”, δηλαδή το με ποιον τρόπο χρειάζεται να ζει κανείς.

Από τη Φιλοσοφία στην Τέχνη του Ζην λοιπόν..!

~Πώς βρίσκουν οι άνθρωποι την ευτυχία σε συνοικίες φωτός;~

Την Τετάρτη, 25/11, στις 18.00, επιστρέφουμε στην Τεχνόπολη για την τελετή λήξης του Athens Spirit Film Festival, ξεκινώντας με την προβολή μίας υπέροχης ταινίας, “Finding Happiness” (2014).

Θα ακολουθήσει ανάλυση & συζήτηση με τον David Connoly, μέλος τηςκοινότητας Ανάντα Ασίζη.

***1η Προβολή στην Ελλάδα, μην την χάσετε!!***

findinghapiness

Σύμφωνα με την πυραμίδα αναγκών του Μάσλοου, αλλά και σύμφωνα με τις διδασκαλίες όλων των φιλοσόφων και πνευματικών δασκάλων, η ύψιστη ανάγκη του ανθρώπου είναι η αυτογνωσία, η αυτοπραγμάτωση. Ιεραρχώντας λοιπόν ως κορωνίδα την ύψιστη αυτή ανάγκη στον καθημερινό τρόπο ζωής, αλλά ικανοποιώντας ταυτόχρονα και όλες τις άλλες ανάγκες με τον καλύτερο και πιο αρμονικό τρόπο (όπως η στέγη, η εργασία, η διατροφή, η ασφάλεια, το ανήκειν κ.τ.λ, προκύπτει μία νέα δομή τρόπου ζωής που την αποκαλούμε “Συνοικίες Φωτός”.

Οι συνοικίες φωτός έχουν ιδρυθεί, και συνεχίζουν να ιδρύονται, με αυξανόμενο ρυθμό ανά τον κόσμο. Η ιδέα της ζωής με επίκεντρο την πνευματική εξέλιξη βρίσκεται εγγενώς μέσα στη φύση του ανθρώπου, εμπνέει ανθρώπους τόσο στην Ανατολή, όσο και στο δυτικό κόσμο και βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή, από τις πλέον κατάλληλες, για να στραφούμε σε έναν πιο λειτουργικό και πιο αληθινό τρόπο ζωής.

Άνθρωποι από συνοικίες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους για να μοιραστούν το δώρο της εμπειρίας τους μαζί μας. Οι καλεσμένοι μας θα είναι από τις συλλογικότητες “Καλλίπολη”, “Αείφαρον”, “Ananda”, “Damanhur”.

Η ημιημερίδα θα ξεκινήσει στις 18:00 με την προβολή της ταινίας “Finding Happiness”, του Ted Nikolaou, που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η ταινία είναι γυρισμένη στην κοινότητα Ananda Village στη Sierra Nevada της California.

Στο δεύτερο μισό της βραδιάς, θα έχουμε την παρουσίαση των Συνοικιών Φωτός, όπου θα ακούσουμε αλλά και θα συζητήσουμε με τους καλεσμένους μας!!

Μία τελετή λήξης του Athens Spirit Film Festival….Μία πρόσκληση προς όλους εσάς, να συμμετέχετε στην δημιουργία & στην ανάδειξη αυτού του νέου τρόπου συνύπαρξης……σε κοινότητες ανθρώπων που έρχονται κοντά όχι για να πάρουν αλλά για να μοιραστούν!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Festival, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.athensspiritfilmfestival.org

& δείτε το Promo Video: http://bit.ly/1QFzc3T

 

Μετά τιμής και φιλικά,

Η ομάδα του Athens Spirit Film Festival

We were all made to be awesome!

The road to awesomeness goes through contribution!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα