Οι περισσότεροι άνθρωποι που κυνηγούν, το κάνουν είτε για σπορ (δηλαδή για τη διασκέδασή τους) είτε για τα χρήματα.
Ωστόσο, τη διασκέδασή τους αυτή, τα άγρια ζώα την πληρώνουν πολύ ακριβά, με τη ζωή τους.
Σε μια προσπάθεια περιορισμού του αριθμού των ζώων που σκοτώνονται κάθε χρόνο στο βωμό της διασκέδασης των ανθρώπων, ο Πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκούφλι διέταξε να κλείσουν κάποιες μεγάλες περιοχές που φιλοξενούν άγρια ζώα, προκειμένου αυτά, να προστατευθούν από την μανία των κυνηγών.
Μία από αυτές τις περιοχές είναι και το Καταφύγιο Selous, μια από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές στην Αφρική, που καλύπτει μία τεράστια έκταση των 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ή 19.000 τετραγωνικών μιλίων.
Είναι γνωστό για τους ελέφαντες, τα λιοντάρια, τους μαύρους ρινόκερους, τους ιπποπόταμους και τις καμηλοπαρδάλεις που περιφέρονται στη μεγάλη έκταση των αφρικανικών πεδιάδων. Περίπου το 8% του Καταφυγίου Selous είναι αφιερωμένο στον φωτο-τουρισμό, ενώ το άλλο 92% είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι κυνηγούν και σκοτώνουν την άγρια φύση!
Διαβάστε επίσης: Επανεμφανίστηκε η Ταϊβανέζικη Λεοπάρδαλη Formosan που είχε εξαφανιστεί από το 1983
Ο Πρόεδρος Magufuli είπε ότι οι τουρίστες πηγαίνουν εκεί και σκοτώνουν τα λιοντάρια τους, αλλά η ίδια η χώρα δεν επωφελείται πραγματικά από τις δραστηριότητες κυνηγιού άγριων ζώων. Για το λόγο αυτό θέλει να χωριστεί το χωριό Selous Game σε δύο. Μια μεγαλύτερη περιοχή του καταφυγίου άγριας ζωής στην άνω πλευρά θα πρέπει να μετατραπεί σε εθνικό πάρκο όπου δεν επιτρέπονται οι κυνηγετικές δραστηριότητες και σε ένα δραστικά μειωμένο τμήμα του χωριού όπου οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να κυνηγήσουν.
Παρόλο που ο προτεινόμενος διαχωρισμός θα δίνει πολύ μικρότερο χώρο για το κυνήγι, ο Μαγκούφλι δήλωσε ότι περίπου 47 κυνηγετικά μπλοκ που είναι σήμερα αδειοδοτημένα σε τουριστικές εταιρείες κυνηγιού, θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο κάτω μέρος του χωριού.
Για την Τανζανία, ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εσόδων. Η χώρα είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της, τα σαφάρι της άγριας πανίδας και το διάσημο Όρος Κιλιμάντζαρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης , ο τομέας του τουρισμού από μόνος του έφερε πέρυσι 2,43 δισ. δολάρια, από 2,19 δισ. δολάρια το 2017.