Ταξίδι στις δυνατότητες του σώματος και της καρδιάς

chakra dance

Από την Ειρήνη Λώλη

Τo πολυδιάστατο Chakra Dance Meditation είναι ένας τρόπος Χορο-αυτό-εξέλιξης το οποίο ενσωματώνει Θεωρία με Χορό και μουσική σε συνδυασμό με διάφορες εναλλακτικές πρακτικές όπως Reiki, Multi-Dimensional Teaching, Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), πρακτικές Time-Line Therapy & Hypnosis, διαλογισμό, πνευματικά ταξίδια, θετικές δηλώσεις, συχνότητες Hz κ.α.

Δουλεύει στο συνειδητό και ασυνείδητο νου του κάθε ατόμου και έχει στόχο, μέσα από την κίνηση και τις πρακτικές, να φέρει στην επιφάνεια με αλήθεια, σεβασμό και αγάπη όλες τις θετικές ποιότητες του ατόμου ώστε να ζει την ζωή που επιθυμεί με υγεία, αγάπη και αφθονία.

Κάθε άτομο που βιώνει δυσκολίες ή αλλαγές στην ζωή του βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο αποτοξίνωσης και «Αναγέννησης».

Το Σώμα είναι εκείνο το εργαλείο που αποτυπώνει & εκδηλώνει την αλλαγή γι’αυτό το λόγο και σε τέτοιες περιόδους το άτομο νοιώθει πίεση ανάμεσα στο ηλιακό πλέγμα και την καρδιά.

Για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση, το άτομο αντί να έχει τάση προς τον έλεγχο χρειάζεται να έχει τάση προς την ελευθερία.

Η μετάβαση από την ελευθερία προς την αποδοχή είναι σαφώς πιο εύκολη & ομαλή απ’ότι η μετάβαση από τον έλεγχο προς την αποδοχή.

Ζούμε με το σώμα μας, στο σώμα μας, για το σώμα μας, ελεύθεροι να το αγνοήσουμε ή να το φροντίσουμε, να το συμπονήσουμε ή να το ταλαιπωρήσουμε.

Το σώμα, σε κάθε του κύτταρο, έχει καταγραμμένα συναισθήματα που συνδέονται με πρόσωπα και πράγματα, πρότυπα και προκαταλήψεις, άπειρη “σοφία”, αγάπη και μίσος, φόβο και θάρρος, λογική και τρέλα.

Τα πόδια, τα χέρια, τα μάτια, η μύτη, τα έντερα, η καρδιά, το στομάχι… μας μιλάνε, μας τραγουδάνε, μας τραβάνε και μας καίνε, δίνοντας πολλά μηνύματα για τη κατάστασή τους.

Το ζήτημα είναι πόσο γνωρίζουμε, κατανοούμε ή ακούμε τις ανάγκες ή τις διαμαρτυρίες τους κάθε φορά.

Ενώ είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι γνώστες του εαυτού μας εν δυνάμει και γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας την Αλήθεια, πολλές φορές διστάζουμε να την παραδεχτούμε.

Αυτή η στάση αφορά και το φυσικό μας σώμα.

Το εξωτερικό ερέθισμα ή η όποια νοητική σκέψη-συναίσθημα, προβάλλεται στην οθόνη που αποκαλούμε ΣΩΜΑ υλοποιώντας το ως πόνος, ενόχληση, διαταραχή, αδιαθεσία, ασθένεια κ.α. τα οποία είναι ένα «λαμπάκι-αλάρμ» που αναβοσβήνει θέλοντας να μας δείξει πως κάτι συμβαίνει στον οργανισμό, κάποια ισορροπία έχει διαταραχθεί από κάποια υπερβολή.

Επιτρέπουμε δηλαδή στις τοξίνες και στην αρνητικότητα να παραμονεύουν στο σώμα μας και να μας δηλητηριάζουν.

Μέσα από το ταξίδι του Chakra Dance Meditation αφυπνίζουμε την συνείδησή μας στο πώς ο καθένας μας μπορεί να αναγνωρίζει τα μηνύματα του σώματος & της ψυχής του χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικές ενέργειες. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε την νέα του πραγματικότητα με Αλήθεια & Αγάπη και να την εκφράζουμε ελεύθερα με σεβασμό.

Η διατήρηση της επαφής με τον Εαυτό μας είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αποκτούμε πρόσβαση σε ότι επιθυμούμε χωρίς κόπο και χρόνο.

 Το ταξίδι του Chakra Dance Meditation μας βοηθάει να έχουμε πολύ-διαστατα οφελή σε σωματικό, πνευματικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Αρχικά μας βοηθάει να ξεμπλοκάρουμε την λογική και να απελευθερώνουμε τη μπλοκαρισμένη ή αρνητική ενέργεια από μέσα μας. Αφυπνίζουμε την συνείδησή μας και μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα σημεία του σώματος μας που δυσλειτουργούν. Εξασκούμαστε στο να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας, να νοιώθουμε την ελεύθερη έκφραση και να βιώνουμε ευεξία & ελευθερία ενώ συγχρόνως καλλιεργούμε και το πνεύμα μας. Μέσα από την κίνηση διδασκόμαστε την αυτό-παρατήρηση & αποδοχή του εαυτού μας με συνείδηση και αγάπη μπαίνοντας σε διαδικασία απαλλαγής αρνητικών συναισθημάτων – μπλοκαρισμάτων με στόχο την απελευθέρωση ενέργειας για σωματική και ψυχική εξύψωση. Με την εξάσκηση βελτιώνουμε τη συγκέντρωση ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνονται ενδορφίνες που μειώνουν το άγχος και το στρες. Επανεκπαιδεύουμε το σώμα στον άξονά του ώστε να επανακτήσει το κέντρο βάρους του για καλύτερη γείωση και δυνατότητα αυτο-ϊασης. Αφυπνίζουμε σιγά-σιγά την εσωτερική δύναµη και αποκτούμε διαύγεια σκέψης και δράσης. Αναζητούμε την φωτεινή πλευρά του εαυτού σας και μεταμορφώνουμε το Σώμα, την ψυχή και το Νου σε αυτό που επιθυμεί συνειδητά ο καθένας μας.

Για αυτούς και άλλου λόγους, δεν χρειάζεται να είσαι χορευτής ή να έχεις παρακολουθήσει μαθήματα κάποιας άλλης μορφής χορού για να μπορέσεις να το εξασκήσεις. Το αντίθετο μάλιστα, όσο πιο «γυμνός» από γνώσεις, θεωρίες και κανόνες προσέλθεις τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει το σώμα σου να δεχτεί τη νέα εμπειρία, σαν το μικρό παιδί που μαθαίνει να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν ότι η κάθε δράση συνυπάρχει με μια αντίδραση και η υγεία συνυπάρχει μαζί με την α-σθένεια σαν δυνατότητες του ίδιου οργανισμού.

Το θέμα είναι εμείς τι επιλέγουμε να βιώνουμε?

Ξεκίνησε να μεταμορφώνεις το Σώμα σου και τις αντιλήψεις σου σε αυτό!

Χόρεψε, μαλάκωσε και δυνάμωσε το σώμα και το πνεύμα σου, αλλάζοντας την ζωή σου με χαρά!

Σας καλούμε σε δυο σεμινάρια χορού των τσακρα στις 29&30 Νοεμβρίου, 9:30-12:30 στο Thermal Spa στο Λουτράκι

Ένα υπέροχο ταξίδι στα βάθη της ψυχής μας και στην αυτογνωσία των δυνατοτήτων του σώματός και της καρδιάς μας.

Η Ειρήνη Λώλη είναι Δασκάλα Χορού- Chakra Dance Meditation Creator

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα