Ταξίδια και φωτογραφικά workshops στο Ιόνιο Πέλαγος «Green Photo Cruises»

Ταξίδια και φωτογραφικά workshops στο Ιόνιο Πέλαγος «Green Photo Cruises»

Η Green Project σε συνεργασία με την EYsailing, διοργανώνουν τα καινοτόμα ιστιοπλοϊκά ταξίδια, φωτογραφικά workshops: «Green Photo Cruises», μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία μέσω της φωτογραφίας και του απομονωμένου θαλάσσιου οικοσυστήματος, σε απομακρυσμένους υδροβιότοπους υπό εξαφάνιση.

Από 5 μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 2017 θα εξερευνήσουμε το Ιόνιο Πέλαγος, ξεκινώντας από τη Λευκάδα και την σημαντική περιοχή Νatura 2000 του Νεκρομαντείου του Δέλτα του ποταμού Αχέρωντα ο οποίος έχει μοναδική χλωρίδα και πανίδα.

Εν συνεχεία θα περπατήσουμε στα αδιαπέραστα δάση των Αντίπαξων και του Μεγανησίου, με κατέυθυνση τους παλιούς ανεμόμυλους και τους υποθαλάσσιους υδροβιότοπους στο Κιόνι της Ιθάκης, στα λιμνοσπήλαια της νοτιο-ανατολικής Κεφαλονιάς.

Θα συναντήσουμε τις χελώνες caretta-caretta, τα ρινοδέλφινα (Delphinus rhinoceros) και τις αποικίες της posidonia oceanica, κοντά στις ακτές της Ζακύνθου.

Θα γνωρίσουμε τις μεσογειακές φώκιες monachus-monachus που ζουν στις φωκότρυπες του Καστού και στο τέλος, θα αποδράσουμε στα ερημικά Στροφάδια, έναν παράδεισο αποδημητικών πουλιών, με το μοναχικό κεδροδάσος, μέρος του προστατευόμενου Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου.

Μια πανδαισία χρωμάτων και μαγικών εικόνων, σε ένα ταξίδι μοναδικής εμπειρίας.

Μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε το φωτογράφο μέσα μας, με την βοήθεια του βραβευμένου φωτογράφου Γιάννη Τζώρτζη, μέλους της Royal Photographic Society (RPS) of Great Britain, που θα οργανώσει workshop περιβαλλοντικής φωτογραφίας, εν πλω, με από το ιστιοπλοϊκό σκάφος «Λητώ».

Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν «Πιστοποιητικό Mέλους της Green Project», και θα γίνουν πρωταγωνιστής στο «Green Project Documentary».

Παράλληλα, οι φωτογραφίες σας θα παρουσιαστούν στην έκθεση: «Green Photo Cruise 2017: The Ionian Sea».

Οι δράσεις της Green Project τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Πληροφορίες για συμμετοχές:

Tηλέφωνο: 6974 796 797

email: info@green-project.org

Site: http://green-project.org/index.php?lang=%CE%B5%CE%BB

Facebook: https://www.facebook.com/green.project.organisation

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα