Η τέλεια αγάπη αποβάλλει το φόβο

Η τέλεια αγάπη αποβάλλει το φόβο

Οι άνθρωποι αισθάνονται μερικές φορές μετανιωμένοι που έκαναν κάτι σκληρό σε κάποιον, ίσως πριν από χρόνια.

Αν το σφάλμα δεν μπορεί να διορθωθεί, οι συνέπειές του μπορούν να εξουδετερωθούν, με το να προσφέρουν κάτι καλό σε κάποιον, στον παρόντα χρόνο.

«Αυτό κάνω, ξεχνώ όσα είναι πίσω και προσεγγίζω όσα είναι μπροστά μου». Η θλίψη, η λύπη και οι τύψεις αποσυντονίζουν τα κύτταρα του σώματος και δηλητηριάζουν την εν γένει κατάσταση του ατόμου.

Κάποια, σε βαθιά θλίψη, μου είπε: «Κάνε να είμαι ευτυχισμένη και χαρούμενη, γιατί η θλίψη μου με κάνει τόσο οξύθυμη με τα μέλη της οικογένειάς μου, ώστε συνεχίζω να δημιουργώ περισσότερο Κάρμα».

Επίσης μου ζητήθηκε να «χειριστώ» κάποια που πενθούσε για την κόρη της. Αρνήθηκα για εκείνην κάθε πεποίθηση απώλειας και αποχωρισμού και δήλωσα θετικά ότι ο Θεός ήταν η χαρά, η αγάπη και η ειρήνη της.

Διαβάστε επίσης: Η απουσία της αγάπης δημιουργεί τον φόβο μέσα μας

Η γυναίκα ανέκτησε αμέσως την ισορροπία της, αλλά μου έστειλε μήνυμα με τον γιο της να μην κάνω άλλο τον «χειρισμό», γιατί ένιωθε «τόσο ευτυχισμένη, που φαινόταν ασεβές».

Έτσι, ο «θνητός νους» λατρεύει να κρεμιέται στους θρήνους και τις τύψεις του. Γνώρισα κάποια που κόμπαζε για τις σκοτούρες της, οπότε φυσικά, είχε πάντα κάτι να καυχιέται. Παλιά θεωρούσαν, αν κάποια δεν ανησυχούσε για τα παιδιά της, ότι δεν ήταν καλή μητέρα.

Τώρα γνωρίζουμε ότι ο μητρικός φόβος ευθύνεται για πολλές από τις αρρώστιες και τα ατυχήματα που συμβαίνουν στη ζωή των παιδιών. Επειδή ο φόβος απεικονίζει ζωντανά την αρρώστια ή την κατάσταση που είναι το αντικείμενο του φόβου, αυτές οι εικόνες υλοποιούνται αν δεν ουδετεροποιηθούν.

Ευτυχισμένη είναι η μητέρα που μπορεί να πει ειλικρινά ότι εμπιστεύεται το παιδί της στα χέρια του Θεού και γι’ αυτό γνωρίζει ότι είναι θεϊκά προστατευμένο.

Για παράδειγμα, κάποια ξύπνησε ξαφνικά τη νύχτα, νιώθοντας ότι ο αδελφός της βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο. Αντί να ενδώσει στους φόβους της, άρχισε να κάνει δηλώσεις Αλήθειας, λέγοντας: «Ο άνθρωπος είναι μια τέλεια ιδέα στον Θεϊκό Νου· βρίσκεται πάντα στο σωστό μέρος, συνεπώς ο αδελφός μου είναι στο σωστό του μέρος και είναι θεϊκά προστατευμένος».

Την επόμενη έμαθε ότι ο αδελφός της ήταν πολύ κοντά σε μια έκρηξη ορυχείου, αλλά είχε γλυτώσει ως εκ θαύματος.

Έτσι λοιπόν, ο άνθρωπος είναι φύλακας του αδελφού του (στη σκέψη) και ο καθένας πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό που αγαπάει κατοικεί στο «μυστικό μέρος του Υψίστου και διαμένει υπό τη σκιά του Παντοδύναμου».

«Κανένα κακό δεν Θα έρθει σε σένα, ούτε θανατικό δεν θα πλησιάσει τον οίκο σου».

«Η τέλεια αγάπη αποβάλλει τον φόβο. Όποιος φοβάται δεν είναι τέλειος στην αγάπη».

«Αγάπη είναι η εκπλήρωση του Νόμου».

Απόσπασμα από το βιβλίο της Florence Scovel Shinn «Το Παιχνίδι της Ζωής» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα