Ο τελειότερος κρύσταλλος του κόσμου: ο καθαρός χαλαζίας

Ο τελειότερος κρύσταλλος του κόσμου: ο καθαρός χαλαζίας

Ο χαλαζίας είναι ένας απλός, αλλά πολύ ισχυρός κρύσταλλος – αποτελεί ίσως τον πιο αναγνωρίσιμο κοινό κρύσταλλο παγκοσμίως. Υπάρχει σε διάφανη μορφή, σε αδιαφανή ή σε μίξη καθαρού και αδιάφανου. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χαλαζία που εμφανίζονται σε διαφορετικά χρώματα. Ο πιο συνηθισμένος είναι ο καθαρός, ο καπνίας και ο ροζ χαλαζίας. Σο παρόν άρθρο, θα εστιάσουμε στον καθαρό χαλαζία.

Αν είστε αρχάριοι και απλά μαθαίνετε για τους κρυστάλλους, ο καθαρός κρύσταλλος είναι ο κατάλληλος για να ξεκινήσετε. Είναι πολυχρηστικός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνος του ή με άλλους κρυστάλλους. Είναι μια πέτρα που έχει πολλές ιδιότητες, αλλά είναι γνωστή κυρίως για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Για την ακρίβεια, ο καθαρός χαλαζίας είναι γνωστός ως «Ο μέγας θεραπευτής».

Ο καθαρός χαλαζίας ενισχύει με φυσικό τρόπο την ενέργεια των ανθρώπων που τον χρησιμοποιούν, αλλά και των άλλων λίθων. Είναι εξαιρετική επιλογή για όταν είμαστε άρρωστοι.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον χαλαζία

Είναι ένας από τους πιο άφθονους κρυστάλλους στον κόσμο. Ο χαλαζίας εντοπίζεται σε κάθε ήπειρο, γι’ αυτό και είναι φθηνός.

Ο χαλαζίας έχει πιεζοηλεκτρική ιδιότητα. Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια ρέει μέσω αυτού. Ο χαλαζίας χρησιμοποιείται στα ραδιόφωνα, στα μικρόφωνα, στα ρολόγια και σε πολλά άλλα είδη ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο χαλαζίας έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς στο παρελθόν λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων.

Πώς χρησιμοποιώ θεραπευτικά τον χαλαζία;

Μόλις βρήκατε τον τέλειο χαλαζία. Τώρα που τον αγοράσατε και τον πήγατε σπίτι, αναρωτιέστε πώς μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε. Το θετικό με αυτό τον κρύσταλλο είναι ότι δεν χρειάζεται να φορτιστεί ή να καθαριστεί.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Να πώς:

  • Δηλώστε τις προθέσεις σας. Κρατήστε τον κρύσταλλο στο αριστερό σας χέρι και κλείστε τα μάτια.
  • Αναρωτηθείτε. Χρειάζεστε κάποιου είδους επούλωση (θεραπεία); Θέλετε να προσελκύσετε κάτι περισσότερο στη ζωή σας; Ίσως θέλετε να συνδεθείτε περισσότερο με μια ανώτερη δύναμη.
  • Συγκεντρωθείτε σε αυτό που ζητάτε από τον κρύσταλλο. Αυτό το βήμα δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, ίσως ένα λεπτό. Απλά βεβαιωθείτε ότι ξεκαθαρίζετε τι είναι αυτό που θέλετε από τον κρύσταλλο.

Νιώθετε θλίψη;

Κρατήστε έναν κρύσταλλο όταν νιώθετε στεναχωρημένοι, φανταστείτε κάτι που σας κάνει χαρούμενους. Ίσως θέλετε να είστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση στην εργασία σας. Τοποθετήστε έναν χαλαζία στο γραφείο σας για να μένετε συγκεντρωμένοι.

Νιώθετε άγχος;

Αν χρησιμοποιείτε αμέθυστο για να ηρεμήσετε το άγχος σας, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν χαλαζία δίπλα του ώστε να αυξήσετε την ενέργεια του αμέθυστου. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με πολλούς κρυστάλλους.

Συνδυασμός του καθαρού χαλαζία με άλλους κρυστάλλους για καλύτερα αποτελέσματα

Θέλετε να προσελκύετε κάτι συγκεκριμένο στη ζωή σας; Συνδυάστε τον χαλαζία με έναν από τους παρακάτω για να αυξήσετε την ενέργειά τους:

Χρήματα: Σιτρίν + Καθαρός χαλαζίας

Αγάπη: Καθαρός χαλαζίας + Ροζ χαλαζίας

Επιτυχία: Καθαρός χαλαζίας + Αβεντουρίνης

Ευτυχία: Καθαρός χαλαζίας + Καρνεόλη

Καλή υγεία: Καθαρός χαλαζίας + Τιρκουάζ

Ασφαλή ταξίδια: Καθαρός χαλαζίας + φεγγαρόπετρα

Γαλήνη: Καθαρός χαλαζίας + αμέθυστος

Πάθος: Καθαρός χαλαζίας + μαλαχίτης

Ιδανικό βάρος: Καθαρός χαλαζίας + μπλε απατίτης

Φυσικά, υπάρχει πληθώρα κρυστάλλων εκεί έξω που είναι τέλειοι για χρήση, αν προσπαθούμε να ελκύσουμε κάτι συναρπαστικό στη ζωή μας. Μπορούμε να πειραματιστούμε και με άλλους λίθους που έχουν παρόμοιες ιδιότητες.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα