Τηλεπάθεια μέσω εμφυτεύματος!- Μια πρωτοποριακή ιδέα του Eric Leuthardt

Τηλεπάθεια μέσω εμφυτεύματος

Πώς θα σας φαινόταν να έχετε τηλεπαθητικές ικανότητες και να επικοινωνείτε με τους άλλους χωρίς καν να χρειάζεται να μιλάτε;

Όχι δεν πρόκειται για κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Σύμφωνα με τον χειρουργό Eric Leuthardt του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, είναι βέβαιο ότι στο μέλλον, οι άνθρωποι θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες με άλλους ανθρώπους χωρίς να μιλούν, δηλαδή τηλεπαθητικά, μέσω εγκεφαλικών εμφυτευμάτων που θα τοποθετούνται στον εγκέφαλό τους.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να κατανοηθούν οι θεμελιώδεις λειτουργίες του εγκεφάλου μας, οι κώδικες που χρησιμοποιεί για να επεξεργάζεται τις πληροφορίες αλλά και να αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα που αφορούν στους περιορισμούς που παρουσιάζει ο εγκέφαλός μας, και να διερευνηθεί πώς μέσω της τεχνολογίας θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα αυτά.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Δρ Eric Leuthardt δήλωσε ότι αυτά τα εμφυτεύματα θα δώσουν κάποτε στον εγκέφαλό μας μια “σύνδεση” παρόμοια με εκείνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μια τέτοια τεχνολογία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα όχι μόνο να επικοινωνούν με μηχανές αλλά και με το μυαλό άλλων ανθρώπων.

Την αρχική έρευνα σχετικά με αυτή την ιδέα διεξήγαγε ο Eric Leuthardt μαζί με τον Gerwin Schalk ειδικό επί των υπολογιστών επιστήμονα και τον Elmar Schmeisser του Αμερικανικού Γραφείου Έρευνας Στρατού.

Ο Leuthardt πιστεύει ότι αν εξασφαλίσει μια ικανοποιητική χρηματοδότηση, θα μπορέσει να κατασκευάσει ένα τέτοιο εμφύτευμα το οποίο θα μπορεί να διατίθεται στη γενική αγορά και δεν θα χρειάζεται να τοποθετείται με χειρουργική επέμβαση.

Η φιλόδοξη και πρωτοποριακή ιδέα του Eric Leuthardt φαίνεται ότι υποστηρίζεται από πολλές καινοτόμες προσωπικότητες όπως ο Mark Zuckerberg του Facebook.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα