Το Τελετουργικό του «χτενίσματος της αύρας»

Το Τελετουργικό του «χτενίσματος της αύρας»

Τον παλιό καιρό στη Ρωσία, υπήρχε ένα τελετουργικό που χρησιμοποιούνταν, όταν κάποιος αισθανόταν βαθιά αρνητικά συναισθήματα ή είχε πληγωθεί βαθιά και δεν κατάφερνε ν’ απελευθερωθεί από το συναίσθημα.

Ο άνθρωπος έπαιρνε μια μεγάλη ξύλινη χτένα και χτένιζε τα μαλλιά του, ενώ κοίταζε τον εαυτό του στα μάτια μέσα στον καθρέφτη.
Ενώ χτένιζε τα μαλλιά του, εστίαζε την προσοχή του στο πρόβλημα ή το συναίσθημα και χτενίζοντας τα μαλλιά του «χτένιζε» ουσιαστικά και έβγαζε από πάνω του τα συναισθήματα και τα προβλήματα.
Στη συνέχεια πήγαινε τη χτένα στο δάσος και την έθαβε στη γη, συχνά μπροστά σε μια λεύκα.
Σύμφωνα με τις παλιές ρωσικές παραδόσεις, η λεύκα ήταν γνωστή για την ιδιότητά της να απομακρύνει τις αρνητικές ενέργειες και τα πνεύματα.
Μετά την ολοκλήρωση αυτού του τελετουργικού οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι αισθάνονται μια βαθιά αίσθηση ανακούφισης και απελευθέρωσης.

Το συναίσθημα είναι γνωστό και σ’ εμάς, εδώ στη Δύση.
Όταν κάποιος αισθάνεται αναστατωμένος ή ανήσυχος, η φυσική μας αντίδραση είναι συχνά να του χαϊδέψουμε τα μαλλιά με τα δάχτυλά μας σαν να προσπαθούσαμε να βουρτσίσουμε, να διώξουμε ό,τι είναι αυτό που τον απασχολεί.

Προτείνω να δοκιμάσετε αυτήν την προσαρμογή του «χτενίσματος της αύρας» που βασίζεται σε μια παλιά ρωσική παράδοση, σε καθημερινή βάση ή όποτε θέλετε ν’ απελευθερώσετε συναισθήματα.

Πριν ξεκινήσετε, καθαρίστε το δωμάτιο με αιθέρια έλαια σανδαλόξυλου ή αγριοκυπαρισιού.
Εναλλακτικά, βάλτε σταγόνες από αυτά τα έλαια στους καρπούς σας πριν ξεκινήσετε.
Καθίστε. Αναπνεύστε βαθιά και χαλαρώστε.

Φανταστείτε ότι τα δάχτυλά σας είναι μια χτένα. Οραματιστείτε ότι τα δάχτυλά σας είναι λίγα εκατοστά πιο μακριά απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα και γίνονται μια πιο αποτελεσματική «χτένα».

Χτενίστε την αύρα σας, απ’ έξω προς το υλικό σας σώμα, ξεκινώντας πάνω από το κεφάλι σας κα χτενίζοντας μέχρι τα πόδια σας.
Μην αγγίξετε το υλικό σας σώμα.
Συνεχίστε για λίγα λεπτά.

Καθώς τα εμπόδια αρχίζουν να εξαφανίζονται, θα πρέπει να αισθανθείτε πιο ανάλαφροι.
Μετά το χτένισμα της αύρας, πρέπει αμέσως να ξεπλύνετε τα μπράτσα σας κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Το νερό της βρύσης είναι ό,τι πρέπει.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Alla Svirinskaya «Συνταγές Ενέργειας» από τις εκδόσεις Ισόρροπον

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα