Τέλος στο κυνήγι των φαλαινών βάζει η Ισλανδία μετά τον Καναδά

Τέλος στο κυνήγι των φαλαινών βάζει η Ισλανδία μετά τον Καναδά

Ο πλανήτης μας αλλάζει ταχύτατα και μάλιστα, προς το καλύτερο. Παρ’ όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και τα πολλά ζητήματα που παραμένουν προς επίλυση, υπάρχουν πολλά καλά νέα που έρχονται ως αποτέλεσμα πολλών δεκαετιών ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ακτιβισμού.

Ένα τέτοιο καλό νέο είναι ότι, οι φάλαινες δεν θα κυνηγούνται πλέον στην Ισλανδία χάρη στον ακτιβισμό και τη μειωμένη ζήτηση για το κρέας της, καθώς και την επέκταση της μη αλιευτικής ζώνης στον ωκεανό.

Αυτό προκύπτει, όταν οι άνθρωποι παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους, αντί να αφήνουν εταιρείες και ελίτ, να παίρνουν αποφάσεις που δεν ωφελούν τον πλανήτη και τα όντα που ζουν πάνω του.

Τέτοιες πρωτοβουλίες και αποφάσεις είναι που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή και παντού βλέπουμε ότι υπάρχουν ενδείξεις γι ‘αυτό που συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι συνήθως δεν ακούμε τέτοιου τύπου ειδήσεις στα ΜΜΕ.

Ως επί το πλείστον, αυτά που μας παρουσιάζονται είναι προβλήματα, φόβοι, χάος, άγχος, ανησυχίες και εκστρατείες πλύσης εγκεφάλου που δικαιολογούν την απογύμνωση τόσο των ανθρωπίνων όσο και των δικαιωμάτων των ζώων.

Τα τελευταία καλά νέα σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων ήρθαν από τον Καναδά, όπου απαγορεύτηκε εντελώς η αιχμαλωσία των φαλαινών και των δελφινιών.

Ωστόσο, είναι ατυχές ότι η σύλληψή τους εξακολουθεί να επιτρέπεται για ορισμένους επιστημονικούς σκοπούς, πράγμα που είναι απολύτως βάναυσο. Η επιστημονική μελέτη αυτών των μεγαλοπρεπών, ενσυναίσθητων και εξαιρετικά ευφυών όντων θα πρέπει να περιορίζεται στην παρατήρηση και τα όντα που έχουν πεθάνει.

Επιπλέον, σε θαλάσσιο περιβάλλον, επικρατεί άλλο καθεστώς και έτσι, επιτρέπεται να κρατούνται εκεί τα ζώα, σε αιχμαλωσία, για να ζουν και να αναπαράγονται.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία: Αναβιώνει η φαλαινοθηρία μετά από 31 χρόνια

Ποιος ή τι μας δίνει, όμως, το δικαίωμα, να κάνουμε αυτό που κάνουμε στα ζώα;

Λίγο μετά από την άφιξη των ειδήσεων που έρχονται από τον Καναδά, για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, δεν θα υπάρξει φαλαινοθηρία στα ύδατα της Ισλανδίας, τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι. Λόγω της συρρικνούμενης παγκόσμιας αγοράς κρέατος των φαλαινών και της γενικότερης μετατόπισης της συνείδησης στον πλανήτη σε μια περισσότερο συμπονετική και συναισθητική στάση, οι φάλαινες στην Ισλανδία, δεν θα πεθάνουν ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης βλακείας, αυτό το καλοκαίρι.

Πριν από αυτά τα πρόσφατα νέα, η Ισλανδία ήταν είναι ένα από τα τρία μόνο έθνη – συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ιαπωνίας – που επέλεξαν να αγνοήσουν το διεθνές μορατόριουμ για τις κυνηγετικές φάλαινες, το οποίο καθιερώθηκε το 1986. Τα γηραιά πλοία φαλαινοθηρίας της Hvalur HF χρησιμοποιούν εκρηκτικά πυροβόλα όπλα που προκαλούν τεράστιο πόνο στις φάλαινες πριν πεθάνουν.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου καταβάλονται τεράστιες προσπάθειες από πολλά άτομα και οργανώσεις που έχουν σαν σκοπό να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν θετικές αλλαγές. Υπάρχουν πολλά «κακά» στον πλανήτη μας που πρέπει να αλλάξουμε. Όμως, υπάρχει και πολύ καλό και βρίσκεται στις απλές, μικρές πράξεις καλοσύνης και αγάπης πολλών ανθρώπων.

Η αυτοσυγκράτηση και η αγάπη επιστρέφουν στη Γη και θα συνεχίσουν να αυξάνονται και να επεκτείνονται.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα