Η τεράστια επίδραση που ασκούμε στους γύρω μας όταν είμαστε γαλήνιοι

Η τεράστια επίδραση που ασκούμε στους γύρω μας όταν είμαστε γαλήνιοι

Είναι σχεδόν αδύνατο να νιώθει κάποιος ολότελα καταπονημένος, όταν δίπλα του βρίσκεται ένας άνθρωπος που έχει επιλέξει να «είναι γαλήνη».

Η γαλήνη αποτελεί μια ανώτερη και ταχύτερη ενέργεια – όταν είστε γαλήνιοι, η παρουσία σας και μόνο συχνά θα αποδυναμώσει την ανησυχία και την ένταση που νιώθουν οι άλλοι γύρω σας.

Στην πραγματικότητα, αυτή η κατάσταση έχει το αποτέλεσμα να εκλύετε γύρω σας φερορμόνες μετρήσιμης ενέργειας. Αυτές επηρεάζουν τους άλλους, οι οποίοι νιώθουν πιο γαλήνιοι, χωρίς καν να συνειδητοποιούν τη μεταμόρφωση που υφίστανται.

Το μυστικό αυτής της αρχής για την αποκατάσταση της ισορροπίας είναι: Να είστε η γαλήνη και η αρμονία που επιθυμείτε. Τίποτα και κανένας άλλος δεν μπορεί να σας την παρέχει.

Διαβάστε επίσης:  Γαλήνη: Το αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης και της πίστης

Δεν είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε τη συμβουλή του Νισαργκαντάτα και απλώς να υπάρχετε; Τότε προσπαθήστε να γίνετε εκείνο το ον που διαθέτει εσώτερο φως με τη μορφή της σταθερής φλόγας ενός κεριού.

Στη συνέχεια, παραθέτω μερικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να γίνεστε και να παραμένετε γαλήνιοι:

Τη γαλήνη που θέλετε για τον εαυτό σας να την επιθυμείτε ακόμα περισσότερο για τους άλλους

Εξασκηθείτε στο να προσφέρετε γαλήνη όπου κι αν πάτε, έχοντας στον νου σας ότι μόνο γαλήνιες σκέψεις περιέχονται στο σκεύος μέσα σας.

Προσφέρετε αυτή την ενέργεια όπου είναι δυνατό.

Γίνετε ειρηνοποιοί για τους συναδέλφους σας, τα μέλη της οικογένειάς σας και ειδικά για τα πρόσωπα με τα οποία διατηρείτε ερωτική σχέση.

Αφήστε τον εγωισμό σας κατά μέρος, εκεί απ’όπου δεν μπορεί να σβήσει τη φλόγα του κεριού σας. Στη συνέχεια, προσφέρετε σε κάποιον με τον οποίο συνήθως τσακώνεστε και του ρίχνετε άδικο μια νέα σκέψη που πηγάζει από το φως: Ωραίο αυτό που λες· θα το σκεφτώ. Ή ευχαριστώ που μου λες τη γνώμη σου· εκτιμώ όσα έχεις να πεις. Αυτές οι δηλώσεις ίσως στην αρχή αιφνιδιάσουν τον αποδέκτη τους, όμως εσείς γνωρίζετε ότι εξασκείστε στο να γίνετε ένα ον γαλήνης, προσφέροντας όσα επιθυμείτε.

Ζητήστε

Χρησιμοποιήστε τα λόγια του Αγίου Φραγκίσκου και ζητήστε να γίνετε ειρήνη: Κάνε με όργανο της ειρήνης Σου. Ζητώντας το, ακόμα κι αν δεν νιώσετε αμέσως ότι εισακουστήκατε, η ισορροπία θα αλλάξει και θα γίνετε η γαλήνη που επιθυμείτε.

Από τη στιγμή που θα το ζητήσετε, θα ανακαλύψετε ότι θα σας δοθεί πιο εύκολα απ’ό,τι περιμένατε. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία αναστέλλετε το Εγώ σας και επιτρέπετε σε ανώτερες, πιο πνευματικές ενέργειες να συμβάλουν ώστε να αποκτήσετε ισορροπία.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Wayne Dyer «Σε Αρμονία» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα