Τέσσερα άνθη που θα κάνουν το μπαλκόνι σας χειμωνιάτικο παραμύθι

Τέσσερα άνθη που θα κάνουν το μπαλκόνι σας χειμωνιάτικο παραμύθι

Ο Χειμώνας δεν είναι δα και η εποχή που θα σκεφτούμε τα λουλούδια εκτός και αν πάντα σκεφτόμαστε τα λουλούδια. Εκτός και αν κοιτάζουμε τις άδειες λυπημένες μας γλάστρες και καταλαβαίνουμε ότι μας ζητούν να τις συμπεριλάβουμε στη γιορτινή ατμόσφαιρα και να μη τις αφήσουμε εκεί άχρωμες και κρύες. Εκτός και αν περάσουμε μπρος από ένα ανθοπωλείο και εντυπωσιαστούμε από τα χρώματα στα άνθη του χειμώνα. Έκτος κι αν κάνουμε μια βόλτα στο χειμωνιάτικο δάσος και δε θέλουμε με τίποτα να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή (αλήθεια, αυτή είναι η κανονική;) Κι έτσι, ο Χειμώνας κρατά στην καρδιά του μερικά από τα πιο κομψά και απόμακρα άνθη που λίγα ποιήματα τα έχουν αγγίξει… Αδίκως!

1 Ερείκη – Φουντωτό και φορτωμένο άνθη θαμνάκι που βρίσκεται σε κάθε ελληνικό δάσος καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και μας προκαλεί τη σιωπή προκειμένου να το θαυμάσουμε. Καθόλου τυχαία, ένα από τα Ανθοϊάματα του Μπαχ, το Heather, το Ανθοΐαμα που απαλλάσσει τους ανθρώπους από τον ψυχαναγκασμό της ακατάσχετης ομιλίας.

2 Έρικα Καλούνα – Ή βασίλισσα του χιονιού, καλά κρυμμένη στο χιονισμένο τοπίο με ομορφιά που σου κόβει την ανάσα. Αν την πλησιάσουμε και την κοιτάξουμε βαθειά μέσα στα μικροσκοπικά της άνθη ίσως και να χαθούμε μέσα στα χιονισμένα δάση της χώρας… άλλο που δε θέλουμε. Όσο για το μπαλκόνι μας, προσθέτει αυτή τη μίνιμαλ νότα που το κάνει να ξεχωρίζει.

3 Πανσέδες – Εδώ το χρώμα ζει και βασιλεύει σε βαρύ χειμώνα. Οι πανσέδες είναι κεφάτοι, αγαπησιάρικοι και πολύχρωμοι. Θα σας ανταμείψουν με ό,τι χρώμα θελήσετε να στολίσετε τις γωνιές σας και δε θα διαμαρτυρηθούν μέχρι τα τελειώματα της Άνοιξης που αρχίζει η ζέστη.

4 Οι μπαλαρίνες – Πρόκειται για είδη λάχανου που μεγαλώνοντας, σε χαμηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν αυτή την πανέμορφη… φούστα μπαλαρίνας. Εντυπωσιακές, χαριτωμένες και πανέμορφες, ανοίγουν σε εντυπωσιακά χρώματα του παγερού βασιλείου.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα