Τέσσερα βήματα για να εστιάσετε τον απασχολημένο νου μέσα από το Qigong

QiGong

Βρίσκετε τελευταία το νου σας πολύ πιεσμένο; Αισθάνεστε βιαστικοί ή κουρασμένοι;Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται το ίδιο.Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Ζhineng Qigong, είναι απλά η ώρα να επιστρέψετε στην εστία σας, στο σώμα, νου και καρδιά. Να, λοιπόν τέσσερα βήματα για να αρχίσετε:

1. Χαλαρώστε μέσα στη Στιγμή
Το Qigong ονομάζεται η ήπια πρακτική. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος, μπορεί να είναι ένας ανελκυστήρας ή το αυτοκίνητό σας, και ψιθυρίστε τον αρχαίο ψαλμό “Hao-la”
(προφέρεται how-lah). Αυτός ο ψαλμός μεταφράζεται στο « Όλα είναι καλά κι έτσι είναι». Ανοίγουμε και ηρεμούμε το νου αποδεχόμενοι ότι είμαστε εντάξει, κι ο
κόσμος είναι εντάξει αυτή τη στιγμή.

2. Ανανεώστε το Σώμα
Το Qigong είναι ένας κινητικός διαλογισμός. Μαθαίνετε να κινείτε το σώμα μαλακά. Οι ασκήσεις εστιάζουν στη σπονδυλική στήλη, στους ώμους, στη λεκάνη για να αυξήσετε την ελαστικότητα και το σθένος της πλάτης και να βελτιώσετε την ισορροπία. Όταν αισθάνεστε φορτισμένοι, απλά, περιστρέψτε τους ώμους, κυκλικά πάνω-πίσω-κάτω-μπρος και ξεκουράστε τους.

3. Χαλαρώστε το Άγχος
Το Qigong ονομάζεται η χαρούμενη πρακτική. Η συναισθηματική υγεία είναι ένας πυλώνας της ευεξίας στο Qigong. «Όταν απλώνουμε την ικανότητά μας για χαρά,
τότε το σώμα μας/ο νους/ η καρδιά κινείται μέσα στη ζωή, ανοιχτό σε περισσότερες δυνατότητες, κι όχι εξαντλημένο από την αγωνία.» λέει ο Master Mingtong Gu . Γι’ αυτό τον λόγο το Τσιγκόγκ συνοδεύει τις κινήσεις με ήχους. Αποφορτίζεστε, χαλαρώνετε.

4. Επανασυνδεθείτε με την Καλύτερη Ζωή σας
Το Qigong ονομάζεται η θεραπευτική πρακτική. Το Ζhineng Qigong ( To Τσιγκόγκ της Σοφίας ) μας εκπαιδεύει να συνδεθούμε με το Qi, τη ζωτική ενέργεια μέσα και
γύρω μας, για να θεραπεύσουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας. Ξεκινήστε με μια πρωινή άσκηση, που θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στην καλή διάθεση και τη
καλή εργασία που μπορείτε να κάνετε αυτή τη μέρα. Η βασική άσκηση Ηοlding Qi Up Pour Qi Down είναι η ιδανική για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Επομένως, ακόμη κι αν αισθάνεστε τη ζωή χαοτική, αφήστε το Qigong να βοηθήσει να αγκαλιάσετε κάθε στιγμή σαν μια ευλογία.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα