Οι 4 πλευρές της ελευθερίας

Οι 4 πλευρές της ελευθερίας

Για να έχετε περισσότερες επιλογές και να αποκτήσετε μεγαλύτερη ελευθερία στη ζωή, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας lifecoachcode.com, πρέπει να εργαστείτε σε κάθε μία από τις τέσσερις πλευρές της ελευθερίας, όπου η κάθε μία από αυτές προστίθεται στις άλλες.

Η πρώτη πλευρά της ελευθερίας είναι ο χρόνος. Ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύετε τις περιορισμένες 24 ώρες που δίνονται σε όλους μας είναι που κάνει όλη τη διαφορά.

Η δεύτερη πλευρά της ελευθερίας είναι ο χώρος. Αυτό είναι προφανές, αφού η ελευθερία κινήσεων είναι ίσως το βασικό της επίπεδο.

Η τρίτη πλευρά της ελευθερίας είναι η κοινωνία. Σχετίζεται με τη θέση που κατέχετε ανάμεσα στους ανθρώπους, τις σχέσεις που έχετε, τις προτεραιότητές σας, το εισόδημα που κερδίζετε και που σας επιτρέπει να κάνετε όσα κάνετε.

Διαβάστε επίσης: Αγάπη – ο δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία

Η τέταρτη πλευρά της ελευθερίας είστε εσείς οι ίδιοι. Πόσο αφήνετε το υποσυνείδητό σας να κάνει τις επιλογές σας, πόσο αντιδράτε στα συναισθήματά σας, στο εγώ σας, με άλλα λόγια, πόσο σκλαβωμένος είστε από τον ίδιο σας τον εαυτό.

Η τέταρτη πλευρά της ελευθερίας είναι ίσως η πιο σημαντική, γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσετε και μπορείτε να αρχίσετε αμέσως να εργάζεστε για να κάνετε τη διαφορά.

Η εργασία πάνω στον εαυτό σας, η κυριαρχία στον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας, η υπέρβαση του εγώ σας, είναι εκείνα που θα σας δώσουν την ελευθερία σας.

Και αυτή την εργασία, μπορείτε να την κάνετε οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Η ελευθερία θα σας δώσει περισσότερες επιλογές και έλεγχο του χρόνου σας και για το πώς θα τον χρησιμοποιείτε.

Η ελευθερία σας και ο χρόνος σας θα σας δώσουν περισσότερη ελευθερία μέσα στην κοινωνία και για να διαμορφώσετε το χώρο γύρω σας. Όλα αυτά ισχύουν, βέβαια, εφόσον διατηρείτε την τέταρτη ελευθερία σας. Αν την χάσετε, καμία από τις άλλες πλευρές της ελευθερίας δεν θα έχει σημασία.

Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε ότι το εργαλείο που μας βοηθά να τοποθετήσουμε την ελευθερία πάνω από εμάς είναι η πειθαρχία, ενώ κάθε προσωπική ελευθερία ξεκινά με την αυτοπειθαρχία.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα