Η τεχνητή νοημοσύνη σε ρόλο… συγγραφέα!

Η τεχνητή νοημοσύνη σε ρόλο… συγγραφέα!

Νέος «συμπαραστάτης» των συγγραφέων η τεχνητή νοημοσύνη με την περίπτωση του Ρόμπιν Σλόαν να αποτελεί πρότυπο για πολλούς, αφού συνεργάζεται με… πρόγραμμα υπολογιστή για να γράψει το νέο βιβλίο του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Το συγκεκριμένο λογισμικό, έχει αναπτυχθεί από τον ίδιο και ουσιαστικά… ολοκληρώνει τις προτάσεις που ο ίδιος ξεκινά. Για παράδειγμα: Καθώς ο Σλόαν γράφει τη φράση «οι βίσωνες μαζεύονται στο φαράγγι…», την αφήνει μισοτελειωμένη, πατά ένα πλήκτρο και ο υπολογιστής συμπληρώνει μόνος του «…κάτω από τον άδειο ουρανό». «Φανταστικό!» αναφωνεί ο συγγραφέας. «Θα το είχα γράψει μόνος μου εγώ αυτό; Ίσως ναι, ίσως όχι…», λέει και διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να αξιοποιήσει εμπορικά τον «έξυπνο» βοηθό του.

Ο όλος πειραματισμός εντάσσεται στο ευρύτερο και συνεχώς ανερχόμενο πεδίο της «υποβοηθούμενης από υπολογιστή δημιουργίας», που ήδη βοηθά και άλλου είδους καλλιτέχνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη δυσκολία των συγκεκριμένων τεχνικών, τον Ιανουάριο η κινεζική Alibaba ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα λογισμικό που πέτυχε καλύτερες επιδόσεις από τους ανθρώπους στην κατανόηση του κειμένου. Αν οι μηχανές μπορούν να καταλάβουν τι διαβάζουν, τότε μπορούν και να γράψουν. Η μεγάλη πρόκληση άλλωστε είναι κατά πόσο δημιουργικά μπορούν να γράψουν…

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα