«Θάλασσα στην άκρη η Ελλάδα», στο λιμάνι «φυσάει πολιτισμός» για δεύτερη φορά

thalassa-stin-akri-i-ellada-sto-limani-fysaei-politismos-gia-defteri-fora

Η παράσταση «Θάλασσα στην άκρη η Ελλάδα – Climbing by the sea», που διοργανώνεται από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έρχεται για δεύτερη φορά στο λιμάνι. Πρόκειται για ένα θεατρικό και μουσικό κράμα, όπου η αρχαία τραγωδία συναντά τον Ερωτόκριτο, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, ενώ η ελληνική παραδοσιακή μουσική ενώνεται με τον λυρισμό της όπερας και με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Με αυτή τη δράση το λιμάνι γίνεται πύλη εισόδου στον ελληνικό πολιτισμό, από την πρώτη στιγμή!

thalassa-stin-akri-i-ellada-sto-limani-fysaei-politismos-gia-defteri-fora

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με τον ΟΛΠ, διοργανώνουν μια σειρά δράσεων για την ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού, σε πανανθρώπινο σημείο αναφοράς. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε12 και θα είναι ένα πρωτότυπο καλωσόρισμα για όσους τουρίστες που θα φτάσουν στη χώρα μας μέσω θαλάσσης.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε12, στην προβλήτα των πλοίων κρουαζιέρας, οι γεύσεις, τα αρώματα, η ιστορία και η ομορφιά της Ελλάδας, συνταιριάζονται σε αυτή την καλλιτεχνική δράση όπου ο λόγος, η εικόνα και ο ήχος γίνονται ένα! Αν και ο κύριος στόχος των συντελεστών της παράστασης είναι οι τουρίστες που θα φτάσουν εκεί με κρουαζιερόπλοια, όποιος από εμάς επιθυμεί να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει αυτή τη μοναδική παράσταση είναι ευπρόσδεκτος. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Συντελεστές της Παράστασης

Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής

Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου

Τραγούδι: Μαργαρίτα Συγγενιώτου

Άρπα: Λίλια Εσίποβα

Φλάουτο: Εύη Μάζη

Παίρνουν μέρος οι Ηθοποιοί:

Σταύρος Γιαννακόπουλος, Μικές Γλύκας, Μικαέλα Δάνα, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Μαρίνα Ελευθεριάδου, Ελένη Ζουρελίδου, Σπέρη Κανάτα, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Νίκος Μαρνάς, Κωνσταντίνος Μαρούγκας, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Εμμανουέλα Μπαριτάκη, Ειρήνη Νιώτη, Νικόλαος Ντούρος, Ουρανία Πολυχρονάκη, Νίκη Σπανού, Ιωάννα Τσακίρη, Νίκος Τσιμάρας, Θανάσης Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ψυχογυιός.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα