Τα θαυμαστά αποτελέσματα της πρακτικής της δεκάτης

Τα θαυμαστά αποτελέσματα της πρακτικής της δεκάτης

Η φύση παραχωρεί τα πάντα, χωρίς καμία επιφύλαξη, και δεν χάνει τίποτα. Ο άνθρωπος, προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατήσει αυτά που έχει, χάνει τα πάντα. Τζέιμς Άλεν (Συγγραφέας του βιβλίου Path of Prosperity).

Ο Ρόμπερτ Άλεν, συγγραφέας των μπεστ σέλερ Nothing Down και Εκατομμυριούχος σε 1 λεπτό, δεν ακολουθούσε πάντα την πρακτική της δεκάτης. Αφού, όμως, έχασε τα πάντα και έφτασε στο μηδέν, είπε στον εαυτό του: Για στάσου. Στη ζωή μου είχα τόσα χρήματα. Εγώ δεν είμαι ο γκουρού που, υποτίθεται, διδάσκει στους άλλους πώς να γίνουν πλούσιοι; Πού πήγαν όλα αυτά; Πρέπει να έκανα κάποιο λάθος.

Τελικά, ο Μπομπ δούλεψε σκληρά και κατάφερε να ευημερήσει και πάλι. Αλλά στην πορεία, διδάχτηκε ένα πολύτιμο μάθημα: Ή πιστεύω στην πρακτική της δεκάτης, είπε στον εαυτό του, ή όχι. Αν την πιστεύω, θα την εφαρμόζω κάθε βδομάδα. Θα υπολογίζω ποιο ήταν το εισόδημά μας εκείνη τη βδομάδα και θα δωρίζω τα χρήματα αμέσως.

Ξαφνικά, καθώς αφοσιωνόταν στην πρακτική της δεκάτης, ένας καινούργιος κόσμος άρχισε να ανοίγεται μπροστά του. Παρότι τα χρέη του ήταν σχεδόν ανυπέρβλητα, άρχισε να αισθάνεται μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη γι’ αυτά που είχε. Σε λίγο, νέες ευκαιρίες άρχισαν να ξανοίγονται στον δρόμο του. Σήμερα, ο Μπομπ λέει ότι του παρουσιάζονται τόσες ευκαιρίες που θα χρειαζόταν δέκα ζωές για να τις εκμεταλλευτεί όλες. Πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει όταν αφοσιώνεται στην πρακτική της δεκάτης.

Ακόμη πιο χαρακτηριστική και από τη δική του ιστορία είναι η έμπνευση που δίνει στους άλλους να ακολουθήσουν και εκείνοι την πρακτική της δεκάτης.
Θυμάται μια κυρία που τον πλησίασε και παραπονέθηκε: “Εγώ και ο άντρας μου δεν μπορούμε να προσφέρουμε το ένα δέκατο του εισοδήματός μας. Με το ζόρι πληρώνουμε τη δόση του στεγαστικού δανείου. Τα έξοδά μας είναι 5.000 δολάρια μηνιαίως. Στο τέλος του μήνα δεν μας απομένουν ποτέ χρήματα”.

Ο Μπομπ την επέπληξε: “Δεν δίνεις το ένα δέκατο του εισοδήματός σου επειδή θέλεις να αποκτήσεις κάτι ως αντάλλαγμα. Το δίνεις γιατί το έχεις αποκτήσει ήδη. Είσαι τόσο ευλογημένη ήδη, που δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το ξεπληρώσεις. Υπάρχουν έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη που θα έδιναν τον νεφρό τους για να αλλάξουν θέση μαζί σου. Δίνεις το ένα δέκατο λόγω της ευγνωμοσύνης που νιώθεις για την απίστευτη ευλογία και ζωή που απολαμβάνεις”.

Ο Μπομπ δεν περιμένει κανένα αντάλλαγμα όταν προσφέρει το ένα δέκατο του εισοδήματός του, επειδή τώρα συνειδητοποιεί ότι οι πύλες του παραδείσου έχουν ήδη ανοίξει για εκείνον.
Το κάνει γιατί έχει λάβει ήδη αυτή την ευλογία.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Jack Canfield “Η Επιτυχία Βήμα Βήμα” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα