Ο Θεός που κουβαλάμε μέσα μας

Ο Θεός που κουβαλάμε μέσα μας

Η εσωτερική αναζήτηση του Θεού από τον άνθρωπο, τον οδηγεί στη γνώση του Ανώτερου Εαυτού του, που αποτελεί ένα ουσιαστικό κομμάτι της ζωής και της πνευματικής του ανατομίας.

Το δαιμόνιο του Σωκράτη ή ο Ανώτερος Εαυτός μας, αποτελεί την εσώτερη καθοδηγητική δύναμη σε μια εξελισσόμενη ψυχή, που είναι πανίσχυρη και ενσαρκώνει τη δημιουργική πλοκή, τη φωτεινή εικόνα με την οποία μας εφοδίασε ο Δημιουργός, όταν αποσπαστήκαμε για άγνωστους λόγους, από αυτόν, πριν από τη διαφυγή μας στα σκοτάδια της ύλης.

Δεν είναι φάντασμα ή κακό πνεύμα, όπως κατά καιρούς τη χαρακτήρισαν διάφοροι θρησκευτικοί «παράγοντες», αλλά ο Θεός που κουβαλάμε μέσα μας. Είναι το πραγματικό μας εγώ, σε μια άλλη διάσταση, που βιώνει ό,τι και εμείς στον τρισδιάστατο χώρο.

Ο Ανώτερος Εαυτός μας ταυτίζεται με την ανθρώπινη Συνειδητότητα, η οποία είναι ενέργεια χωρίς αρχή και τέλος, είναι απεριόριστη και αιώνια, είναι πανταχού παρούσα και βρίσκεται σε επαφή με τον Δημιουργό.

Γνωρίζει τα μυστικά της δημιουργίας και τον σκοπό της ζωής μας, έζησε άπειρους χρόνους αφού γεννήθηκε ταυτόχρονα με το σύμπαν και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αρχικής Ουσίας.

Διαβάστε επίσης: Η μυστική πόρτα της ευτυχίας μας

Η Συνειδητότητα ή το Δαιμόνιο του Σωκράτη ή ο Ανώτερος Εαυτός μας, είναι αυτός που συμβάλει έτσι ώστε ο άνθρωπος να ενθουσιάζεται με την έμπνευση, να καθοδηγείται με τη διαίσθηση και να διδάσκεται με τη διορατικότητα.

Όταν ένα άτομο αρχίζει να εξερευνά τον εσωτερκό του κόσμο, σε στιγμές αυτοσυγκεντρώσεως μπορεί να συναντήσει τον Ανώτερό του Εαυτό, στην αιθερική του μορφή – σε παράλληλα επίπεδα – μια κατάσταση που μπορεί να μας δώσει μια εμπειρία κατανοήσεως του Θείου. Λειτουργεί σαν πρέσβης της επαφής του υλικού ανθρώπου με τη βάση της δημιουργίας και υποβοηθά στην ανάπτυξη της εσωτερικής μας οράσεως, αποκαθιστώντας την τηλεπαθητική μας σύνδεση με άλλες διαστάσεις και κόσμους.

Ο ανώτερος Εαυτός μας παίζει τον ρόλο της σπίθας του Θεού στην ανθρώπινη ψυχή. Είναι η γέφυρα που συνδέει τον υλικό άνθρωπο με τον δημιουργό και τις πνευματικές σφαίρες, είναι η οντότητα εκείνη στην οποία ο δημιουργός εκχώρησε την προστασία και την εκπαίδευση της ανθρώπινης ψυχής.

Ο Ανώτερος Εαυτός μας αποτελεί προέκταση του Υλικού Εαυτού, δεν είναι κάτι ξεχωριστό από εμάς, είμαστε εμείς οι ίδιοι σε άλλη διάσταση, βιώνει στο τώρα, στο παρελθόν, στο μέλλον και γνωρίζει τα πάντα που μας αφορούν και που θα ζήσουμε στο μέλλον.

Αποτελεί την πεμπτουσία της υπάρξεώς μας και έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τη σοφία των κοσμικών πεδίων και να μας συνδέει με όλα τα ενεργειακά πλέγματα της Γης και του σύμπαντος, προκειμένου να μας ανεβάσει στα ανώτερα πεδία φωτός.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του Ανώτερου Εαυτού μας και του Υλικού μας Εαυτού, γιατί είναι ΕΝΑ, υπάρχει μαζί μας από την αρχή και μέχρι το τέλος του χρόνου. Ξέρει τα πάντα, βλέπει τα πάντα και ΠΟΤΕ δε μας αποχωρίζεται, ούτε με τον θάνατο του υλικού σώματος.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γεράσιμου Καλογεράκη «Κβαντική Ενεργοποίηση» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα