Ο Θεός, το σύμπαν και όλοι όσοι νοιάζονται για εσάς, θέλουν να επιτύχετε

Ο Θεός, το σύμπαν και όλοι όσοι νοιάζονται για εσάς, θέλουν να επιτύχετε

Ο Γερμανός φιλόσοφος του δέκατου ένατου αιώνα, Γιόχαν φον Γκαίτε, είχε πει:

«Υπάρχει μια στοιχειώδης αλήθεια….ότι με το που κάποιος δεσμευτεί έναντι του εαυτού του, τον ευνοεί πλέον και η Θεία Πρόνοια.
Πράγματα όλων των ειδών συμβαίνουν για να βοηθήσουν να γίνει κάτι το οποίο δε θα είχε συμβεί ποτέ διαφορετικά.
Μια ολόκληρη σειρά γεγονότων προκύπτει από την απόφαση, συγκεντρώνοντας προς όφελός του κάθε λογής απρόβλεπτα περιστατικά και συναντήσεις και υλική βοήθεια, πράγματα τα οποία κανείς δε θα ονειρευόταν ότι θα έρθουν ατο δρόμο του».

Βλέποντας και λέγοντάς το κάθε μέρα, αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητές σας να επιτύχετε.
Φανταστείτε το τόσο καθαρά ώστε να βλέπετε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό, απολαμβάνοντάς το. Δεσμευτείτε σε αυτό. Έτσι θα ζείτε στην αφθονία.

Το σύμπαν, ο Θεός και όλοι όσοι νοιάζονται για εσάς θέλουν να επιτύχετε. Αναφέρω το Θεό σε αυτό το σημείο, και κάποιοι ίσως σκεφτούν ότι κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε ένα βιβλίο το οποίο ασχολείται με τη δικτύωση.

Μη με παρεξηγήσετε, αυτό εδώ δεν είναι ένα ιεραποστολικό φυλλάδιο για κάποια πίστη ή δόγμα.
Αλλά σε όλες αυτές τις συνεντεύξεις τις οποίες προανέφερα, και σε όλες τις προσωπικές μου επαφές με άλλους δικτυωτές, δε συνάντησα ποτέ ούτε έναν ο οποίος δε δήλωνε την πίστη του στο Θεό και δεν είχε μια προσωπική πίστη στη Θεϊκή βοήθεια στη ζωή του. Πιστεύω πως αυτό δεν αποτελεί σύμπτωση.

Αν και κάποιοι το φοράνε σαν έμβλημα στο μανίκι τους, οι περισσότεροι σιωπηλά επικαλούνται την πίστη τους για να πάρουν δύναμη και ενθάρρυνση όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις και το φόβο.
Ξεπερνώντας το φόβο και αποδεχόμενοι την αφθονία την οποία δικαιούνται να απολαύσουν, τα δίκτυά τους κάνουν συνδέσεις οι οποίες τους οδηγούν στους στόχους τους.
Αυτό θα συμβεί και σε εσάς, ακόμη κι αν δεν είστε σε θέση να το δείτε αυτήν τη στιγμή.

Ένας φίλος μου, ο Τζέισον Μπορέικο, μου είπε μια μέρα:
«Πιστεύω ότι ο Θεός δε θα σου έδινε το όνειρο, ή την επιθυμία στην καρδιά σου, αν δε σου είχε δώσει επίσης το ταλέντο και τις ικανότητες για να κάνεις αυτό το όνειρο πραγματικότητα».

Απόσπασμα από το βιβλίο του Bryan Thayer «Ο Δικτυωτής του Ενός Λεπτού» από τις εκδόσεις Θέσις

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα