Απλές πιέσεις στο σώμα που θεραπεύουν!

Απλές πιέσεις στο σώμα που θεραπεύουν!

Ανακούφιση από τον πονοκέφαλο

Στον αντίχειρα:
Ασκήστε κυκλικές πιέσεις σε όλη την περιοχή του αντίχειρα με τον αντίχειρα του άλλου χεριού, για 1-2 λεπτά. Επαναλάβετε έπειτα στο άλλο χέρι. Ο αντίχειρας αντιστοιχεί στο κεφάλι.
Στο λοβό του αυτιού:
Με το δείκτη και τον αντίχειρά σας, πιέστε το λοβό του αυτιού για 30-40 λεπτά. Μπορείτε επίσης να πιέσετε και τους δύο λοβούς ταυτόχρονα, ή σε περίπτωση ημικρανίας, να επικεντρωθείτε στο αυτί που είναι από τη μεριά την οποία πονάτε. Ο λοβός αντιστοιχεί στο κεφάλι.

Αποφυγή του στρες

Στο κέντρο της παλάμης:
Πιέστε με το δείκτη του ενός χεριού, το κέντρο της παλάμης του άλλου για 1 λεπτό. Το σημείο αυτό αντιστοιχεί στο ηλιακό μας πλέγμα, την περιοχή κάτω από το στήθος, που συνήθως «σφίγγεται» όταν έχουμε άγχος.
Στο στήθος:
Πιέστε για 1 λεπτό με τα τρία δάχτυλά σας στη μέση της νοητής ευθείας ανάμεσα στη θηλή και την κλείδα. Η πίεση αυτών των σημείων συμβάλλει στη συναισθηματική αποφόρτιση, στη διευκόλυνση της αναπνοής και συνιστάται για τον έλεγχο του τρακ!

Καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Στην καμάρα του ποδιού:
Με τον αντίχειρά σας ασκήστε πιέσεις στην καμάρα του ποδιού, με κατεύθυνση προς τη φτέρνα, για 2 λεπτά. Η περιοχή αυτή από το μέσο της καμάρας έως τη φτέρνα αντιστοιχεί στο έντερο.
Στη γάμπα:
Πιέστε δεξιά και αριστερά της γάμπας, με κατεύθυνση από το πάνω μέρος της προς τον αστράγαλο, για 2 λεπτά. Τα σημεία αυτά θεωρούνται αντανακλαστικές ζώνες των εντέρων. Εάν πάσχετε από φλεβίτιδα, μην πιέσετε τη γάμπα, αλλά την εσωτερική πλευρά του χεριού, από τον αγκώνα έως τον καρπό.

Για τους Πόνους της Περιόδου

Πάνω από τον αστράγαλο:
Πιέστε δεξιά και αριστερά του αχίλλειου τένοντα, τρία δάχτυλα πάνω από τον αστράγαλο, για 1 λεπτό.
Στη φτέρνα:
Πιάστε και πιέστε τα πλαϊνά της φτέρνας και κάντε κυκλικές κινήσεις για 1 λεπτό. Η φτέρνα αντιστοιχεί στη λεκάνη και τα πλαϊνά της φτέρνας στα γεννητικά όργανα.

Για τη Δυσπεψία

Στο αυτί:
Ασκήστε πίεση με τα δάχτυλά σας, στο πάνω μέρος του αυτιού (στο χόνδρο), για 30-60 λεπτά. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στο πεπτικό σύστημα και η πίεσή της υποβοηθά την έκκριση πεπτικών ενζύμων.
Στο πέλμα:
Πιέστε με όλα σας τα δάχτυλα για 1 λεπτό κάτω από την «μπάλα» στην περιοχή των μεταταρσίων του πέλματος. Αυτή η περιοχή της πατούσας αντιστοιχεί στο στομάχι.

Για να ανακουφίσετε τα πόδια σας

Στη ράχη του πέλματος:
Πιέστε με τα δάχτυλά σας κατά μήκος της ράχης του πέλματος, από τον αστράγαλο έως τη βάση των δαχτύλων, για 2 λεπτά. Από τα σημεία αυτά περνά ο μεσημβρινός του στομάχου και η πίεσή τους συμβάλλει στην ανακούφιση των ποδιών.
Στο εξωτερικό πλάι του ποδιού:
Ασκήστε πίεση με τα δάχτυλα του χεριού σας στην εξωτερική πλαϊνή πλευρά του πέλματος για 1-2 λεπτά. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί σε όλο το πόδι.

Για να ξεπιαστεί η μέση σας

Στο εσωτερικό πλάι του ποδιού:
Πιέστε με τα δάχτυλά σας για 1-2 λεπτά, την περιοχή στο εσωτερικό πλάι του ποδιού, ξεκινώντας ακριβώς κάτω από τον αστράγαλο έως το μέσο της απόστασης μεταξύ αστραγάλου και δαχτύλων. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στη μέση.
Πίσω από το γόνατο:
Πιέστε με τα τρία δάχτυλά σας για 1 λεπτό στη λακκουβίτσα ακριβώς πίσω από το γόνατο. Από το σημείο αυτό περνά ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστης, ο οποίος διέρχεται από τη μέση.

Χαλάρωση του αυχένα

Στο αυτί:
Με το δείκτη και τον αντίχειρά σας, πιέστε το σκληρό σημείο (χόνδρο) ακριβώς πάνω από το λοβό του αυτιού, για 30-40 λεπτά. Το σημείο αυτό θεωρείται αντανακλαστικό σημείο του αυχένα.
Στη βάση του σβέρκου:
Πιέστε με τα δάχτυλά σας τα δύο λακκουβάκια δεξιά και αριστερά του αυχένα, εκεί όπου ξεκινά το τριχωτό της κεφαλής. Η πίεση σε αυτά τα σημεία βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης.

Γράφει η Νίκη Ψάλτη για το vita.gr

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα