Η θεραπευτική επίδραση του διαλογισμού: Ο Τροχός που γυρίζει

Η θεραπευτική επίδραση του διαλογισμού: Ο Τροχός που γυρίζει

Σε ένα σεμινάριο που έκανα πριν από δύο χρόνια, μια γυναίκα η Μαίρη Έλεν, σηκώθηκε και μίλησε για τη διαδικασία της θεραπείας της. Όταν ο γιατρός της διέγνωσε ότι έπασχε από καρκίνο του θυρεοειδούς, της πρότεινε να κάνει θεραπεία με ακτινοβολία. Του απάντησε ότι ήθελε να το σκεφτεί λίγο.

“Στην αρχή τα λόγια του με τρομοκράτησαν”, είπε στους παρευρισκομένους. “Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να εκτίθεται σε ακτινοβολία”. Πάντα σκεφτόμουν την ακτινοβολία σαν κάτι που σου καίει το δέρμα. Είχα μεγάλη εξοικείωση με την εναλλακτική ιατρική, αλλά δεν ήξερα κάτι συγκεκριμένο για τον καρκίνο του θυρεοειδούς.
Πήγα λοιπόν σε διάφορους θεραπευτές της ολιστικής σχολής για να τους συμβουλευτώ και τους ρώτησα ποια ήταν τα ποσοστά επιτυχίας της θεραπείας άλλων ασθενών που είχαν το δικό μου πρόβλημα. Μου διηγήθηκαν ιστορίες επιτυχίας αλλά και περιπτώσεις ασθενών που ο καρκίνος τους είχε εξαπλωθεί, και οι αριθμοί ήταν περίπου οι ίδιοι.

θα έλεγα ότι απογοητεύτηκα, επειδή περίμενα να ακούσω ότι όλοι οι ασθενείς τους έγιναν καλά, αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτό ήταν εντελώς ανεδαφικό εκ μέρους μου.
Όσο πιο πολύ συλλογιζόμουν την κατάστασή μου, τόσο σκεφτόμουν ότι ίσως το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να ακολουθήσω τις συμβουλές και των δύο ιατρικών σχολών και να τις συνδυάσω, όπως και έκανα.

Υποβλήθηκα στη θεραπεία με ακτινοβολία και ταυτόχρονα έκανα βελονισμό, ψυχοθεραπεία, ειδική δίαιτα, γιόγκα – ό,τι μπορούσα να σκεφτώ.
Μετά από έξι μήνες, ο γιατρός μου με ενημέρωσε ότι ο καρκίνος μου βρισκόταν σε ύφεση. Του είπα ότι θα προτιμούσα να έλεγε ότι είχε θεραπευτεί, κι εκείνος μου απάντησε, “Να σου πω, κι εγώ το προτιμώ”.

Τελικά, το πιο συνετό κομμάτι είναι να είστε ανοιχτόμυαλοι και δεκτικοί σε κάθε θεραπευτική μέθοδο που θα μπορούσε να σας βοηθήσει, είτε είναι αλλοπαθητική είτε ολιστική. Κάθε αγωγή που θα μπορούσε να βοηθήσει τη θεραπεία σας και να ξαναφέρει τη δύναμη και την ελπίδα στο σώμα σας είναι άξια προσοχής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαλογισμό σαν ένα μέσο για να συνοψίσετε όλα τα στοιχεία που αποτελούν τη διαδικασία της θεραπείας σας.
Ο πιο αποτελεσματικός διαλογισμός που γνωρίζω για τη συγκεκριμένη περίπτωση αρχίζει με το να φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο κέντρο ενός τροχού με πολλές ακτίνες.
Φανταστείτε ότι κάθε ακτίνα αντιπροσωπεύει μια από τις μεθόδους θεραπείας που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα, η μία ακτίνα μπορεί να είναι “η προσευχή”, η άλλη “η ψυχοθεραπεία”, η άλλη “ο βελονισμός”, η “ομάδα στήριξης”, “το θεραπευτικό άγγιγμα”, “ο ικανός γιατρός”, και τα λοιπά.
Μπορεί να δείτε πάνω σε κάθε ακτίνα να επιγράφεται το όνομά της, ή να υπάρχει κάποιο σύμβολο που να αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας.

Φανταστείτε τώρα ότι είστε καθισμένοι ή ξαπλωμένοι στο κέντρο αυτού του τροχού. Αφήστε τον τροχό να αρχίσει να γυρίζει αργά αργά γύρω σας. Δείτε την ενέργεια όλων αυτών των θεραπευτικών μεθόδων να ρέει όλη μαζί στο σύστημά σας και τις ακτίνες όχι σαν ξεχωριστές εφαρμογές αλά σαν μια τεράστια, ενοποιημένη κατασκευή που ακτινοβολεί τη δύναμή της στο σύστημά σας.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η μουσική υπόκρουση βοηθάει να εναρμονιστείτε με την κίνηση του τροχού.
Αφεθείτε να παρασυρθείτε από τη δύναμη του ανέμου που προκαλεί το γύρισμα του τροχού, ενός ανέμου που λιώνει το σώμα σας και το υγροποιεί, αποστραγγίζοντας από το σύστημά σας κάθε τοξίνη και κάθε στοιχείο της ασθένειας.

Ο διαλογισμός με τον τροχό που γυρίζει είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, επειδή έτσι δημιουργείται θερμότητα στο σώμα σας, δημιουργώντας μια απτή απόδειξη της ύπαρξης της θεραπευτικής ενέργειας.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Caroline Myss “γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται και πώς μπορούν” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα