Έρευνα ανατροπή: Οι Θεσσαλονικείς προτιμούν… εσπρέσο!

Έρευνα ανατροπή: Οι Θεσσαλονικείς προτιμούν... εσπρέσο!

Νέα έρευνα έρχεται να «ταράξει» τα νερά της πανέμορφης συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης, αφού υποστηρίζει ότι οι ντόπιοι προτιμούν τον «εσπρέσο», αντί του φραπέ, ένα στερεότυπο που χρόνια ολόκληρα είχαμε συνηθίσει!
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα μάλιστα, ο πρώτος σε προτίμηση καφές είναι ο εσπρέσο (60,8%) και δεύτερος ο καπουτσίνο (38%), σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ότι αφορά τις περιοχές στις οποίες επιλέγουν για να απολαύσουν τον καφέ τους οι Θεσσαλονικείς, πρώτη επιλογή είναι το κέντρο της πόλης, το οποίο προτιμά ένα ποσοστό της τάξεως του 53%, ενώ δεύτερη επιλογή είναι η Ανατολική Θεσσαλονίκη, την οποία προτιμά το 32,2% των ερωτηθέντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε με ανοιχτή διαδικτυακή τυχαία δειγματοληψία από την εταιρεία Ierax Analytix, στον νομό Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 823 ατόμων, ηλικίας 17 με 40 ετών, την περίοδο 26 με 30 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα, ποιοτικά προϊόντα καφέ και το ενδιαφέρον των επαγγελματιών να παρουσιάσουν ξεχωριστές και εκλεπτυσμένες γεύσεις εντάσσονται στην αλλαγή της γαστρονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης.

“Η Θεσσαλονίκη προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες της τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ ή το γεύμα τους όχι μόνο χάρη στα ποιοτικά προϊόντα αλλά και λόγω του ευνοϊκού κλίματος” αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Εδώ και καιρό, στις δράσεις του food festival ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εντάξει πολλές εκδηλώσεις που αφορούν στον καφέ” σημειώνει και προσθέτει: “Έχουμε φύγει από την εποχή του φραπέ. Πλέον ακολουθούμε μια διεθνή τάση κατά την οποία αρχίζουν να μας απασχολούν η προέλευση, η ποικιλία και τα ειδικά χαρακτηριστικά του καφέ. Γινόμαστε δηλαδή πιο απαιτητικοί”.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα