Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου

thessaloniki-dwrean-ekdiloseis-gia-tin-panselino-tou-avgoustou

Πώς θα γιορτάσουμε το φεγγάρι του Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη; Διάφορες εκδηλώσεις οργανώνονται στο κέντρο της πόλης, με δωρεάν είσοδο, πολλή μουσική υπό το φως της πανσελήνου! Την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016, ελάτε να περάσουμε μια νύχτα κάτω από τ’ αστέρια!

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης , συνεργάζεται με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης και μας προσκαλούν σε μία μοναδική συναυλία του Βασίλη Λέκκα για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τίτλο: «Στο Φως του Φεγγαριού». Στις 21:00, στον κήπο της Κεντρικής εισόδου του Μουσείου θα ζήσουμε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο λυρισμό και χρώμα!

Όσοι βρεθούν εκεί, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου όχι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μεταμεσονύκτια!

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού θα φιλοξενηθεί την νύχτα της πανσελήνου συναυλία των String Demons! Από τις 21:00 το βράδυ, με φόντο το φεγγάρι παρασυρόμαστε από μια πρωτόγνωρη μουσική πρόταση που μας ξεσηκώνει με τηναντίφασή της! Διασκευές Κλασικών και Παραδοσιακών, Heavy Metal και Λαϊκών, Pop και Ρεμπέτικων, Εκκλησιαστικών- Βυζαντινών ύμνων σε ένα “Συμφωνικό Πανηγύρι” μεπρωταγωνιστές τα έγχορδα!

Παράλληλα, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό στο κοινό από τις 8.00 έως τις 21.00, ενώ από τις 18:30 και μετά, η είσοδος -στη μόνιμη και τις περιοδικές του εκθέσεις- είναιδωρεάν.

Αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς

Για τους πιο μοναχικούς, υπάρχει η Ρωμαϊκή Αγορά, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα