Ο Θρύλος του κόκκινου νήματος και η αγάπη

Ο θρύλος του κόκκινου νήματος και η αγάπη

Ο Θρύλος του κόκκινου νήματος

Όταν εμφανίζεται το κόκκινο νήμα, σηματοδοτεί ένα πριν και ένα μετά στη ζωή σας, ένα σημείο που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε την αγάπη.

«Δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξεφύγεις από την καρδιά σου, καλύτερα λοιπόν να ακούς αυτά που έχει να σου πει…»

-Πάολο Κοέλιο, «Ο Αλχημιστής»

Υπάρχει ένας αρχαίος μύθος σχετικά με αυτό. Δεν έχει σημασία σε τι είδους σχέση βρίσκονται οι δύο εραστές τη συγκεκριμένη στιγμή ή αν βρίσκονται κόσμους μακριά ο ένας από τον άλλο.

Τελικά πάντα συνδέονται, αν και αυτό μπορεί να συμβεί στο τέλος της διαδρομής.

Αυτό το κόκκινο νήμα που τους συνδέει, γνωστό ως μοίρα, δεν μπορεί ποτέ να κοπεί ό,τι κι αν συμβεί.

Δεν έχει σημασία πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να συναντήσετε αυτό το άτομο ή πόσο καιρό περνάτε χωριστά. Ακόμα κι αν ζείτε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, το νήμα τεντώνεται έτσι ώστε οι καρδιές σας να παραμένουν πάντα συνδεδεμένες.

Το νήμα σάς συνοδεύει από τη γέννηση και σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Λέγεται ότι το φεγγάρι βγαίνει κάθε βράδυ για να συναντήσει κάθε νεογέννητο καινα ενώσει μεταξύ τους τις νέες ψυχές με ένα κόκκινο νήμα που δένεται γύρω από το μικρό τους δάχτυλο.

Αυτό θα ορίσει το μέλλον σας και θα καθοδηγήσει την ψυχή σας μέσα στη ζωή έτσι ώστε να μη χαθείτε ποτέ, ακόμα κι αν βρεθείτε στην άκρη της γης.

Ο θρύλος λέει:

Πολύ, πολύ καιρό πριν, ένας αυτοκράτορας έμαθε ότι υπήρχε μια ισχυρή μάγισσα που ζούσε σε μια από τις επαρχίες του βασιλείου του. Η μάγισσα αυτή είχε την ικανότητα να βλέπει το κόκκινο νήμα της μοίρας, έτσι ο αυτοκράτορας της ζήτησε να παρουσιαστεί μπροστά του.

Όταν η μάγισσα έφτασε, ο αυτοκράτορας την πρόσταξε να δει το άλλο άκρο του κόκκινου νήματός του και να του πει ποια τελικά θα γινόταν γυναίκα του. Η μάγισσα συμφώνησε με το αίτημά του και άρχισε να ακολουθεί το νήμα.

Η αναζήτηση οδήγησε σε μια αγορά, όπου μια φτωχή χωρική με ένα μωρό στην αγκαλιά της πουλούσε τα εμπορεύματά της. Η μάγισσα σταμάτησε μπροστά της και της ζήτησε να σηκωθεί.

Έπειτα κάλεσε το νεαρό αυτοκράτορα κοντά της με ένα νεύμα και είπε: «εδώ τελειώνει το νήμα σου». Όταν ο αυτοκράτορας το άκουσε αυτό εξοργίστηκε και, πιστεύοντας ότι η μάγισσα τον κορόιδευε, έσπρωξε στην άκρη τη χωρική ενώ εκείνη ακόμα κρατούσε το παιδί της στην αγκαλιά της. Η πτώση άνοιξε μια πληγή στο μέτωπο του παιδιού, σημαδεύοντάς το για πάντα.

Ο αυτοκράτορας διέταξε τους φρουρούς του να συλλάβουν τη μάγισσα και να την αποκεφαλίσουν.

Πολλά χρόνια αργότερα, έφτασε η ώρα να παντρευτεί ο αυτοκράτορας και οι αυλικοί του πρότειναν ότι ήταν καλύτερα γι’αυτόν να παντρευτεί την κόρη ενός ισχυρού στρατηγού του βασιλείου. Ο αυτοκράτορας συμφώνησε και τελικά έφτασε η μέρα του γάμου.

Τη μέρα εκείνη είδε για πρώτη φορά το πρόσωπο της μελλοντικής γυναίκας του. Όταν έφτασε στην αυλή, φορούσε ένα λευκό φόρεμα και ένα πέπλο που κάλυπτε εντελώς το πρόσωπό της. Όταν ο αυτοκράτορας το σήκωσε, είδε ότι το όμορφο πρόσωπο της γυναίκας ήταν σημαδεμένο από μια ασυνήθιστη ουλή στο μέτωπο.

 

Ο θρύλος αυτός είναι τόσο γνωστός στις ευρωπαϊκές κουλτούρες που σήμερα δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε εκατομμύρια ανθρώπους να φορούν ένα κομμάτι κόκκινο νήμα γύρω από τον καρπό του χεριού τους.

Όσο για την ακριβή προέλευση της ιστορίας, δεν είναι σαφές αν προέρχεται από την Κίνα ή την Ιαπωνία. Όμως ο θρύλος γεννήθηκε όταν ανακαλύφθηκε ότι η ωλένια αρτηρία συνδέει το μικρό δάχτυλο με την καρδιά, την πηγή της ζωής και τη μεταφορική κατοικία της ψυχής , όπου φωλιάζει η ικανότητά σας να αγαπάτε. (Άλλες πηγές αναφέρονται στο μεσαίο δάχτυλο, κυρίως στη δυτική παράδοση.)

Το κόκκινο νήμα μπορεί να συνδέει την αγάπη ανάμεσα σε μητέρα και πατέρα, σε αδελφό και αδελφή, σε φίλους ή σε συντρόφους, με τον ίδιο στόχο: να γνωρίσουν και να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο.

Οι μεγάλες αγάπες της ζωής σας

«Λέγεται ότι σε όλη τη ζωή σας έχετε δύο μεγάλες αγάπες: η μία είναι το άτομο που παντρεύεστε ή με το οποίο ζείτε μαζί για πάντα, το οποίο μπορεί να γίνει η μητέρα ή ο πατέρας των παιδιών σας… το άτομο με το οποίο θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας.

Λέγεται όμως επίσης ότι υπάρχει μια δεύτερη μεγάλη αγάπη, το άτομο που θα χάνετε πάντα. Κάποιο άτομο με τον οποίο γεννηθήκατε συνδεδεμένοι, δεμένοι με μια χημεία που ξεπερνά τη λογική αλλά η οποία σας εμποδίζει επίσης από το να έχετε ένα ευτυχισμένο τέλος.

Μια μέρα εγκαταλείπετε την προσπάθεια… παραδίδεστε και αναζητάτε εκείνο το άλλο άτομο που τελικά θα συναντήσετε. Όμως να ξέρετε ότι δεν θα περάσει νύχτα που να μη λαχταράτε το άγγιγμα του πρώτου ατόμου, ένα φιλί, την ευκαιρία να ξαναμιλήσετε μαζί του.

 

Ξέρετε για ποιο άτομο μιλάω γιατί, καθώς διαβάζετε αυτές τις λέξεις, το όνομά του έρχεται στο μυαλό σας. Ίσως το αφήσατε, προσπαθήσατε να δώσετε τέλος στον πόνο σας και να βρείτε γαλήνη (η οποία θα έρθει), όμως δεν θα περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να θέλετε να έρθει ξανά να σας δει.

Μερικές φορές φαίνεται ότι το να καβγαδίζετε με κάποιον που πραγματικά αγαπάτε απαιτεί περισσότερη ενέργεια από το να είστε με κάποιον για τον οποίο απλά νοιάζεστε».

-Πάολο Κοέλιο

Μερικές φορές αυτά τα δύο είδη αγάπης συμπίπτουν στο ίδιο άτομο. Όμως συνήθως αφορούν διαφορετικά άτομα, προκαλώντας συνεχώς κάποια μορφή θλίψης. Και τα δύο είδη αγάπης είναι ουσιαστικά για τη ζωή και θα πρέπει να είστε ευγνώμονες για την ικανότητά σας να βιώνετε τόσο βαθιά συναισθήματα.

Δεν μπορείτε να επιβάλετε τη θέλησή σας στο κόκκινο νήμα σας. Ακόμα και η άγνοιά σας δεν μπορεί να το κόψει επειδή, αν και μπορεί να μην είναι ορατό σε σας, εξακολουθεί να κατευθύνει πολλά από τα βήματά σας στη ζωή.

Η εμφάνιση του «κόκκινου νήματος της αγάπης» συμβολίζει το πριν και το μετά στη ζωή σας και είναι κάτι που θα ανακαλύψετε ότι αλλάζει για πάντα την ύπαρξή σας και την αντίληψή σας για την ίδια την αγάπη.

Μερικές φορές οι συμπτώσεις είναι τόσο συγκλονιστικές που αποκλείουν τον παράγοντα της τύχης. Οι καρδιές όλων στον πλανήτη συνδέονται με κάποιο τρόπο με την καρδιά κάποιου άλλου με αιώνια αγάπη.

Οι άνθρωποι αυτοί ονομάζονται αδελφές ψυχές, πνεύματα με τον ίδιο προορισμό…

Πηγή: meygeia.gr

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα