Μην θυμώνεις με όσους σε ζηλεύουν, παλεύουν με τις ανασφάλειές τους

Μην θυμώνεις με όσους σε ζηλεύουν, παλεύουν με τις ανασφάλειές τους

Σήμερα φωτεινά μου αστέρια θα αναφερθώ σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων. Αυτών που ζηλεύουν αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Υποφέρουν τόσο πολύ στο μυαλό τους που πιστεύουν πως όλος ο κόσμος είναι εναντίον τους και πως δημιουργούν οι άλλοι ίντριγκες για εκείνους. Οφείλω να ομολογήσω πως είναι πολύ ψυχοφθόρο και η ψυχούλα που ζει το δράμα της φτάνει ή και ξεπερνά πολλές φορές τα όρια της παράνοιας.

Φαίνονται άνθρωποι έξυπνοι και δυναμικοί μα κρύβουν τις ανασφάλειες τους πολύ καλά πίσω από αυτή την μάσκα γιατί στην πραγματικότητα είναι δυστυχισμένοι. Νιώθουν πως είναι το επίκεντρο όλων και πως όλοι ασχολούνται μαζί τους. Δεν πιστεύουν ούτε κατά διάνοια αν τους πεις πως τους αγαπάς και ανακυκλώνουν στο μυαλό τους νοσηρές σκέψεις και καταστάσεις. Ανά πάσα στιγμή είναι σε ετοιμότητα να πιάσουν το θήραμά τους όπου κατά την φαντασία τους τους εξαπάτησε τους είπε ψέμματα ή τους πρόσβαλε και δεν θα ησυχάσουν αν δεν αποδειχτεί ότι έχουν δίκιο όσο παράλογο και αν είναι αυτό. Άλλοτε μπαίνουν στον ρόλο του θύτη και άλλοτε στον ρόλο του θύματος για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Θα τους δεις πολλές φορές να κάνουν σαν “δαιμονισμένοι” και θα απορείς αν βλέπεις καλά με τα μάτια σου και άλλες φορές θα πιάσεις τον εαυτό σου να εξηγείς επί ώρες πως το άσπρο δεν είναι μαύρο μέχρι που θα υποχωρήσεις γιατί δεν θα έχεις αντοχές. Αλλά μην ανησυχείς και να συμφωνήσεις δεν πρόκειται να ξεχαστεί γιατί την κατάλληλη στιγμή θα το επαναφέρει πάλι στην μνήμη του και θα ξεκινήσει νέος κύκλος φασαριών.

Μια τέτοια συμπεριφορά χαρακτηρίζεται “τοξική” και φυσικά “άρρωστη”. Αλλά αν τολμήσεις να το ξεστομίσεις το πιο πιθανό είναι να έρθει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Το πιο πιθανό είναι να προτρέψει εσένα να απευθυνθείς σε ειδικό.

Ποτέ μη μισήσεις τους ανθρώπους που σε ζηλεύουν…

Σε ζηλεύουν γιατί νιώθουν πως είναι κατώτεροι σου…

Διαβάστε επίσης: Δεν ήξερα πόση δύναμη είχα μέχρι που συγχώρεσα κάποιον που δεν μου ζήτησε ποτέ συγνώμη

Αυτό που καλείσαι να απαντήσεις είναι γιατί εσύ συγχρονίζεσαι με τέτοιους ανθρώπους; Γιατί τους έχεις στην ζωή σου; Τι θέλουν να σε μάθουν και από τι θέλουν σε προστατεύσουν; Να αναρωτηθείς γιατί δεν οριοθετείς τον εαυτό σου έτσι ώστε να μην περιβάλλεσαι από τέτοιους ανθρώπους και γιατί μπαίνεις στην διαδικασία να θέλεις ή να τους θεραπεύσεις ή να τιμωρήσεις τον εαυτό σου μέσα από την επαφή σου μαζί τους. Σκέψου αν από την γνώμη τους εξαρτάται η αξία σου και σπεύσε να το “θεραπεύσεις”.

Πριν βιαστείς να τους κρίνεις ρώτα τον εαυτό σου τον λόγο που ασχολείσαι ακόμα. Η ζωή μας επιστρέφει ότι δεν έχει “θεραπευτεί” για να το “θεραπεύσουμε”.

Με τη μέθοδο Θήτα επαναπρογραμματιζούμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις εκείνες που μας συγχρονίζουν με τοξικούς ανθρώπους και που δεν είναι άξιοι της εμπιστοσύνης μας. Εντοπίζουμε τα δικά μας υποσυνείδητα τοξικά μαγνητάκια που τους έλκουμε άθελά μας κοντά μας και τα απενεργοποιούμε με αγάπη για να μπορέσουμε με αγάπη να τους απομακρύνουμε από την ζωή μας ή αν μείνουν να μην μας ενοχλούν πια.

Αν σε αυτό το άρθρο αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σαν τοξικό άνθρωπο ή που ζηλεύει και βασανίζεται κάντε το πρώτο βήμα για την αγάπη του εαυτού σας. Κανείς δεν είναι τέλειος και με αυτή την συνειδητοποίηση έχετε κάνει ήδη το πρώτο βήμα για το όμορφο ταξίδι της αυτογνωσίας σας!

Και να θυμάστε…

Όλα στο τέλος θα πάνε καλά…αν δεν πάνε δεν ήρθε ακόμα το τέλος!

Άρθρο γνώμης,

της Θεώνης Καράμπαλη

Πιστοποιημένη Σύμβουλος της μεθόδου Θήτα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα