Τι Δείκτη Πνευματικής Νοημοσύνης έχετε;

Τι Δείκτη Πνευματικής Νοημοσύνης έχετε;

Αν μπορείτε να χειρίζεστε το περιβάλλον σας προς όφελος του σώματός σας, ο κόσμος σας θεωρεί ευφυείς.

Τα τεστ ευφυίας (IQ) σας ρωτούν ποιο από τα σπίτια μιας φωτογραφίας διαφέρει από τα άλλα, ποιος αριθμός είναι ο επόμενος μιας ακολουθίας και με ποιον τρόπο ένα γρανάζι μεταφέρει την κίνησή του στα υπόλοιπα του συστήματος.

Όλες αυτές οι πληροφορίες σχετίζονται με την ικανότητά σας να ελέγχετε το φυσικό κόσμο. Είναι περίπλοκη πληροφορία και μάλιστα χρήσιμη, αλλά δεν διαφέρει πολύ από ένα ποντίκι που μαθαίνει να κινείται στον λαβύρινθο για να φτάσει στο τυρί.

Κανένα τεστ ευφυίας δεν περιελάμβανε ποτέ ερωτήσεις σχετικές με την ηθική, την αρετή, την προσφορά και τη θεραπεία. Τέτοιου είδους τεστ δεν ρωτούν:

«Ποιο άτομο στη ζωή σου έχει προσφέρει περισσότερα;» ή «Αν κάποιος άστεγος σου ζητούσε χρήματα, ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να τον βοηθήσεις;» ή «Τι απαντάς στην κόρη σου ότσαν σε ρωτήσει “Πού πήγε η γιαγιά όταν πέθανε;”» ή «Γιατί δεν μένετε πια μαζί με τον μπαμπά;»

Ούτε σας ζητάει κανείς να εξηγήσετε «πώς γίνεται ο Θεός να δημιούργησε έναν κόσμο όπου υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα;»

Αυτές οι ερωτήσεις δεν τίθενται, επειδή αυτά τα τεστ τα γράφουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι μόνο σώμα, για να αξιολογήσουν άλλους ανθρώπους που θέλουν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο σωμάτων.

Όλα καλά και όλα ωραία.

Σαν πνευματικό ον όμως, η αποστολή σας είνα πολύ μεγαλύτερη από το να χειρίζεστε το περιβάλλον σας.

Έχετε έρθει στον κόσμο για να προοδεύσετε σαν ψυχή. Η μέρα που θα προετοιμάζουμε τα παιδιά μας για τεστ SQ (spiritual quptient: πνευματική ευφυία), θα είναι πολύ σπουδαία.

Τότε θα διδάσκουμε στα παιδιά μας αληθινή ευφυία που θα συντελέσει με τον σημαντικότερο τρόπο στην πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ο Εαυτός μου είναι ιερός, σε βαθμό μεγαλύτερο από όσο μπορώ επί του παρόντος να συλλάβω. Η απαστράπτουσα και τέλεια αγνότητά του είναι πιο λαμπρή από κάθε φως που έχω δει. Η αγάπη του δεν γνωρίζει όρια και η ισχύς της περικλείει μέσα της τα πάντα, μέσα στη γαλήνη της σιωπηλής βεβαιότητας. –Β-252.1:1-3

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Αποκωδικοποιώντας τα Μαθήματα Θαυμάτων» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα