Τι είναι ασθένεια; Τρόποι θεραπείας με την αναπνοή (Rebirthing)

rebirthing

Γράφει η Πασχαλιά Κασίδου

Το φυσικό μας σώμα είναι δημιούργημα των υποσυνείδητων σκέψεών μας, είναι η υλική εκδήλωση της συνειδητότητας μας. Έτσι όταν ασθενεί η σκέψη μας ασθενεί και το σώμα μας, για να μας δείξει τι κάνουμε στην ψυχή μας.

Βρισκόμαστε στο υλικό επίπεδο για να μάθουμε βιωματικά, μέσα από τις πέντε φυσικές μας αισθήσεις. Έτσι συμβαίνουν ανισορροπίες στο σώμα, πόνοι, δυσλειτουργίες, ασθένειες όταν συντηρούμε υποσυνείδητα σκέψεις φόβου. Εκτός από το σώμα μας και όλη η πραγματικότητα που ζούμε ακολουθεί και εκδηλώνει υλικά τις σκέψεις μας. Οι σκέψεις φόβου εκδηλώνονται επίσης με προβλήματα επιβίωσης, προβλήματα και εμπόδια στη ζωή μας γενικώς και στην ολοκλήρωσή μας.

Αν ένας άνθρωπος συντηρεί υποσυνείδητα την σκέψη «δεν υπάρχω-δεν είμαι σημαντικός» θα έχει ανισορροπία στο σώμα ίσως τρώγοντας πολύ για να αισθανθεί ότι «υπάρχει» προκαλώντας θέματα παχυσαρκίας, ή θα υποχωρεί συνεχώς στις επιθυμίες των άλλων, καθώς θα νιώθει ότι οι δικές του επιθυμίες είναι ασήμαντες και τελικά όλο αυτό θα φέρει ανισορροπία στην υγεία και στην ζωή.

Αντικαθιστώντας την σκέψη αυτή με μια καινούρια «είμαι σημαντικός, υπάρχω», δεν χρειάζεται να κρύβεται πίσω από το πάχος ή διεκδικεί τον χώρο του στην ζωή και σιγά σιγά αποκαθίσταται ισορροπία.

Το υλικό μας σώμα είναι η πιο χοντροειδής δόνηση των σκέψεων μας, για να υπάρχει το σώμα μας όμως βασίζεται, στηρίζεται σε ένα πρότυπο. Το πρότυπο αυτό λέγεται αιθερικό πρότυπο, και είναι το σύνολο των σκέψεών μας σε ένα πιο λεπτοφυές επίπεδο.

Το φυσικό μας σώμα λοιπόν είναι το πυκνότερό μας σώμα, γι’ αυτό και είναι ορατό, και εμπεριέχει το αιθερικό πρότυπο, το οποίο προεκτείνεται και έξω από αυτό. Αυτό είναι η γνωστή αύρα, που πολύ απλά είναι το σύνολο των σκέψεών μας σε πιο λεπτοφυείς δονήσεις από την ύλη*. Το αποτέλεσμα είναι ότι αισθανόμαστε καλά κοντά σε έναν άνθρωπο που έχει καλές και υγιείς σκέψεις και άσχημα κοντά σε έναν άνθρωπο που έχει άσχημες σκέψεις, ακόμα και χωρίς να συμβαίνει καμία αλληλεπίδραση μεταξύ μας .

Καθώς ο άνθρωπος κάνει συνεχώς επιλογές με την ελεύθερη θέλησή του στην πορεία της ζωής και της εξέλιξης του το αιθερικό πρότυπο πρώτα και έπειτα το υλικό σώμα μεταβάλλονται Ο φόβος, που είναι το αντίθετο της αγάπης, είναι το δηλητήριο των σκέψεών μας. Η λησμονιά του ποιοι πραγματικά είμαστε, φέρνει φόβο, φόβο ότι είμαστε ανεπαρκείς, λίγοι, μη σημαντικοί, μόνοι, αδύναμοι. Όλοι αυτοί οι φόβοι φέρνουν ανισορροπία στις σκέψεις μας. Οι σκέψεις μας φέρνουν ανισορροπία στο σώμα, στις συνήθειες μας, στις επιλογές μας, στις αντιδράσεις μας.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται αρνητικά πρότυπα ζωής, ανθυγιεινές συνήθειες και επιλογές και τελικά έρχεται η ασθένεια στο νου και στο σώμα και τελικά στη ζωή. Όλα αποτυπώνονται στο φυσικό σώμα μας και στην φυσική μας πραγματικότητα. Είναι πολύ εύκολο να τα αντιληφθούμε, γίνονται εύκολα κατανοητά, αρκεί να αυτοπαρατηρούμαστε.

Η ασθένεια είναι ένα μήνυμα λοιπόν ηχηρό ότι κάτι πρέπει να αλλάξω στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μου. Και οποιαδήποτε δυσλειτουργία στη ζωή μου είναι ένα επίσης μήνυμα ότι κάτι πρέπει να αλλάξω ριζικά. Το πώς θα εκδηλωθεί μια ανισορροπία από την σκέψη στην ζωή ή στο σώμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτό επειδή κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και οι εμπειρίες του αφομοιώνονται με έναν δικό του μοναδικό τρόπο.

Σε αυτό το σημείο η θεραπεία και η προσωπική ανάπτυξη θα ρίξει φως στην μοναδικότητα με την οποία το υποσυνείδητο κάθε ατόμου επικοινωνεί και εκδηλώνει στην ύλη τα ζητήματα που χρειάζονται αλλαγή.

Η αναπνοή (Rebirthing-Breathwork) είναι ένας ισχυρός τρόπος θεραπείας, και αυτό γιατί μας ασκεί στην αυτοπαρατήρηση, κρατώντας μας πιο συνειδητούς και πιο παρόντες στην ζωή μας. Μας βοηθάει να αντιληφθούμε βαθύτερα συναισθήματα από το υποσυνείδητό μας, ανοίγοντας την κυτταρική μνήμη, κατανοώντας εύκολα την αιτία κάθε ανισορροπίας στο σώμα. Με την διείσδυση στο συναίσθημα μπορούν να δοθούν απαντήσεις για την πρωταρχική αιτία κάποιας ασθένειας η κάποιας ανισορροπίας στη ζωή.

Το πρώτο μεγάλο βήμα λοιπόν είναι η αναγνώριση της ανισορροπίας. Το δεύτερο βήμα είναι η αποδοχή της, μέσα από την κατανόηση του υποσυνειδήτου μας και έπειτα έρχεται η θεραπεία. Η τεχνική του Rebirthing φέρει μια βαθειά κάθαρση του νοητικού, του συναισθηματικού και του φυσικού μας σώματος. Έτσι αφού αναγνωρίζουμε την περιοχή του σώματος που ασθενεί θα κατανοήσουμε και την περιοχή της ζωής μας που είναι προβληματική και τέλος θα κατανοήσουμε τον φόβο, άρα την μη αγάπη που μας απομάκρυνε από την αληθινή μας φύση.

Με το Rebirthing μαθαίνουμε τον εαυτό μας και κατανοούμε την σύνδεση μας με το όλον. Ζούμε ή έστω υποψιαζόμαστε τις αληθινά απεριόριστες δυνατότητες της ύπαρξης μας. Αισθανόμαστε βιωματικά την σύνδεση των επιπέδων της ύπαρξης μας (συνειδητός νους-υποσυνείδητος νους-φυσικό σώμα) και μπορούμε να αλλάξουμε ριζικά τις επιλογές και την πορεία τελικά της ζωής μας.

*Στο σύμπαν που ζούμε δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από κυματισμούς. Ότι έχει υλική μορφή στο σύμπαν και ότι δεν έχει υλική μορφή είναι κυματισμός, δηλαδή δόνηση. Η δόνηση είναι ενέργεια, είναι ποσότητες φωτός που κινούνται σε διάφορες ταχύτητες και παράγουν κάποιο έργο, έχουν ένα αποτέλεσμα. Η διαφορά μεταξύ της υλικής και της άυλης κατάστασης είναι η ταχύτητα κίνησης των μορίων του φωτός. Όσο πιο αργά κινούνται τα μόρια του φωτός δημιουργούν ύλη, όσο πιο γρήγορα κινούνται, μπορούν να έχουν δομή, αλλά δεν έχουν υλική μορφή.

Πασχαλιά Κασίδου

Yoga Teacher/Rebirther-Breathworker

Web: www.margayoga.gr

E: info@margayoga.gr

T: +306946461188

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα