Εσείς ξέρετε τι είναι το SU JOK;

su jok

Su στα κορεάτικα σημαίνει χέρι και Jok σημαίνει πόδι.

Η θεραπεία Su Jok ανακαλύφθηκε από το νότιο κορεάτη καθηγητή ιατρικής του πανεπιστημίου της Μόσχας, Park Jae Woo και θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ιατρικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.
Επιστημονικές ανακοινώσεις για αυτήν, εμφανίστηκαν το 1987 και από τότε, διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, για τους παρακάτω λόγους:

1) Είναι πολύ εύκολο να την κατανοήσεις.
2) Για να εφαρμοστεί, δεν χρειάζεται ειδικές συνθήκες, ακριβά εργαλεία ή άλλος εξοπλισμός και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας στο δικό του προσωπικό χώρο και περιβάλλον.
3) Είναι απόλυτα ασφαλής γι΄αυτό, μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σε όλες τις ηλικίες, ακόμη και στα μικρά παιδιά ή στους πολύ ηλικιωμένους.
4) Αν δεν εφαρμοστεί σωστά, δεν βλάπτει, απλά, δεν παρουσιάζει αποτελέσματα.
5) Χρησιμοποιείται για κάθε όργανο και μέρος του σώματος.
6) Είναι συμβατή με οποιαδήποτε άλλη θεραπευτική μέθοδο, επιταχύνοντας τη θεραπευτική διαδικασία.
7) Μπορεί να εφαρμοστεί από τον καθένα χωρίς να είναι απαραίτητες οι ιατρικές γνώσεις.
8) Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της συγκρίνονται με εκείνα των καλύτερων θεραπευτικών μέσων νοσηλείας.

Πιστεύοντας πως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα, να αποκτήσει γνώσεις για τη θεραπεία των δικών του ασθενειών, ο γιατρός Park Jae Woo παρουσίασε τη μέθοδο Su Jok και τη διδάσκει παγκοσμίως, δίνοντας έτσι, τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους, να ανακουφιστούν από τα πολυάριθμα νοσήματα που τους ταλαιπωρούν.
Εκτιμάται ότι δεν έχει υπάρξει άλλοτε θεραπευτική μέθοδος, τόσο απλή, προσιτή και αποτελεσματική σαν τη μέθοδο του Su Jok.

Πώς εφαρμόζεται το Su Jok;

Οι παλάμες και τα πέλματά μας είναι σαν μικρά αντίγραφα του σώματός μας. Κάθε σημείο σε αυτά αντιστοιχεί σε κάποιο όργανο ή άλλο σημείο του σώματος. Στα άκρα μας, δεν αντικατοπτρίζεται μόνο η υγεία μας αλλά από εκεί, μπορούμε και να την επηρεάσουμε.
Πιέζοντας στο αντίστοιχο σημείο, προκαλείται μια διέγερση και παράγεται ένας θεραπευτικός παλμός που κατευθύνεται προς το όργανο που πάσχει. Με αυτό τον τρόπο, από τα διάφορα μέρη του σώματος εκπέμπονται θεραπευτικοί παλμοί, που μέσω των συστημάτων αντιστοιχίας που βρίσκονται σε όλο το σώμα και ανταλλάσουν μεταξύ τους πληροφορίες για την κατάσταση του οργανισμού, επιτυγχάνεται το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Το Su Jok μπορεί να εφαρμοστεί για όλες τις ασθένειες, αρκεί να ξέρουμε πού ακριβώς βρίσκεται η εστία της ώστε, να επηρεάσουμε τα σωστά θεραπευτικά σημεία.

Δεν ενδείκνυται για θεραπεία συμπτωμάτων, εφόσον δεν γνωρίζουμε από ποια ακριβώς αιτία προκαλούνται.

Μην εφαρμόζετε τη θεραπεία Su Jok όταν πεινάτε, μετά από ένα πλούσιο γεύμα, όταν έχετε καταναλώσει αλκοόλ, όταν είστε εξαντλημένοι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών της εγκυμοσύνης και φυσικά όταν δεν υπάρχει ιατρική διάγνωση μιας ασθένειας.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα