Τι θέλουν οι γυναίκες για να είναι ευχαριστημένες; (Ο Ψυχολόγος απαντά)

Τι θέλουν οι γυναίκες για να είναι ευχαριστημένες; (Ο Ψυχολόγος απαντά)

“Είμαι άντρας 42 χρονών, πρόσφατα χωρισμένος και διστάζω πολύ να ξεκινήσω μια νέα σχέση, αν και θα το ήθελα πολύ.
Αυτό που παρατηρώ είναι το ίδιο που έβλεπα και στον γάμο με τη γυναίκα μου: Οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν. Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένες με τίποτα”.

Στην πραγματικότητα αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν οι άντρες, συνήθως με έναν τόνο αγανάκτησης ή απελπισίας και καθρεφτίζει τη σύγχυση που επικρατεί στις σχέσεις, αλλά και την έλλειψη επικοινωνίας στα ζευγάρια.
Έτσι οι σύντροφοι δεν ζητούν αυτά που πραγματικά χρειάζονται, αλλά πολλές φορές κάνουν το μεγάλο λάθος να σκέφτονται ότι: “αν με αγαπούσε πραγματικά θα έπρεπε να το είχε καταλάβει…”.
Η συγκεκριμένη τεχνική του “διαβάσματος της κρυστάλλινης σφαίρας” έχει αποδειχθεί τελείως λανθασμένη και καταστροφική!

Μια λοιπόν που η γυναίκα σας μπορεί να μην σας “βοηθήσει” και πολύ ως προς το τι την κάνει ευτυχισμένη, στις παρακάτω γραμμές περιγράφω μερικές πρακτικές και εξαιρετικά αποτελεσματικές συμβουλές:

Να είστε αληθινός

Μπορεί να σας φανεί ακατανόητο, αλλά οι περισσότεροι άντρες “παίζουν θέατρο” στις σχέσεις και στο σεξ, για να κατακτήσουν και να ικανοποιήσουν μια γυναίκα.
Αυτό, όμως, σημαίνει απλά ότι δεν έχουν ουσιαστική αυτοπεποίθηση και δεν πιστεύουν ότι θα τους εκτιμήσει η γυναίκα, αν δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.
Το να είστε αληθινός δεν σημαίνει να είστε εγωιστής. Αντίθετα, σημαίνει να μιλήσετε για τα ενδιαφέροντα, τα άγχη και τις επιθυμίες σας. Σημαίνει να μοιραστείτε αυτά που πραγματικά νιώθετε και πιστεύετε. Η ειλικρίνεια αποτελεί τη βάση κάθε επιτυχημένης μακροχρόνιας σχέσης.

Ασχοληθείτε με τα μικρά πράγματα

Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες θέλουν μεγάλες και δραματικές επιδείξεις έρωτα και αφοσίωσης. Η αλήθεια είναι ότι οι απλές πράξεις φροντίδας και ενδιαφέροντος είναι τις περισσότερες φορές πιο αποτελεσματικές στο να κρατήσουν μια γυναίκα ευτυχισμένη με τον σύντροφό της.
Δεν χρειάζεται να της χαρίζετε κάθε μέρα λουλούδια ή κοσμήματα, αλλά μπορείτε να φροντίζετε το σέρβις του αυτοκινήτου της, να μοιράζεστε τις δουλειές στο σπίτι ή να κανονίζετε τις λεπτομέρειες ενός ταξιδιού.

Δείχνετε την εκτίμησή σας

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε σε μια σχέση είναι να θεωρήσετε τη γυναίκα σαν δεδομένη. Είναι πολύ σημαντικό να δείχνετε στη σύντροφό σας με λόγια και με πράξεις ότι την εκτιμάτε, ειδικά αν προσπαθείτε να ξεπεράσετε κάποια προβλήματα που έχετε μεταξύ σας.

Μην κοιτάτε άλλες γυναίκες, όταν είστε μαζί της

Όταν κοιτάτε άλλες, νιώθουν ότι εσείς τις συγκρίνετε με αυτές, τους δημιουργείτε ανασφάλεια και θυμό και νιώθουν ότι δεν τις σέβεστε.
Επίσης, τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι για εσάς το κοίταγμα είναι σχεδόν ενστικτώδες και δεν σημαίνει ότι δεν σας αρέσει η δική σας γυναίκα ή ότι σκέφτεστε να την απατήσετε.

Κάντε την να γελά

Αν έχετε παρατηρήσει, σε κάθε συνέντευξη όπου ρωτάνε μια γυναίκα τι την τραβάει σ’ έναν άντρα, σχεδόν πάντα απαντά ότι “έχει χιούμορ και με κάνει να γελώ”.
Ακόμα κι αν δεν είναι πάντα η κύρια αιτία, είναι αλήθεια ότι ένας πού καλός τρόπος να κρατήσετε τη σύντροφό σας ευχαριστημένη, είναι να την κάνετε να γελά.

Αναζητείστε κοινά ενδιαφέροντα

Η ιδανική σχέση βασίζεται στην ύπαρξη κοινών στόχων στη ζωή, οπότε είστε τυχεροί εάν γνωριστήκατε στα πλαίσια ενός κοινού ενδιαφέροντος ή χόμπι.
Ακόμα όμως και να μην έχει συμβεί κάτι τέτοιο, θα βοηθήσει πολύ τη σχέση σας να δείξετε ενδιαφέρον για ένα θέμα ή μια δραστηριότητα που την παθιάζει. Μπορεί να μην σας ενθουσιάζει, αλά είναι βέβαιο ότι εκείνη θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την κίνησή σας.

Φροντίστε την εξωτερική σας εμφάνιση

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε την εξωτερική σας εμφάνιση όσο γίνεται περισσότερο. Μην χαλαρώσετε τώρα που την “κερδίσατε” γιατί μπορεί εύκολα να τη χάσετε!
Σαν αποτέλεσμα πρέπει να ενδιαφέρεστε για το ντύσιμο, το βάρος, το ξύρισμα και τη γενικότερη εμφάνισή σας όχι μόνο έξω από το σπίτι, αλλά και μέσα σ’ αυτό.
Ρωτήστε τον εαυτό σας για το πόσο ελκυστικό θα σας έβρισκε η τωρινή σας γυναίκα, αν σας είχε αρχικά δει δέκα κιλά βαρύτερο, αξύριστο και κακοντυμένο.
Σε τελική ανάλυση, το θέμα της εγκατάλειψης της φροντίδας για την εξωτερική εμφάνιση αποτελεί ένα συνηθισμένο αντρικό παράπονο απευθυνόμενο στις συζύγους τους.
Οπότε μην κάνετε ό,τι δεν θέλετε να σας κάνουν!

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χάρη Καραουλάνη “60 Πρακτικά Μαθήματα Ζωής” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα