Τηλεοπτική σειρά η ιστορία δολοφονίας της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ

Τηλεοπτική σειρά η ιστορία δολοφονίας της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ

Τηλεοπτική σειρά πρόκειται να γίνει η ιστορία της δολοφονίας της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, μήνες μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του δολοφόνου της, Πίτερ Μάντσεν.

Τη σειρά με τίτλο «The Investigation» σε σενάριο και σκηνοθεσία υπογράφει ο Τομπίας Λίντχομ, ένας από τους σεναριογράφους της επιτυχημένης δανέζικης τηλεοπτικής σειράς «Borgen».

Στο δελτίο τύπου αναγγελίας της σειράς, ο Λίντχολμ αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Μάντσεν: «δεν θα συμπεριληφθεί ποτέ στη σειρά», τονίζοντας ότι θα επικεντρωθεί κυρίως στο θύμα, τους συγγενείς, τους φίλους της, καθώς και στην έρευνα της αστυνομίας στην υπόθεση δολοφονίας της Κιμ.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η Βαλ εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2017, αφού επιβιβάστηκε στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο του Μάντσεν για να πάρει συνέντευξη από τον Δανό εφευρέτη. Το διαμελισμένο σώμα της εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι της Κοπεγχάγης λίγο αργότερα. Ο Μάντσεν υποστηρίζει ότι η δημοσιογράφος πέθανε σε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο και ότι «την έριξε στη θάλασσα», αν και τα στοιχεία έδειξαν άλλα. Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της τον Απρίλιο.

«Αποφασίσαμε νωρίς ότι η μοίρα της Κιμ δεν πρέπει να ξεχαστεί και αναπτύξαμε στενή σχέση με τον Γενς Μουλέρ – επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Κοπεγχάγης- στην πορεία των ερευνών» δήλωσαν οι γονείς της Βαλ, οι οποίοι θα έχουν ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία της σειράς.

Η 30χρονη Κιμ Βαλ έγραφε για τις εφημερίδες «The Guardian» και «The New York Times» και το «Time».

Η σειρά έξι επεισοδίων χρηματοδοτείται ως συνεργασία μεταξύ της TV2 της Δανίας και των τηλεοπτικών καναλιών TV4 & C More της Σουηδίας.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα