Τιμητική παγκόσμια διάκριση για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

timitiki-pagosmia-diakrisi-gia-ekpa

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άγιος Νεκτάριος της Αιγίνης και ο Ευγένιος Τριβιζάς; Είναι όλοι τους απόφοιτοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του παλαιοτέρου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου. Εγκαινιάστηκε στις 3 Μαϊου του 1937 και από τότε ως σήμερα σπουδάζει τους Έλληνες με έγκυρες γνώσεις, έρευνες και διακρίσεις.

Διακρίσεις όπως η φετινή, όπου δύο τομείς της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, βρέθηκαν στις πρώτες δέκα θέσεις παγκοσμίως στην έγκυρη κατάταξη διεθνούς αξιολόγησης Ιατρικών Κέντρων ανά πάθηση ή νόσημα: Expertscape.

Συγκεκριμένα η Μονάδα Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών, τμήμα της Θεραπευτικής Κλινικής  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, κατατάσσεται έβδομη παγκοσμίως όσον αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα… Και όχι μόνο αυτό! Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατατάσσεται στην τέταρτη παγκόσμια θέση για τη συμβολή του στην Μακροσφαιριναιμία Waldenstrom!

Αν σας φαίνεται κι εσάς δυσνόητο το κείμενο λόγω των αγνώστων λέξεων και εξελίξεων, είναι φυσιολογικό. Οι υψηλές αυτές διακρίσεις αφορούν στο παγκόσμιο επιστημονικό στερέωμα της Ιατρικής. Και οι επιστήμονες του ΕΚΠΑ απολαμβάνουν ήδη τον σεβασμό των ομότιμών τους.

 

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα