Τρεις συμβουλές για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά σας!

3 συμβουλές για να βγουν αληθινά τα όνειρά σας!

Τι είναι αυτό λοιπόν που μας οδηγεί στην αποτυχία; Γιατί δεν κυνηγάμε τον στόχο που εμείς οι ίδιοι βάζουμε στον εαυτό μας και αφορά το δικό μας καλό;

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι στόχοι και οι επιθυμίες για το μέλλον φτάνουν σε αδιέξοδο. Αυτό συμβαίνει διότι μας απασχολεί περισσότερο το αποτέλεσμα κι έτσι επικεντρωνόμαστε κυρίως στο πως θα νιώσουμε όταν φτάσουμε στον τελικό στόχο. Ξεχνάμε όμως στην πορεία τη δουλειά που χρειάζεται για να πετύχουμε κάποια στιγμή το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι στόχοι μας και η νοητική τους υπόσταση μπορούν να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε στη ζωή και να πετύχουμε οτιδήποτε θέλουμε να πετύχουμε. Ακόμα και αν έχουμε συνηθίσει να τα παρατάμε όλα στη μέση.

Ακολουθείστε τα 3 παρακάτω βήματα και αρχίστε να εκπληρώνετε τους στόχους και τα μελλοντικά σας σχέδια:

  • Ονειρευτείτε .. τη διαδικασία επίτευξης!

Είναι καλό να κάνετε μεγάλα όνειρα, για να τα επιτύχετε όμως πρέπει νααναλύσετε τη διαδικασία που θα χρησιμοποιήσετε για την επίτευξή τους.

Σκεφθείτε με ποιον τρόπο και σε τι έκταση ο νέος σας στόχος θα επηρεάσει τη ζωή σας.  Έτσι οι αποφάσεις για την πορεία επίτευξης του στόχου σας θα είναι σοφότερες και ρεαλιστικότερες.

Τη στιγμή ακριβώς που αντιλαμβάνεστε το καλό που θα κάνετε στην υγεία σας αν π.χ. χάσετε τα περιττά κιλά, οι επιλογές και οι κινήσεις που σας οδηγούν σε αυτό το στόχο είναι πιο συνειδητές και εντάσσονται ευκολότερα στην καθημερινότητα.

Κάθε φορά που χάνετε το ζήλο σας αναρωτηθείτε ποιος είναι ο λόγος που  . Οι απαντήσεις που θα δώσετε σε αυτή την ερώτηση θα δικαιολογήσουν τον κόπο σας και θα σας θυμίσουν τον τελικό σας στόχο, που στην περίπτωση της απώλειας κιλών είναι κυρίως η υγεία σας.

  • Επικεντρωθείτε στη διαδικασία και όχι στο στόχο

Οργανώστε τα βήματά και το σχέδιο δράσης σας, το οποίο θα σας οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία. Σκεφθείτε πρώτα το πως θα πετύχετε το στόχο σας και μετά τον ίδιο το στόχο. Πρέπει να δεσμευτείτε και να αφοσιωθείτε στη διαδικασία, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, το πρόγραμμα ασκήσεων που θα ακολουθήσετε, το μέρος που θα κάνετε τις ασκήσεις και τι εξοπλισμό χρειάζεστε. Έπειτα ο στόχος θα γίνει σαφώς πιο εφικτός, αφού θα έχετε ήδη το πρόγραμμα που θα σας οδηγήσει στην εκπλήρωσή του.

Επίσης όταν κάνετε σχέδια και βάζετε στόχους για το μέλλον, είναι καλό να παραμένετε ρεαλιστές και να αναλογίζεστε και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσετε στην πορεία. Όταν έχετε επίγνωση των εμποδίων, που ίσως συναντήσετε, μπορείτε να είστε πιο οργανωμένοι απέναντι σε αυτά, περισσότερο έτοιμοι να τα διαχειριστείτε αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη διάθεση για επίλυση. Εάν πάντα εμφανιστούν τελικά στο δρόμο σας.

  • Αποδεχθείτε τις καινούριες συνήθειες

Στη διαδικασία ένταξης του νέου προγράμματος στη ζωή σας, όσο ταχύτερα καταφέρετε να το κάνετε συνήθεια, τόσο καλύτερα για το στόχο σας, οπότε και εσάς.

Το μυστικό για να πετύχετε την υιοθέτηση μιας συνήθειας, είναι να μη σκέφτεστε!

Βάλτε συγκεκριμένο πρόγραμμα, ορίστε το που, το πότε και το πώς θα τηρήσετε τις προσωπικές σας δεσμεύσεις. Έτσι θα έχετε υπερδιπλάσιες πιθανότητες να το φέρετε εις πέρας. Αφαιρέστε από τις κινήσεις σας τη σκέψη και την αμφιβολία και θα είναι πιο εύκολο να γίνουν μια συνήθεια που θα κρατήσει.

Βοηθήστε ακόμα περισσότερο τον εαυτό σας και τις συνήθειες αυτές να εδραιωθούν, εξασκώντας τις στο κατάλληλο περιβάλλον. Κάντε γυμναστική στο γυμναστήριο, πηγαίνετε για τρέξιμο στο πάρκο και κάντε γιόγκα στο στούντιο της γειτονιάς. Όταν μια δραστηριότητα συνδέεται με ένα περιβάλλον, βοηθάτε τον εαυτό σας να την κάνει συνήθεια πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το περιβάλλον, μας θυμίζει τη συνήθεια. Έτσι γλιτώνουμε από το άγχος να προσπαθήσουμε να τη θυμηθούμε και να την εξασκήσουμε.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα