10 εύκολα tips για την συστηματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

tips για την συστηματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι μια δυσμορφία των λιποκυττάρων η οποία δεν προκαλεί προβλήματα υγείας αλλά άσχημη όψη στο δέρμα. Το λίπος συσσωρεύεται ανομοιογενώς με αποτέλεσμα να παραμορφώνεται η επιφάνεια του δέρματος.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα;
Ακολουθούν 10 απλά tips τα οποία μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολή θέση.

1.Κατανόηση του προβλήματος: Τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα δεν είναι φλεγμονή αλλά συσσώρευση λίπους σε λιποκύτταρα που δεν αιματώνονται επαρκώς καθώς το αίμα δεν φτάνει εύκολα μέχρι εκεί. Συνηθέστερος λόγος είναι η έλλειψη κίνησης, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί και το συκώτι που εάν δυσλειτουργεί μπορεί να δώσει αυτό το σύμπτωμα.

2. Καταναλώνετε άφθονο νερό, χυμούς και αφεψήματα δίχως προσθήκη ζάχαρης

Από τους πλέον σημαντικούς κανόνες για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς βοηθούν τα ενεργά συστατικά του αίματος να περνούν από όλες τις περιοχές του σώματος και να τρέφουν επαρκώς κάθε κύτταρο.

3. Διακοπή καπνίσματος

Το κάπνισμα κάνει πολύ τεμπέλικη την κυκλοφορία του αίματος και αυτό με τη σειρά του προκαλεί κυτταρίτιδα καθώς το αίμα δεν τροφοδοτεί σωστά τα συγκεκριμένα κύτταρα με αποτέλεσμα αυτά να κατακρατούν τοξίνες.

4. Σωματική άσκηση

Η γυμναστική είναι το Α και το Ω για την αιμάτωση όλου του οργανισμού και άρα και των λιποκυττάρων τα οποία βρίσκονται σε περιοχές του σώματος που η καθιστική ζωή δεν τα αφήνει να… αναπνεύσουν!

5. Περιορισμός ζωικών λιπαρών

Το χοιρινό, τα λουκάνικα, το αρνί είναι γεμάτα ζωικά λιπαρά τα οποία αποθηκεύονται άμεσα σε λίπος δίχως κάποιο διατροφικό όφελος. Περιορίστε τα όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να μην επιβαρύνετε τα κύτταρα που έχουν την τάση να κατακρατούν λίπος.

6. Περιορισμός τηγανιτών

Τα τηγανιτά λιπαρά έχουν επίσης την τάση να αποθηκεύονται απ’ ευθείας στον οργανισμό δίχως να προσφέρουν κάποια θρεπτικά συστατικά. Αποφύγετέ τα.

7. Βγάλτε το αλάτι απ’τη ζωή σας

Συνηθίστε τις γεύσεις των φαγητών δίχως αλάτι. Το τελευταίο δεν προκαλεί τη συσσώρευση του λίπους αλλά την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό και η κυτταρίτιδα είναι ένδειξη πως ο οργανισμός σας κάνει κατακράτηση.

8. Φυσικά… και τη ζάχαρη

Αν καταναλώνετε επεξεργασμένα τρόφιμα, αποκτήστε τη συνήθεια να διαβάζετε τις ετικέτες προσεκτικά. Η ζάχαρη –και το αλάτι- βρίσκονται σχεδόν παντού, σε ποσότητες που δεν αναφέρονται καν.

9. Καταναλώστε άφθονα φρούτα

Τα φρούτα με άδειο στομάχι είναι η ιδανική ενέργεια για τον οργανισμό σας. Παίρνει μια ή δυο μέρες να συνηθίσετε να λαμβάνετε τη γλύκα που θέλετε από τα μήλα και τις μπανάνες και όχι από τις καραμέλες και τ’ αναψυκτικά. Καταναλώστε τα φρούτα το πρωί και πριν το γεύμα -ώστε να μην επέρχεται ζύμωση με άλλες τροφές-και τα ευεργετικά συστατικά τους θα οδηγηθούν απ’ ευθείας στις περιοχές όπου τα κύτταρα χρειάζονται τροφή και ενέργεια.

10. Καταναλώστε σαλάτες σε κάθε σας γεύμα

Οι σαλάτες προμηθεύουν το σώμα με φυτικές ίνες και βιταμίνες ενώ παράλληλα θωρακίζουν το σώμα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό.Ο συνδυασμός των ωμών λαχανικών με όσπρια, ρύζι, πατάτες (βραστές ή φούρνου) είναι η απόλυτη διατροφή, ειδικά τώρα την άνοιξη.

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή, από κάθε άποψη, για να υιοθετήσετε έναν πιο… φρέσκο τρόπο ζωής, ο οποίος θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες –και ασπροπρόσωπους- το καλοκαίρι. Και να θυμάστε, φαίνεται πιο δύσκολο πριν ξεκινήσετε. Μετά συνηθίζετε και είναι απλό κι εύκολο.

Ο Πολυχώρος Χείρωνας διοργανώνει στην Αθήνα το Εργαστήριο «Αποτοξίνωση & Φυσική Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας,Τοπικού Πάχους,Κατακράτησης Υγρών,Παχυσαρκίας»

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα