Το σινεμά «σκαρφαλώνει» στις ταράτσες της Θεσσαλονίκης για 3 η συνεχή χρονιά!

Το σινεμά «σκαρφαλώνει» στις ταράτσες της Θεσσαλονίκης για 3 η συνεχή χρονιά!

Από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου, διοργανώνεται το 3 ο Taratsa International Film Festival που πρωτοεμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ανάδειξης της πόλης σε «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας».

Επτά ταράτσες της πόλης, μετατρέπονται σε χώρους προβολής και υποδοχής επισκεπτών. Ταινίες μικρού μήκους, 70 συνολικά, προβάλλονται και διαγωνίζονται για να βραβευτούν και να προωθηθούν στο κοινό. Στο φεστιβάλ μας καλωσορίζουν οι δεκάδες εθελοντές που ανέλαβαν να βοηθήσουν την πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης!

Το σινεμά «σκαρφαλώνει» στις ταράτσες της Θεσσαλονίκης για 3 η συνεχή χρονιά!

Οι προβολές θα συνοδεύονται και θα πλαισιώνονται από ένα πλήθος άλλων δράσεων και εκδηλώσεων που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς! Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συμμετέχει σε αυτήν την καλοκαιρινή γιορτή σινεμά, επιλέγοντας ταινίες διεθνούς αναγνώρισης, με την υποστήριξη του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, ενώ το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γιορτάζει τα 11 α γενέθλιά του, παρουσιάζοντας κάποιες από τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, φοιτητών και αποφοίτων του, σε συνεργασία με τους καθηγητές του Τμήματος.

Από τις εκδηλώσεις αυτές δεν λείπουν και κινηματογραφικές προτάσεις από τα δύο συνεργαζόμενα φεστιβάλ – το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και το Animasyros. Επίσης, λόγω της συμπλήρωσης 20 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου δημιουργού Κριστόφ Κισλόφσκι, θα προβληθεί μια επιλογή δικών του ταινιών ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, που παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Το πρόγραμμα του 3 ου Taratsa International Film Festival εμπλουτίζεται με την προβολή μερικών βραβευμένων ταινιών Τούρκων δημιουργών, σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, διοργανώνονται κι άλλες παράλληλες προβολές, μουσικά πάρτι και δρώμενα από τις εθελοντικές ομάδες για μια αξέχαστη γιορτή της μεγάλης οθόνης! Η είσοδος σε όλες τις προβολές και τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα