Το φεστιβάλ «Shakespeare in the city», κλείνει με δύο δωρεάν προβολές!

Το φεστιβάλ «Shakespeare in the city», κλείνει με δύο δωρεάν προβολές!

Το αφιέρωμα στον Σαίξπηρ, «Shakespeare in the city», που διοργανώθηκε από τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τη Βρετανική Πρεσβεία, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του με δύο δωρεάν προβολές κάτω από τον αυγουστιάτικο ουρανό της Αθήνας.

Την Παρασκευή 26/8, θα προβληθεί η ταινία «Ερρίκος ο 5ος»(1944), του Λόρενς Ολίβιε, ενώ τη Δευτέρα 29/8, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Το Θέατρο του Αίματος»(1973), του Ντάκλας Χίκοξ.

Ερρίκος ο 5 ος, Υπόθεση

Κατά τον 15 ο αιώνα, ο Ερρίκος Ε' της Αγγλίας, διαδέχεται στον θρόνο τον πατέρα του και θυσιάζει την άστατη ζωή που έκανε ως τότε, για να γίνει υπεύθυνος μονάρχης. Το σημαντικότερο θέμα με το οποίο έπρεπε να ασχοληθεί ήταν η διαμάχη μεταξύ της Αγγλίας και της Γαλλίας. Ο Ερρίκος αποφασίζει να οργανώσει εκστρατεία κατά της Γαλλίας. Ο Αγγλικός στρατός πολιορκεί το κάστρο του Άρφλερ, όπου συντρίβεται. Εξαντλημένος τότε ο Ερρίκος, οδηγεί τους άνδρες του κατά της γαλλικής υπαίθρου με σκοπό να καταλάβει το Καλαί. Πόλεμος, ένταση και διαφθορά, δίνουν στην μεγάλη οθόνη μερικές από τις πιοεπικές σκηνές μάχης.

Διάρκεια: 136′

Ώρα Έναρξης: 21:30

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγήτου (απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης)

Το Θέατρο του Αίματος, Υπόθεση

Μαύρη κωμωδία με θέμα σαιξπηρικό! Ο Έντουαρντ Λάιονχαρτ, θεωρώντας τον εαυτό του μεγάλο Σαιξπηρικό ηθοποιό, ενώ είναι ατάλαντος και φίλαυτος, κάνει απόπειρα αυτοκτονίας από το μπαλκόνι του διαμερίσματος συνεδριάσεων των κριτικών πηδώντας στον Τάμεση, γιατί τον γελοιοποίησαν. Το σώμα του δεν ανακαλύπτεται. Μερικά χρόνια αργότερα, οι κριτικοί αρχίζουν να δολοφονούνται με τρόπους που περιγράφονται στα έργα του Σαίξπηρ!

Διάρκεια: 104’

Ώρα έναρξης: 21.30

Προαύλιο Νομισματικού Μουσείου

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα