Το φυτό που χορεύει (βίντεο)

fashion (3)

Το φυτό που χορεύει στο κήπο του Serendipity Institute (video)

Χορεύει χωρίς εισαγωγικά, εδώ, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο. Δείτε το video, διαβάστε την ιστορία του και μια πιθανή εξήγηση του φαινομένου.

Ίσως ο χορός αυτός να άρχισε μέρες πολλές πριν εμείς το διαπιστώσουμε τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια του group “Born Again with Primal Painting”. Πάντως το προηγούμενο βράδυ  της μαγνητοσκόπησης, κόπασε ο αέρας τελείως. Φύλο δε κουνιόταν … εκτός από το φυτό που αργότερα θα ονομάσουμε Σωτήρη….

Οι περισσότεροι ήμασταν μαζεμένοι στο Z the B cafe και αρχικά αγνοήσαμε τις  προσκλήσεις αυτών που το πρωτοείδαν γιατί μας φαινόταν απίθανο να υπάρχει φυτό που χορεύει και σε καμία περίπτωση δε θέλαμε να διακόψουμε τα γέλια και τα παιχνίδια που παίζαμε, για μια φαντασίωση ….

10 λεπτά αργότερα ήμασταν όλοι σιωπηλοί , ακίνητοι και με τα μάτια ορθάνοιχτα γύρω του. Άπνοια και το φυτό να χορεύει μέσα στη καλή χαρά…

Αμέσως μετά αρχίσαμε να αναζητούμε την αιτία (άνθρωποι βλέπετε, πρέπει να το εξηγήσουμε) . Ψάξαμε τη ρίζα του, γιατί κάποιος σκέφτηκε ότι ένας σκαντζόχοιρος το κουνάει… Τίποτα… Ψάξαμε από πάνω του, γιατί  κάποιος άλλος είπε ότι μια αράχνη κάνει κούνια στον ιστό της,  που αν και δε τη βλέπουμε, έχει πιαστεί στο φυτό… Τίποτα…

Γελάσαμε πολύ με τις εξηγήσεις , όλες τις μέρες, μα πιο πολύ με την εκδοχή ότι πρόκειται για μετεμψύχωση σκύλου και του έχει μείνει το κούνημα στην ουρά!!!

Πέρασαν μέρες, εβδομάδες, μήνες και ο χορός καλά κρατεί … Άνθρωποι πολλοί το θαύμασαν, το χάιδεψαν, δώνανε τη δική τους ερμηνεία…. Από αυτές κρατάμε τη πιο πιθανή κατά τη γνώμη μας :

Ένας θεραπευτής  που έχει ζήσει χρόνια στο Θιβέτ και γνωρίζει τη Θιβετάνικη φιλοσοφία μας εξήγησε ότι έχει εγκατασταθεί στο φυτό ένα πνεύμα (των φυτών) το οποίο και προστατεύει τα φυτά στην ευρύτερη περιοχή. Ο λόγος που το πνεύμα επέλεξε να εγκατασταθεί στο κήπο του Serendipity,είναι ότι προσκλήθηκε από τη χαρά. Αυτή η εξήγηση μας κάλυψε περισσότερο από κάθε άλλη γιατί είναι αλήθεια ότι πέρα από το βάθος της ενδοσκόπησης και της αυτογνωσίας που επιτυγχάνεται εδώ, βασική μας επιδίωξη είναι αυτό να επιτυγχάνεται μέσα από τη χαρά!  Το υπογραμμίζει και το motto  μας: Zorba the bouddha way of living.

Αν κάποιος από εσάς έχει καλύτερη εξήγηση παρακαλούμε μη διστάσετε να μας την επικοινωνήσετε.

Marga Frida,

www.serendipitygreece.com

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα