«Το ταμπούρλο» του Σλέντορφ, ηχεί ξανά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

«Το ταμπούρλο» του Σλέντορφ, ηχεί ξανά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Βραδιές Oscar κάτω από το φως των αστεριών» θα προβάλει δωρεάν αύριο, Παρασκευή, 29 Ιουλίου στις 21:00 την βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα και Oscar ξενόγλωσσης ταινίας, «Το ταμπούρλο» του Φόλκερ Σλέντορφ.

«Το ταμπούρλο» του Σλέντορφ, ηχεί ξανά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το μυθιστόρημα του νομπελίστα Γκίντερ Γκρας, μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη υπό το πρίσμα μιας σουρεαλιστικής σύμβασης. Ένα έργο που μεταχειρίζεται με τέχνη την εναλλαγή ποιητικών εικόνων και αγριότητας και μας μεταφέρει στα σκληρά χρόνια της ανόδου του φασισμού.

Υπόθεση

Ο Όσκαρ, ένα αγόρι που γεννιέται στην Γερμανία την παραμονή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Χίτλερ, αποφασίζει στα τρίτα του γενέθλια να πάψει να μεγαλώνει. Ο κόσμος των ενηλίκων του φαίνεται σκληρός, γεμάτος ανευθυνότητα κι υποκρισία. Ο μικρός Όσκαρ, με αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη επαναστατεί και αποφασίζει να μεταφέρει τα λόγια και τα συναισθήματά του μέσω ενός ταμπούρλο, το δώρο γενεθλίων που του έφεραν οι γονείς του.

Σκηνοθεσία: Φόλκερ Σλέντορφ

Πρωταγωνιστούν: Νταβίντ Μπένετ, Μάριο Αντορφ, Άντζελα Βίνκλερ Ντάνιελ Ολμπρίνσκι

Διάρκεια: 162’

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για κρατήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο: 210 3418011 (Δ-Π: 9:00 – 17:00) Ιστορικό Αρχείο Π.Ι.Ο.Π: Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα