Τολτέκικη Παράδοση: Ο στόχος είναι η απομάκρυνση από το παλιό όνειρο του πλανήτη

Τολτέκικη Παράδοση: Ο στόχος είναι η απομάκρυνση από το παλιό όνειρο του πλανήτη

Όλες οι προσπάθειες στην τολτεκική παράδοση έχουν ως στόχο την ανέλιξη της προσωπικής επίγνωσης, την απομάκρυνση από το παλιό όνειρο του πλανήτη, που καθοδηγείται από τον φόβο, και την προσέγγιση προς το νέο όνειρο του παραδείσου επί της γης.
Παρόλα αυτά, το παλιό όνειρο είναι χιλιάδων ετών και πολύ βαθιά ριζωμένο στο νου των ανθρώπων. Το ίδιο το όνειρο είναι μια ζωντανή οντότητα.
Είναι ένας αρχάγγελος που ήρθε από τον ήλιο.

Το πνεύμα μας ωθεί να αλλάξουμε το όνειρο. Το πνεύμα ανακαλεί το βασίλειό του. Όταν μπήκαμε στον Έκτο Ήλιο, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αυτή την αλλαγή. Περισσότερο από μια ευκαιρία, ήταν μια εντολή από τον ήλιο, λέγοντάς μας ότι πρέπει να γίνει.

Αν βγεις από το όνειρο του πλανήτη, μπορείς να μετακινήσεις εντελώς το σημείο συνάθροισής σου στο σημείο θέασης της ψυχής σου.
Αρχικά, από το πίσω μέρος της ψυχής θα δεις ποιος βλέπει το όνειρο. Μετά, θα μεταβείς στην άλλη πλευρά της ψυχής και θα δεις ποιος βλέπει το πνεύμα. Πρόκειται για ένα μεγάλο άλμα από το ένα μέρος της ψυχής στο άλλο.

Για να κάνουμε τη μετάβαση, ένα μέρος της νόησης αντιλαμβάνεται το μαύρο φως της ανιδιοτελούς αγάπης που πηγαίνει απευθείας στην ψυχή, την ανοίγει και αφήνει το πνεύμα να ρεύσει προς τα έξω.
Το πνεύμα ευθυγραμμίζεται με το κομμάτι της νόησης που αντιλαμβάνεται την ανιδιοτελή αγάπη· μαζί μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Καθαρίζουν το νου εντελώς και εκφράζουν την κατανόησή τους προς τα έξω. Αυτός είναι ο Χριστός, το κομμάτι του νου που είναι ο Βούδας και βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το πνεύμα.

Στο σύστημα ενέργειας που ονομάζουμε πραγματικότητα, η νόηση είναι ο βασιλιάς. Έχουμε το Δικαστή και το Θύμα. Στο εξιδανικευμένο τολτεκικό ενεργειακό σύστημα, ο βασιλιάς είναι το πνεύμα. Το μόνο στοιχείο της νόησης που επιμένει στο πνευματικό ενεργειακό σύστημα είναι εκείνο που αντανακλά την ψυχή.

Το μέγεθος της ψυχής είναι αρχικά μικροσκοπικό, αλλά συνδέεται με κάθε κύτταρο του σώματός σας. Η ψυχή βρίσκεται βαθιά στο ανθρώπινο αυγό. Βρίσκεται στην πυρήνα της θέλησης, στη φυσαλίδα της αντίληψης. Το πνεύμα είναι ένα μικρό κομμάτι από τον ήλιο που έχει παγιδευτεί στην ύλη.
Το DNA μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το πνεύμα. Αυτό που είμαστε είναι πνεύμα. Αυτό που είμαστε είναι Θεός. Η θέλησή μας περιβάλλει το ανθρώπινο αυγό και κρατά μέχρι το θάνατό μας.

Όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο δρόμους, επέλεξε για λίγο και τους δύο. Σύντομα θα νιώσεις ότι ο ένας από αυτούς δεν είναι ο σωστός. Δεν έχεις σημασία αν κάνεις λάθος. Αγάπησε τον εαυτό σου που προσπαθεί. Πες στον εαυτό σου: “σε αγαπώ γιατί έκανες αυτή την προσπάθεια ακόμη κι αν τα θαλάσσωσες”.

Ύστερα από λίγο καιρό η διαίσθησή σου θα γίνεται όλο και καλύτερη. Είναι όπως ένας μυς που δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει. Θα πεις στον εαυτό σου: “Πω, πω, είχα ένα προαίσθημα ότι αυτό θα πήγαινε στραβά, αλλά παρόλα αυτά το έκανα”.
Αν το επαναλάβεις πέντε φορές τότε θα σκεφτείς: “Για μισό λεπτό. Είχα κι άλλες φορές αυτό το προαίσθημα αλλά δεν το ακολούθησα”.
Θα αρχίσεις τότε να αφήνεις τη νόηση και να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου καθώς αλληλεπιδράς με το περιβάλλον. Είναι ένας τρόπος να διάγεις τη ζωή σου.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Πέρα από το φόβο – οι διδασκαλίες του Don Miguel Ruiz” από τις εκδόσεις ETRA

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα