Tong Ren: Ενεργειακή θεραπεία και συλλογικό ασυνείδητο

Tong Ren: Ενεργειακή θεραπεία και συλλογικό ασυνείδητο

Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, η υγεία μας εξαρτάται από τη ροή του τσι, που σημαίνει »η δύναμη της ζωής», ανάμεσα σε αθέατα μονοπάτια που ονομάζονται μεσημβρινοί. Σύμφωνα με κλασσικά κείμενα της κινεζικής ιατρικής οι μεσημβρινοί, κρύβονται μεταξύ του χώρου των μυών. Σε αυτό το χώρο μεταξύ των μυών γνωρίζουμε σήμερα από τα ανατομικά δεδομένα πως μπορεί να υπάρχουν αγγεία, νεύρα, συνδετικός ιστός, φλέβες και αρτηρίες. Οι μεσημβρινοί είναι οι ενεργειακοί δρόμοι και σχετίζονται με τις διαδρομές βασικών νεύρων ή ομάδων νευρώνων.

Σκοπός των μεσημβρινών, είναι η απρόσκοπτη κυκλοφορία της Ενέργειας τσι σε όλον τον οργανισμό, αντίστοιχα κάποιο εμπόδιο στη διαδρομή τους σημαίνει και πρόβλημα υγείας το οποίο είτε έχει ήδη είτε πρόκειται να εκδηλωθεί. Κατά τη διαδρομή τους οι Μεσημβρινοί, έρχονται σε επαφή με το δέρμα, όπου και βρίσκονται τα σημεία βελονισμού. Σύμφωνα με τη θεωρία του βελονισμού, η ασθένεια ή ο πόνος είναι το αποτέλεσμα ενός μπλοκαρίσματος της ροής του τσι, σε ένα ή περισσότερα σημεία κατά μήκος των μεσημβρινών. Με τον βελονισμό βελτιώνουμε τη διαταραγμένη ροή της ενέργειας με θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Το θεραπευτικό σύστημα Tam Healing System αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, αποτελεσματικό θεραπευτικό σύστημα που επικεντρώνεται στην:

1. Απελευθέρωση Αποκλεισμού

Την θεραπεία των περιοχών όπου παρατηρούνται ενεργειακές ανεπάρκειες και την καλύτερη ανανέωση της κυκλοφορίας. Οι ανεπάρκειες αυτές μπορεί να παρατηρούνται στο αίμα, το οξυγόνο, την λέμφο, τα βιοχημικά στοιχεία, το Τσι και την βιοηλεκτρική ενέργεια. Όσα αισθανόμαστε, η σκέψη μας, ο καρδιακός παλμός, η δραστηριότητα των μυών, η όραση, η όσφρηση κλπ ρυθμίζονται από ηλεκτρικές ωθήσεις που συμβαίνουν στο εσωτερικό του σώματος. Αυτά τα ηλεκτρικά φαινόμενα οφείλονται στις μικροσκοπικές μπαταρίες που υπάρχουν σε όλα τα κύτταρα κατά εκατομμύρια και δημιουργούν τον βιοηλεκτρισμό. Ο βιοηλεκτρισμός παράγεται από τις χημικές μεταβολές στα κύτταρα.

2. Προσθήκη Ενέργειας

Επικέντρωση στα σημεία ανεπάρκειας με σκοπό την βέλτιστη ενεργειακή κυκλοφορία στο σώμα, την επίτευξη της ομοιόστασης και της ισορροπίας ώστε το σώμα να εκτελεί όλες τις λειτουργίες που χρειάζονται για την ύψιστη απόδοση του δυναμικού του. Η φιλοσοφία του Tam Healing System διαφοροποιείται λίγο από την κινέζικη ιατρική καθώς ο Tom Tam, ιδρυτής του θεραπευτικού συστήματος, μέσα από την εμπειρία του ως χειροπράκτης και βελονιστής, διαπίστωσε ότι η απελευθέρωση μπλοκαρίσματος στο σώμα είναι το πιο σημαντικό.

http://enallaktikidrasi.com/2016/12/tong-ren-energeiaki-therapeia-syllogiko-asyneidito/

Παρατήρησε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα μοτίβα μπλοκαρισμάτων σε αντίστοιχες ασθένειες. Αυτά τα μπλοκαρίσματα ήταν πρωτίστως στο κεντρικό νευρικό σύστημα, συμπαθητικό, παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, κρανιακά νεύρα και εγκέφαλο. Στη κινέζικη ιατρική εξισορροπούνται οι μεσημβρινοί ενώ το Tam Healing System επικεντρώνεται στο άνοιγμα μπλοκαρισμάτων τα οποία προκαλούν μια αντίσταση εισόδου του απαραίτητου βιοηλεκτρισμού ή του τσι σε διάφορες περιοχές, ειδικά στα όργανα. Ανοίγουμε το μπλοκάρισμα και υποστηρίζουμε την ομοιόσταση με τεχνικές όπως βελονισμό, Tong Ren, Tui Na.

Όπως ορίστηκε από το OCI / Oriental Culture Institute), τον διεθνή αυτό μη – κερδοσκοπικό ίδρυμα και οργανισμό, το Tong Ren προσδιορίζεται ως εξής: Είναι μια εξ ’αποστάσεως δυνατή ενεργειακή θεραπεία που βοηθά τους ανθρώπους να αποκαταστήσουν την υγεία τους σε φυσικό, ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο. Βασίζεται στην αρχή ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από φυσικά μπλοκαρίσματα τα οποία με τη σειρά τους διακόπτουν τη φυσική ροή της ζωτικής ενέργειας στο σώμα η οποία δεν είναι άλλη από τον βιοηλεκτρισμό τον οποίο χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την υγεία σε κάθε κύτταρο και όργανο του σώματός μας.

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα σημεία σε ένα βελονιστικό μοντέλο με ένα ελαφρύ μαγνητικό σφυράκι, συγκεντρώνοντας το συνειδητό νου σε σημεία τέτοια που ανταποκρίνονται στα μπλοκαρίσματα του θεραπευόμενου. Ο Tom Tam, πριν όμως από την χρήση οποιονδήποτε εργαλείων ή μοντέλων στην εξ’ αποστάσεως θεραπεία Tong Ren, εξασκούσε τον παραδοσιακό βελονισμό με βελόνες βελονισμού, καθώς και συμπληρωματικές χειροπρακτικές θεραπείας μασάζ Tui Na.

Η εμπειρία αυτή επηρέασε τις επερχόμενες ευρεσιτεχνίες του, εφαρμόζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες της παραδοσιακής κινέζικης του τεχνικής στο νέο του υπόδειγμα. Η χρήση του νου ως εργαλείου επικέντρωσης και κατεύθυνσης της ενέργειας έφερε θεαματικά αποτελέσματα. Ορισμένοι λένε ότι δεν πρόκειται μόνο για το μυαλό μας, αλλά για την αγνή θεραπευτική ενέργεια που συνδέεται με την καρδιά μας, η οποία μεταφέρεται στους θεραπευόμενους. Πρόκειται για θεραπευτική ενέργεια που απορρέει από το σύμπαν. Με το νου μας επικεντρωνόμαστε στην ενέργεια.

Ο Tom σκέφτηκε ότι θα ήταν καλό να υπάρχει ένα εργαλείο που θα μας βοηθούσε να επικεντρώνουμε την προσοχή μας, καθώς και ένας φορητός χάρτης, μια ανά τον κόσμο αναγνωρίσιμη εικόνα και ένα κοινό εργαλείο για όλους τους θεραπευτές. Στη μέθοδο Tong Ren ο θεραπευτής χτυπά ελαφρά το μοντέλο βελονισμού με ένα σφυράκι, στο οποίο, το σημείο ανταποκρίνεται στο μπλοκάρισμα, για να προκαλέσει μια θεραπευτική επίδραση στον εξ’ αποστάσεως ασθενή. Το μοντέλο με την μορφή ειδώλου που χρησιμοποιείται στην θεραπευτική τεχνική Tong Ren, έχει τις ακόλουθα επαναστατικά οφέλη.

http://enallaktikidrasi.com/2016/12/tong-ren-energeiaki-therapeia-syllogiko-asyneidito/

• Συνιστά ένα κοινό εργαλείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς οπουδήποτε στον κόσμο.

• Συνιστά ένα αναγνωρίσιμο θεραπευτικό σύμβολο

• Συνιστά έναν εύκολο φορητό χάρτη, που διευκολύνει την χρήση από τον οποιονδήποτε

• Αποτελεί ένα εύκολο εργαλείο χρήσης που δεν απαιτεί σκέψη

• Οποιοσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να θεραπεύσει οποιονδήποτε

Συνέχισε να τελειοποιεί την τεχνική του καθώς και να εξελίσσει τους στόχους ή τα σημεία που είναι απαραίτητα για την μετάδοση ενέργειας. Αντλώντας έμπνευση από αυτό και από την επιθυμία του να βοηθήσει τους ανθρώπους, ο Tom Tam, ανέπτυξε ένα εκπληκτικό θεραπευτικό σύστημα με παγκόσμια απήχηση και ευκολία στην χρήση καθώς και με υψηλό δείκτη επιτυχίας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του έγκειται στο ότι δεν έχει παρενέργειες. Μετά την χρήση του παραδοσιακού μοντέλου βελονισμού, ο ίδιος κατασκεύασε το δικό του με τα δικά του αποκλειστικά σημεία.

Πηγή Ενέργειας – Το Συλλογικό Ασυνείδητο

Το Συλλογικό Ασυνείδητο: Τι εννοούμε λοιπόν με την λέξη ενέργεια στο Tong Ren;

Σκεφτείτε την ακόλουθη διαδικασία:

1. Ένα άτομο αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους πνεύμονές του- ενημερωνόμαστε για το πρόβλημα αυτό από τον γιατρό του και τις ιατρικές εξετάσεις.

2. Η σκέψη μας γνωρίζει ότι μπορεί να πρόκειται για ένα εμπόδιο στο σημείο Τ3 (θωρακική περιοχή 3) που συνδέεται με τους πνεύμονες.

3. Ο στόχος μας είναι η αποστολή ενέργειας στο σημείο αυτό του ασθενούς αφού το εμπόδιο απέτρεψε την δυνατότητα αποστολής της ενέργειας στο όργανο

4. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια λεπτή συμπαντική ενέργεια, η οποία μπορεί να αποσταλεί στο σημείο όπου επικεντρώνουμε την προσοχή μας. Αποκαλούμε την ενέργεια αυτή συμπαντική (Τσι) ή συλλογικό ασυνείδητο, σύμφωνα με τον όρο του Καρλ Γιουνγκ. Πριν φτάσουμε στον Καρλ Γιουνγκ, ας αναφέρουμε για τις 100 μαϊμούδες.

Δεν πρόκειται για τυχαίες μαϊμούδες. Αλλά για μαϊμούδες που συμμετείχαν σε ένα επιστημονικό πείραμα στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με την ιστορία, οι μαϊμούδες ζούσαν σε ένα νησί ακολουθώντας έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής για πολλά χρόνια, πριν οι επιστήμονες τους συστήσουν τις γλυκοπατάτες. Στις μαϊμούδες άρεσαν οι γλυκοπατάτες και τις έτρωγαν έφεραν όμως λίγα ίχνη άμμου. Μια μέρα, μια από τις μαϊμούδες πήρε τις γλυκοπατάτες και τις πήγε στο ποτάμι για να ξεπλύνει την άμμο.

http://enallaktikidrasi.com/2016/12/tong-ren-energeiaki-therapeia-syllogiko-asyneidito/

Στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλες μαϊμούδες αυτή την τεχνική. Το ενδιαφέρον σημείο είναι ωστόσο ότι όλες οι μαϊμούδες έμαθαν αυτή την τεχνική και λέγεται ότι μετά την εκμάθηση της τεχνικής από ικανό αριθμό μαϊμούδων, η γνώση και η τεχνική αυτή επηρέασε επίσης και άλλες μαϊμούδες, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είχαν εκπαιδευτεί, να δουν ή να ακολουθήσουν εκείνες που εφάρμοζαν την νέα τεχνική. Λέγεται επίσης, ότι μαϊμούδες από διαφορετικά νησιά εντοπίστηκαν αργότερα να ακολουθούν την ίδια συμπεριφορά χωρίς να την έχουν διδαχτεί ποτέ.

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Ίσως να αποτελεί απλά κομμάτι ενός μύθου ή απλώς μια πρώτη προσπάθεια παρατήρησης πολύ συνηθισμένων φαινομένων ανάμεσα στα ενσυνείδητα όντα. Με απλά λόγια, η συνείδηση των μαϊμούδων, με την συμπλήρωση ενός συγκεκριμένου ορίου μαϊμούδων και ενέργειας, μεταδόθηκε επίσης και στις άλλες μαϊμούδες. Η γνώση ομαδοποιήθηκε και αποθηκεύτηκε σε ένα είδος βιβλιοθήκης της συνείδησης γεμάτη με διαθέσιμες πληροφορίες σε όλες τις μαϊμούδες. Η πληροφορία έγινε προσβάσιμη από όλους.

Η επιρροή του Καρλ Γιουνγκ στον Tom Tam

Η ιδέα αυτή έχει τεκμηριωθεί τόσο από την ψυχολογία όσο και από άλλες επιστήμες. Ο Γιουνγκ αναφέρει ότι, «εκτός από την άμεση συνείδηση, η οποία συνιστά εντελώς προσωπική φύση και η οποία πιστεύουμε ότι συνιστά την μόνη εμπειρική ψυχή (ακόμα κι αν χρησιμοποιήσουμε το προσωπικό ασυνείδητο ως ένα σημείο αναφοράς) υπάρχει ένα δεύτερο ψυχικό σύστημα συλλογικής, συμπαντικής και απρόσωπης φύσης, που είναι ολόιδιο σε όλα τα άτομα».

Ο Καρλ Γιούνγκ ήταν ένας διάσημος και λαμπρός ψυχολόγος που θεμελίωσε τον όρο συλλογικό ασυνείδητο. Ακολουθεί μια βασική περιγραφή των διαφορετικών επιπέδων συνείδησης:

Δρ. Καρλ Γιουνγκ:

• Συνειδητό και η Συνείδηση- Η θεώρηση και αντίληψη του κόσμου μέσω των αισθήσεων και των τρεχόντων συναισθημάτων.

• Ασυνείδητο- Προσωπικό Ασυνείδητο ή αυτόματες δεξιότητες, απαρατήρητη αντίληψη και αυτόματες αντιδράσεις, που βασίζονται κυρίως στην συνειδητή μας εμπειρία.

• Συλλογικό Ασυνείδητο- Το προσωπικό ασυνείδητο συνιστά μια δεξαμενή εμπειρίας μοναδική για κάθε άτομο, ενώ το συλλογικό ασυνείδητο συγκεντρώνει και οργανώνει εκείνες τις προσωπικές εμπειρίες με παρόμοιο τρόπο για κάθε μέλος ενός συγκεκριμένου είδους.

http://enallaktikidrasi.com/2016/12/tong-ren-energeiaki-therapeia-syllogiko-asyneidito/

Το συνειδητό και οι ιδέες κινούνται, ως εκ τούτου, με τον ακόλουθο τρόπο

Συνειδητές Σκέψεις (Τρέχουσες Εμπειρίες)

Οι σκέψεις αυτές αποθηκεύονται ή αποστέλλονται στο ασυνείδητο μας
Το ασυνείδητο μας συνδέεται με το συλλογικό μας ασυνείδητο
Άλλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την γνώση
Μια άλλη πτυχή του συλλογικού ασυνειδήτου βρίσκεται στην ιδέα ότι όλοι συμμετέχουμε στο συλλογικό ασυνείδητο και ότι οι κοινές πληροφορίες αποθηκεύονται μαζί.
Αυτό μπορεί να ακουστεί εξαιρετικά ασυνήθιστο επίσης αλλά οι θεραπευτές Tong Ren συνεισφέρουν συνεχώς στην «βιβλιοθήκη» εξειδικευμένων με βάση τις εμπειρίες μας πληροφοριών του Tong Ren.
Πρόκειται για απλή θεραπευτική ενέργεια από το σύμπαν στην οποία επικεντρωνόμαστε με την βοήθεια του μυαλού μας. Πρόκειται για ένα φυσικό κομμάτι του σύμπαντός μας και μια οικουμενική πραγματικότητα γύρω από την συμπόνια.

Παράσυρση Εγκεφαλικών Κυμάτων

Μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι άνθρωποι και τα έλλογα όντα συνδέονται με κάποιο τρόπο. Ένα μέσο, μέσω του οποίου αυτό γίνεται φανερό είναι το συλλογικό ασυνείδητο.
Η παράσυρση εγκεφαλικών κυμάτων συνιστά έναν τρόπο της μεταξύ μας σύνδεσης.
Η τεχνική εξ’ αποστάσεως θεραπείας συμπεριλαμβάνει την ανωτέρω τεχνική παράσυρσης ή εναρμόνισης εγκεφαλικής συχνότητας. Στο βιβλίο του “Tong Ren Wave Healing, The time for Medical Evolution”, ο Tom Tam αναφέρει:
«Όλες οι θεραπείες Tong Ren, βασίζονται στη θεωρία της παράσυρσης εγκεφαλικών κυμάτων που ακολουθεί τη θεωρία του Καρλ Γιούνγκ για το συλλογικό ασυνείδητο, σύμφωνα με την οποία η πεποίθηση που διαμορφώνεται από ένα σύνολο ατόμων μπορεί δημιουργήσει ενέργεια».

«Έτσι, η πρόθεση που διαμορφώνεται από τους θεραπευτές του Tong Ren, μπορεί να δημιουργήσει θεραπευτική ενέργεια, η οποία μεταφέρεται στο ασυνείδητο και πυροδοτεί αυτό το θεραπευτικό αποτέλεσμα.»

Ένα παράδειγμα συλλογιστικής:

1. Η σκέψη συνιστά ένα σημείο που αποτελεί το μπλοκάρισμα και βρίσκεται στο μυαλό του θεραπευτή.

2. Η σκέψη και η πληροφορία που συνδέονται με την λειτουργικότητα του σημείου αυτού πηγαίνει στο συλλογικό ασυνείδητο.

3. Από την στιγμή που είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με αυτή την οικουμενική ενέργεια, όλοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτή.

4. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί την πρόθεση του για την αποστολή της πληροφορίας αυτού του σημείου στον θεραπευόμενο.

5. Το μυαλό του θεραπευόμενου, λαμβάνει το μήνυμα και με το νου τους στέλνουν ενέργεια στο σημείο αυτό, για την ενίσχυση της θεραπευτικής ενέργειας και την διάνοιξη του εμποδίου.

Έτσι, έχουμε να ακολουθήσουμε μια επιστημονική στρατηγική και μια θεραπευτική φιλοσοφία, και να χρησιμοποιήσουμε μια τεχνική εφαρμογής όπως το Tong Ren, και έχουμε επίσης μια πηγή ενέργειας. Η οικουμενική θεραπεία εφαρμόζεται ήδη και είναι διαθέσιμη για τον καθένα, το μόνο που χρειάζεται είναι η πρόσβαση σε αυτή και η επικέντρωση σε αυτή. Ο θεραπευτής είναι ο διαμεσολαβητής της οικουμενικής θεραπείας.

Το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Tam Healing System ξεκινά σύντομα από τους εκπροσώπους του συστήματος στην Ελλάδα, Δήμητρα Μακρυγιάννη και Γαβριήλ Φωτόπουλο. Διαβάστε εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα