Οι τρεις αδελφές που αγαπά η ζωή

Οι τρεις αδελφές που αγαπά η ζωή

Το 1887, ο Ρώσος τυχοδιώκτης Νίκολας Νοτόβιτς εξερευνούσε μαγεμένος το Κασμίρ όταν άκουσε κάτι παλιές παραδόσεις για κάποιον σοφό ονόματι Ίσα.
Όσο περισσότερες συναρπαστικές ιστορίες άκουγε γι’ αυτόν, τόσο πειθόταν ότι αυτός ο μυστηριώδης άγιος δεν ήταν άλλος από τον ίδιο….τον Ιησού, με άλλο όνομα!

Έμαθε, επίσης, ότι διατηρούνταν ως πολύτιμα έγγραφα σ’ ένα θιβετιανό μοναστήρι κοντά στο Λαντάκ αρχαία χειρόγραφα που διηγούνταν τη ζωή του στις Ινδίες, στο Νεπάλ και στο Θιβέτ!

Παρ’ όλους τους κινδύνους που εγκυμονούσε ένα τέτοιο εγχείρημα, έψαξε να βρει αυτό το μοναστήρι, που ήταν σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός βουνού, και ύστερα από πολύ κόπο το βρήκε. Εκεί τον δέχτηκαν φιλόξενα, αλλά αρνήθηκαν να του δείξουν τα περίφημα χειρόγραφα. Έφυγε, λοιπόν, απογοητευμένος.
Αλλά στο δρόμο της επιστροφής…είχε μια παραλίγο μοιραία πτώση και έσπασε το πόδι του.
Θεώρησε αυτό το ατύχημα μια ανέλπιστη ευκαιρία να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια να δει τα χειρόγραφα (προφανώς είχε επίγνωση του Μυστικού!) και ζήτησε από τους οδηγούς του να τον μεταφέρουν πίσω στο μοναστήρι για να του παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια.

Εκεί, ύστερα από τη μεγάλη επιμονή του, οι μοναχοί υποχώρησαν τελικά στο αίτημά του: ο Λάμα που ήταν ο υπεύθυνος του μοναστηριού του διάβασε παρουσία ενός μεταφραστή όλα τα κείμενα που αφορούσαν στη ζωή του Ιησού στις Ινδίες, και εκείνος μπόρεσε να τα αντιγράψει. (Αυτές οι σημειώσεις αποτέλεσαν τη βάση του βιβλίου: Η Άγνωστη Ζωή του Χριστού).

Με άλλα λόγια, η τύχη μας παρουσιάζεται πολλές φορές με τη μορφή της δυστυχίας. Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε πιο μακριά από τη μύτη μας, να βλέπουμε με τα μάτια του πνεύματος: αυτό είναι το Μυστικό.

Όπως και να έχει το πράγμα, δεν πιστεύω ότι όλα τα τυχαία γεγονότα που ανέφερα προηγουμένως ήταν απλώς τυχαία, και είμαι σίγουρος πως κι εσείς στη ζωή σας έχετε ζήσει πολλά τέτοια γεγονότα.

Για να αυξηθούν, αλλά και για να μπορέσετε να τα διακρίνετε, εφαρμόστε το νόμο της έλξης, οι κανόνες εφαρμογής του οποίου θα μπορούσαν να είναι:

1. Ζητήστε, βέβαια.
2. Να είστε σαφείς στις προθέσεις σας. (Η λαϊκή ρήση, χωρίς να το ξέρει, αντικατοπτρίζει αυτήν ακριβώς την αρχή όταν λέει: “Είναι η πρόθεση που μετράει!”.
3. Αναζητήστε με εμπιστοσύνη.
4. Να είστε ανοιχτοί και ήρεμοι όταν δεν σας δίνεται κάτι αμέσως ή όταν σας δίνεται εντελώς απρόβλεπτα και υπό άλλη μορφή την οποία αρχικά μπορεί να ερμηνεύσετε ως δυστυχία.

Κάποιος συγγραφέας έγραψε: “Δεν θα με αναζητούσες, αν με είχες ήδη βρει”. Αναμφίβολα γνώριζε το Μυστικό χωρίς να το συνειδητοποιεί!

Γι’ αυτό, επαναλάβετε αμέσως τις αναζητήσεις σας, έχοντας στο πλευρό σας τις τρεις αδελφές που αγαπά η Ζωή: τη σαφήνεια, την πεφωτισμένη επιμονή και την εμπιστοσύνη στην επιτυχία σας.
Αυτό είναι το Μυστικό.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Marc Fisher “Το Αρχαιότερο Μυστικό του Κόσμου” από τις εκδόσεις ΦΥΤΡΑΚΗ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα