Τρισδιάστατο γυναικείο καπέλο καθιερώθηκε λόγω ενός… πάρτι

Τρισδιάστατο γυναικείο καπέλο καθιερώθηκε λόγω ενός… πάρτι

Παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο, ονόματι Zaha Haddid Architects, καθιέρωσε ένα τρισδιάστατο, γυναικείο καπέλο κατασκευασμένο από εκτυπωτή, εξαιτίας… ενός πάρτι.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι το έτος 1999, οι κάτοικοι του δυτικού Μανχάταν ίδρυσαν τον σύλλογο «Οι φίλοι της high line», με σκοπό να διατηρηθεί και να μετατραπεί σε κάτι άλλο η υπερυψωμένη σιδηροδρομική γραμμή, η οποία απειλείτο με κατεδάφιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γραμμή αυτή, η high line, μήκους 23 οικοδομικών τετραγώνων στο Μεγάλο Μήλο, έχει πάρει διαστάσεις εμβληματικού τοπόσημου της «πράσινης» Νέας Υόρκης, με το σύλλογο να εξακολουθεί να στηρίζει οικονομικά σε ποσοστό 98% τη λειτουργία και συντήρηση αυτού του σήμερα πλέον, εναέριου πάρκου.

Προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά τη high line, ο σύλλογος οργάνωσε το καλοκαίρι, το «Πάρτι για τη high line, με καπέλα», με παρότρυνση στους σχεδιαστές να εμπνευστούν και να παρουσιάσουν δημιουργίες με αυτό το θέμα.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Haddid Architects – το γραφείο της εκλιπούσας Ζάχα Χαντίντ – το οποίο μόλις είχε ολοκληρώσει το πρώτο του πρότζεκτ στη Νέα Υόρκη, το «520 west 28th», καινοτόμησε, παρουσιάζοντας την δημιουργία «H-line hat».

Το καπέλο που σχεδίασε ο Πάτρικ Σουμάχερ αποδίδει σε τρεις διαστάσεις τη ρευστή κίνηση του «520 west 28th», κατά μήκος του υπερυψωμένου πάρκου. Και κάπως έτσι… καθιερώθηκε!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα