12+1 τρόποι για να καθαρίσουμε εύκολα το σπίτι μας

12+1 τρόποι για να καθαρίσουμε εύκολα το σπίτι μας

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι μια σκληρή δουλειά. Εκτός του ότι απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, παίρνει και πολύ από τον πολύτιμο χρόνο μας.

Μερικά πράγματα από αυτά που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε, είναι αδύνατον να καθαριστούν τα ίδια και να διατηρηθούν και πολλά από αυτά, φθείρονται γρήγορα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καθαρίσετε και να διατηρήσετε τα πράγματα στα νοικοκυριά σας, με εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς από αυτούς τους τρόπους, είτε αφορά στον καθαρισμό επίπονων λεκέδων και σκληρής βρωμιάς είτε αφορά στην απαλλαγή δυσάρεστων οσμών, που θα κάνουν τον καθαρισμό του σπιτιού σας, πιο εύκολη υπόθεση.

1. Απαλλάξτε τις βρύσες και τους μεταλλικούς νεροχύτες από τους λεκέδες του νερού

Σκουπίστε την επιφάνεια της βρύσης ή του μεταλλικού νεροχύτη με ένα κερωμένο πανί, ώστε να μην μένουν επάνω τους λεκέδες από το νερό.

2. Καθαρίστε εσωτερικά τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Βάλτε μια ποσότητα σαπουνιού σε ένα υγρό σφουγγάρι και στη συνέχεια, τοποθετήστε το, στο φούρνο μικροκυμάτων με ελάχιστη ισχύ για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων από μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν καθαρίζετε μόνο το φούρνο, αλλά απολυμαίνετε και το σφουγγάρι.

3. Καθαρίστε τα τηγάνια σας

Ρίξτε αλάτι στα τηγάνια ή στα ταψιά σας. Αφήστε το για λίγη ώρα και μετά ξεπλύνετε και τρίψτε τα. Το αλάτι θα απορροφήσει τα καμμένα λάδια και τα καμμένα υπόλοιπα τροφών και έτσι, τα σκεύη σας θα καθαρίσουν καλύτερα και ευκολότερα.

4. Καθαρίστε τις σανίδες κοπής τροφίμων

Για να καθαρίσετε τις σανίδες κοπής, καλύψτε την επιφάνεια με αλάτι, σκουπίστε την με μισή φέτα λεμονιού και ξεπλύνετε με νερό.

5. Καθαρίστε τα παράθυρά σας

Αφού καθαρίσετε τα παράθυρά σας με βρεγμένο πανί, τρίψτε τα στεγνά με εφημερίδα. Με αυτόν τον τρόπο, η σκληρή βρωμιά θα αφαιρεθεί και τα παράθυρά σας θα είναι καθαρά.

6. καθαρίστε τα ασημικά σας

Για να μην χάσουν τη λάμψη τους, τα αγαπημένα σας ασημικά ή για να τα προφυλάξετε από τους λεκέδες, τυλίξτε ένα κομμάτι κιμωλία σε γάζα και τοποθετήστε το στο συρτάρι με τα ασημικά σας.

7. Αφαιρέστε λεκέδες από το χαλί σας

Αφαιρέστε τους λεκέδες από το χαλί σας, ψεκάζοντας ένα μείγμα από ένα μέρος από ξύδι και δύο μέρη νερού σε οποιοδήποτε λεκέ και έπειτα, καλύψτε με ένα υγρό πανί. Ρυθμίστε τη λειτουργία σιδήρου σε ατμό και περάστε την πάνω από το ύφασμα για 30 δευτερόλεπτα.

8. Αφαιρέστε λεκέδες από ρούχα

Για να απαλλαγείτε από φρέσκους λεκέδες λίπους στα ρούχα, τρίψτε κιμωλία πάνω από το λεκέ. Αφήστε το για λίγες ώρες και η κιμωλία θα απορροφήσει το λίπος.

9. Αρωματίστε φυσικά το σπίτι σας

Γεμίστε το σπίτι σας με άρωμα βανίλιας και απαλλαγείτε από την δυσάρεστη οσμή, τοποθετώντας ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ και τοποθετώντας το σε ένα προθερμασμένο φούρνο.

10. Καθαρίστε εύκολα τις περσίδες

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις περσίδες είναι να χρησιμοποιήσετε μια παλιά κάλτσα για να φτάσετε σε κάθε μέρος, με ελάχιστη προσπάθεια.

11. Καθαρίστε τη μεταλλική πλάκα από το ηλεκτρικό σας σίδερο

Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού και στη συνέχεια, ρίξτε επάνω του αλάτι. Μετά, αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό και ότι η ρύθμιση ατμού είναι απενεργοποιημένη, το γυρίζουμε στην μεγαλύτερη θερμοκρασία. Περνάμε το ζεστό σίδερο πάνω από το αλάτι και προσέχουμε μέχρι να εξαφανιστεί η βρωμιά.

12. Καθαρίστε τη φρυγανιέρα ή την τοστιέρα σας

Για να τα καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και μπείτε σε κάθε γωνιά τους.

13. Καθαρίστε τον νεροχύτη σας

Χρησιμοποιήστε σόδα και μια παλιά οδοντόβουρτσα, για να καθαρίσετε το νεροχύτη. Στη συνέχεια, βάλτε μερικές φέτες λεμονιού στην οπή και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα