Ο τρόπος σκέψης μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Ο τρόπος σκέψης μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Αν οι άνθρωποι είχαν μια πιο ολιστική σκέψη, έβλεπαν τον πλανήτη σαν ζωντανό οργανισμό, όπου το κάθε τμήμα του είναι απαραίτητο για την ευημερία του όλου, θα διαλυόταν η ένταση, θα ξαναποκτούσαμε τη χαμένη ισορροπία και αρμονία στις σχέσεις μας, καθώς και ανάμεσα σε εμάς και το περιβάλλον μας.

Εκτός από μια αύξηση της επίγνωσής μας για τη σφαιρική, συνολική ευθύνη μας, θα αποκτούσαμε και μια αίσθηση βαθύτερης ανθρώπινης επαφής και πνευματικής συνειδητοποίησης. Ο πλανήτης Γη θα μπορούσε να γίνει παράδεισος.
Πιθανόν όμως να αναρωτιέστε: πώς ξεκινά αυτή η αλλαγή; Η απάντηση είναι απλή: ξεκινά από εσάς. Καθώς χαλαρώνετε το σώμα σας, «ακινητοποιείτε» το νου σας και απεικονίζετε νοητικά τις αλλαγές που θέλετε στη ζωή σας, όταν επέλθουν αυτές οι βελτιώσεις, βιώνετε μια αισθητή αλλαγή στη στάση σας.

Η προσδοκία και η πίστη σας αυξάνονται, νιώθετε ευτυχισμένοι επιζητώντας όλο και περισσότερη βελτίωση. Προσδοκία και πίστη ανεβαίνουν ένα ακόμη σκαλοπάτι.

Η προσδοκία και η πίστη είναι δυο σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία. Όσο πιο μεγάλες είναι τόσο πιο αποτελεσματικά «χτυπάτε την πόρτα» για να πάρετε βοήθεια από την άλλη πλευρά. Χάρη στην έλλειψη προσδοκίας και πίστης ο αριστερός εγκέφαλος μπορεί κι επιτρέπει στους περιορισμούς του φυσικού κόσμου να κυβερνούν τις πράξεις σας. Ο αριστερός εγκέφαλος λέει: «Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι λογικό».

Όταν δίνετε στο νοητικό ηλεκτρονικό σας υπολογιστή οδηγίες για να «προχωρήσει», προχωρά. Όταν του δίνετε εντολή να «σταματήσει», σταματά. Η έλλειψη πίστης αποτελεί εντολή για να σταματήσει. Όταν η σκέψη μας γίνεται περισσότερο δεξιοεγκεφαλική, ο αριστερός εγκέφαλος φράζει το δρόμο πιο σπάνια, θέτει λιγότερα εμπόδια.

Έτσι, γινόμαστε πιο ικανοί να υψωθούμε πάνω από τους περιορισμούς της λογικής, αποκτάμε πίστη στην ικανότητά μας να λύνουμε προβλήματα και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Δεχόμαστε βοήθεια για να κινηθούμε προς καινούρια πεδία υγείας, ευημερίας και ευτυχίας.

Πώς θα πάρετε βοήθεια από την άλλη σας πλευρά με τη μέθοδο Silva – Χοσέ Σίλβα –  Εκδόσεις Κριτόνου

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα