Τα υλικά αγαθά υπάρχουν για να μας εξυπηρετούν και όχι το αντίθετο

Τα υλικά αγαθά υπάρχουν για να μας εξυπηρετούν και όχι το αντίθετο

Κάθε στιγμή σας προσφέρεται ένας θησαυρός. Αλλά για να τον λάβετε θα πρέπει να κοιτάτε στο σωστό μέρος. Για να δείτε το πραγματικό αριστούργημα θα πρέπει να μετακινήσετε το βλέμμα σας από την κορνίζα στον πίνακα.

Ακόμη κι αν αγνοείτε τα δώρα που σας έχουν δοθεί, αυτά μένουν εκεί και περιμένουν την αναγνώριση και την αποδοχή σας.

Τα Μαθήματα μας λένε «Το θησαυροφυλάκιό μου είναι γεμάτο και οι άγγελοι φυλούν την κάθε του πόρτα, για να μην χαθεί κανένα δώρο και μόνο να προστίθενται νέα» (Β-316.1:4).

Διαβάστε επίσης: Νιώθοντας ευγνωμοσύνη όταν δεν έχω τίποτα αλλά και όταν έχω τα πάντα

Η ιερή στιγμή… είναι κι αυτή ένας πίνακας ζωγραφικής, πλαισιωμένος από μια κορνίζα. Αν όμως δεχθείς αυτό το δώρο, σημαίνει ότι δεν θα βλέπεις καθόλου το πλαίσιο, γιατί το δώρο μπορεί να αποκτηθεί, μόνο αν εστιάσεις όλη σου την προσοχή στην εικόνα. –Κ-17.IV.11:1-3.

Κάποτε, η Λουίζ Χέι με πήρε με το αυτοκίνητό της, μια χρυσή Rolls-Royce, για να πάμε για φαγητό. Το αυτοκίνητο ήταν μια ωδή στον εαυτό του. Όταν ο κατασκευαστής εγκαθιστά την κομψή ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό των οχημάτων του, η εταιρεία κρατάει το δέντρο από το οποίο προήλθε το ξύλο.

Έτσι, αν ποτέ η επένδυση χρειαστεί αντικατάσταση, θα είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη. Ένα κομμάτι μου εντυπωσιάστηκε από αυτήν την προσοχή στη λεπτομέρεια. Ένα άλλο κομμάτι μου αναρωτήθηκε μήπως το δέντρο θα μπορούσε να υπηρετήσει καλύτερα τον πλανήτη αν στεκόταν ακόμη όρθιο στο δάσος, με τα πουλιά να φωλιάζουν στα κλαδιά του. Την τελευταία φορά που είδα τη Λουίζ, είχε δώσει τη Rolls-Royce της και είχε πάρει ένα Smart.

Ο Τομ Σάντιακ ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του Χόλυγουντ κατοικούσε σε μια έπαυλη αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και ζούσε πλουσιοπάροχα.

Όλα άλλαξαν όμως, όταν υπέστη ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, μετά από ένα ατύχημα με το ποδήλατο και παραλίγο να μείνει παράλυτος. Ο Τομ επαναπροσδιόρισε τις προτεραιότητές του και αποφάσισε να εστιάσει στο εξής στην ευτυχία και όχι στα υλικά αγαθά.

Σκηνοθέτησε ένα εμψυχωτικό ντοκιμαντέρ, το I Am (Είμαι). Στο τέλος του I Am, βλέπουμε τον Τομ να βγαίνει από το τροχόσπιτό του (στο οποίο έχει επιλέξει πλέον να κατοικεί) και να πηγαίνει με το ποδήλατο στο στούντιο. Τώρα πια είναι επιτυχημένος κι ευτυχισμένος.

Τα ΜΘ δεν μας λένε να πετάξουμε το πλαίσιο στα σκουπίδια. Έχει και αυτό τον ρόλο του. Πρέπει απλά πάντοτε αυτό να εξυπηρετεί τον πίνακα, και όχι το αντίθετο.

Διατηρήστε το σώμα σας δυνατό και υγιές· δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά έτσι θα μπορέσετε να κάνετε πράγματα που εμψυχώνουν και τιμούν τον εαυτό σας και τους γύρω σας.

Απολαύστε το αυτοκίνητό σας, αλλά μην το λατρεύετε. Δείτε το σεξ ως μια έκφραση αγάπης και στοργής. Ζήστε σε ένα σπίτι που σας κάνει ευτυχισμένους αλλά δε σας περιορίζει. Τα υλικά αγαθά υπάρχουν για να σας εξυπηρετούν, όχι το αντίθετο.

Χρησιμοποιήστε οτιδήποτε έχετε στην υπηρεσία του Πνεύματος και η Ανώτερη Δύναμη θα φροντίσει τα υπόλοιπα.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Αποκωδικοποιώντας τα Μαθήματα Θαυμάτων» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα